Katerória

    Kerti konyha - Hogyan készül?

    A cikket több mint 1604+ felhasználó tekintette meg
    A kerti konyha vagy nyári kültéri konyha a ház vagy lakás mellett kialakított hely (erkélyen, teraszon, kertben...), ahol főzhetünk, ételeket készíthetünk, ehetünk, sőt vendégeket is fogadhatunk. Alapfeltétel, hogy legyen valamilyen konyhai eszköz, főzésre-sütésre alkalmas berendezés, legyen az grill, gáz- vagy elektromos főzőlap, pizza- és kenyérsütő, vagy egy épített kemence.
    Szakcikk 1604
    nyari konyha
    Rendszerünkben van még 374 kivitelező a következő területre Egyedi bútor:

    1. Nyári konyha helye

    1.1. Nyári konyha az erkélyen

    Ha elég nagy erkéllyel rendelkezik, annak egy részét átalakíthatja egy kisebb konyhává, amit nagy valószínűséggel nem csak nyáron, hanem egész évben használhat. Az erkélyen lévő konyha valójában egy kis zöld oázis, amely folyamatosan csábít a kikapcsolódásra. Az átgondolt választásnak és az ellenálló és vízálló anyagok kombinációjának köszönhetően még az eső sem fog problémát okozni.

    Erkély konyha
    Az erkélyen is főzhetünk.

    1.2. Nyári konyha a teraszon

    A ház mellett, vagy a járható lapostetőn található teraszon egy nyári konyhával új értéket adhatunk otthonunknak. Egy ilyen hely igazi társasági központként funkcionálhat; ráadásul nyáron, a már egyébként is bemelegedett konyhát, nem fűtenénk fel pluszban főzéssel.

    Modulari nyári konyha
    A teraszon kialakított nyári konyha növeli a hely értékét

    1.3. Nyári konyha a kertben

    A kerti konyhát nem szabad ablakok, ajtók, illetve sem a saját sem a szomszéd háza közelébe helyezni, mivel ez több szempontból is problémát jelenthet. Igyekezzük a belső konyhából a nyári konyhába vezető utat minél rövidebbé és akadálymentessebbé tenni. Ügyeljünk arra, hogy árnyékban legyen, és úgy tájoljuk, hogy a szél ne fújja vissza a füstöt a házba. Ezen túlmenően, a választott helyen biztosítani kell az elektromos, gáz- és vízvezetékek telepítését is.

    Kerti konyha
    A kerti konyha minden nyári buli központja lesz!

    2. Nyári konyha típusok

    2.1. Kész kerti konyhák

    A kész kerti konyhák elemei gyári termékek, amelyek megtalálhatók és megvásárolhatók. Ezek a konyhák általában grillrácsból és munkalapból állnak, polcokkal vagy fiókokkal a tároláshoz, és gyakran hűtőszekrény/fagyasztó is igényelhető, amelyek így a konyhát teljessé teszik. A gyártók általában a főzőlap (elektromos vagy gázfőzőlap, grill, kenyérsütő stb.), színének, anyagának, a munkalap kialakításának és maguknak a konyhai elemeknek a kiválasztását és kombinálását is a vevőre bízzak.
    Természetesen a minőségibb anyagokért és a nem szabványos kiegészítőkért felárat kell fizetni, így azok a kész nyári konyhák ára 800.000 Forinttól kezdődik. Magának a konyha árának tartalmaznia kell a víz-, villany- vagy gázcsatlakozásokat, valamint a hozzá tartozó berendezéseket és vezetékeket is.

    2.2. Kész moduláris konyhák

    A moduláris konyhák általában beltéri használatra vannak kialakítva, noha olyan anyagokból készültek, amelyek kültéren is használhatók. Az ilyen konyha minden egyes eleme bizonyos meghatározott formában van kidolgozva, viszont a megrendelő kívánságai és igényei szerint különböző módon illeszthető és kombinálható más elemekkel. Egyes moduláris kültéri konyhák valójában különálló konyhai elemek, amelyeket úgy kombinálhatunk, hogy egy konyhaterületet alkossanak. Így az egyik moduláris elem lehet egy grillsütő, egy másik egy mosogató, egy harmadik munkalap, az utolsó pedig például hűtőszekrény. Az ilyen konyhák legújabb modelljeit a helyszínen szerelik össze, és kővel vagy téglával burkolják őket, amely így egységes egészet alkot.
    A fent említettekhez hasonló moduláris nyári konyha ára az elemek számától, minőségétől, méretétől és egyebektől függ. Mindent egybevetve minimum 400.000 Forintot kell rászánnunk egy ilyen konyhára. A konyha árán felül a víz-, villany- vagy gázbekötések és a hozzátartozó berendezések, szerelések költségei is felmerülnek.

    2.3. Falazott nyári konyha megrendelésre

    A kültéri konyhatípusok egyik legkeresetteb fajtája a falazott konyha, melyet az erre szakosodott cégek kínálatában találhatunk meg. A meglévő teraszhoz/erkélyhez/kerthez és egyéb tulajdonságokhoz is illő anyagokból készülnek, és olyan kiegészítőkkel is rendelkezhetnek, mint például medence melletti bár, éjszakai világítás vagy akár pergolát, vagy más árnyékolót is igényelhetünk, amelyek általában nem képezik a kész konyhák részét.

    A falazott konyhák árát nagyon nehéz megjósolni. Az ára általában 1.200.000 Forint körül alakul, de akár még drágább is lehet - minden a mérettől, a felhasznált alapanyagoktól, az elemek számától és típusától, a felszereltségétől és a tartozékoktól függ. Magának a konyha árának tartalmaznia kell a víz-, villany- vagy gázbekötések költségét, valamint a hozzá tartozó berendezéseket és vezetékeket is.

    Falazott nyári konyha
    Egyedi, személyreszabott, falazott nyári konyha.

    3. Nyári konyha alapanyagai

    Kerti konyha tervezésekor nagyon fontos, hogy először válaszoljunk néhány kérdésre: Tető alatt vagy a szabadban fog állni? Nagy grillpartik, vagy csak meghittebb vacsorák színhelyéül fog szolgálni? A vendégek csak felnőttek lesznek, vagy tinédzserek és gyerekek is? A társaság a főzésre kialakított hely körül fog helyet foglalni, vagy kedvük szerint járnak-kelnek a konyhában? Ezek mind olyan tények, amelyek segítenek szűkíteni a választási lehetőségeket, és meghozni a döntést a kívánt konyhamodellről.

    3.1. Fából készült kerti konyha

    A fa védőtető alatt kialakított kültéri konyha kiváló választás lehet, hiszen a fa kiváló szigetelő és kellemes árnyékot nyújt. Antiszeptikus tulajdonsággal rendelkezik, első pillantásra kellemes érzetet nyújt, így mindenki szívesen gyülekezik majd ott. Az ilyen kültéri konyhákhoz általában ragasztott fát használnak, mivel tartósabb, mint a tömörfa. A tető alatt álló faanyag nem igényel karbantartást, míg a szabad ég alatt levő elemek, az állapotuktól függően, néhány évente átfesthetők védőbevonattal.

    3.2. Kőből készült konyha

    A kőből készült konyha robusztusnak tűnhet. A masszív és tartós anyaga különösen jól illik szőlőházakhoz, farmokhoz. Arra viszont ügyelnünk kell, hogy a kő vonzza és sokáig meg is tartja a hőt, így, ha napos helyen áll, akkor felforrósodhat.

    Kőpadló kőfal
    Kőpadló kőfallal

    3.3. Ytong, azaz pórusbeton téglából épített konyha

    A Ytong kiváló, könnyű és tartós építőanyag, könnyen kezelhető és megmunkálható. A pórusbeton téglából készült nyári konyhákat általában díszítőkővel borítják.

    3.4. Rozsdamentes acélból készült konyha

    Az inoxot évtizedek óta használják professzionális konyhákban, mivel nagyon tartós, könnyen karbantartható és tisztítható, valamint, ha kültéren alkalmazzák, az időjárási viszonyoknak is ellenáll. Viszont, képzeljük csak el, hogy is mutatna egy fémből készült konyha a kertünkben? Az inox hidegnek tűnik, ezért érdemes melegebb anyagokkal, például kővel vagy fával kombinálni.

    3.5. Nyari konyhák padlói

    A kerti konyha és a körülötte kialakított szociális tér padlójának anyaga a tervezés egyik legfontosabb eleme. Minden felületnek megvan a maga erőssége és gyengesége, amelyekre érdemes gondolni. A tégla, beton, kő, fa vagy kerámia csempe a leggyakoribb választás. A végső döntést mindig olyan tényezőknek kell befolyásolniuk, mint a biztonság (csúszás, a felület egyenetlensége stb.), a tartósság (ha nagyobb és gyakoribb bulikat tervezünk), otthonunk és kertünk stílusa, valamint az anyag adottsága, hiszen fontos, hogy ellenálljon az időjárásnak.

      ELŐNYÖK  HÁTRÁNYOK
    TÉGLA  attraktív, viszonylag könnyű karbantartás igényes építkezés, idővel leülepedik és egyenetlenné, válik, viszonylag drága
    BETON többfunkciós, olcsó igényes építkezés, megrepedhet, nem megfelelő a fagypont alatti hőmérsékletű helyekre
    attraktív drága, a zsír- és olajfoltok meglátszódnak
    FA egyszerű az építési folyamat, olcsóbb karbantartást igényel, viszonylag rövid életű
    CSEMPE többfunkciós, olcsó csúszósak, nem megfelelő a fagypont alatti hőmérsékletű helyekre


    3.6. Nyári konyha dekorációja

    Esztétikai értelemben a nyári konyha minden udvar központi része, ezért a díszítőelemei egyáltalán nem lebecsülendők. A konyha alapját olyan anyag veszi körül, amely illeszkedik a ház, a kert vagy a terasz külső burkolatához. A megrendelők leggyakrabban a követ, a téglát és a habarcsot választják. Mindegyiknek megvan a maga előnye és hátránya, de a legfontosabb, hogy illeszkedjen a meglévő architektúrához, és az ára is elfogadható legyen.

    Deoraciős elemek
    A konyha alapja az otthonhoz és a kerthez illő anyagokkal van behatárolva.

    3.7. Kültéri konyhai elemek

    A nyári konyha elemeinek olyan anyagokból kell készülniük, amelyek ellenállnak a nedvességnek, a penésznek, a hőnek, a pornak és a szennyeződéseknek. Leggyakrabban rozsdamentes acélból, fából vagy polimer anyagokból készülnek.

    A rozsdamentes acél sarokvédővel ellátott konyhaszekrények kiváló minőségűek, tartósak és stabil szerkezetűek. Könnyen karbantarthatók, akár a kerti tömlővel is lemoshatunk. A fából készült konyha akkor a legjobb, ha teakfából készült, mivel ez nem szívja fel a nedvességet és nem penészesedik. A legjobb, ha minden szerelvény és kiegészítő elem (lábak, keretek, fogantyúk, zsanérok, sínek és hasonlók) ellenálló, kültéri használatra szánt anyagokból készülnek. A kerti konyha mosogatójának is rozsdamentesnek, illetve, ha csak lehet, antiszeptikusnak kell lennie. Ezért azt javasoljuk, hogy inox vagy kerrockból készült terméket válasszon.

    Inox nyári konyha
    Inox konyha - elegáns és tartós megoldás

    3.8. Konyhai munkafelület

    A kerti konyha munkalapjának anyagválasztéka ugyanolyan széles, mint a klasszikusé. A gránit az egyik leggyakoribb választás, mivel vízálló és nem porózus. Javasoljuk, hogy világosabb árnyalatokat válasszanak, mivel a sötétebbek vonzzák a hőt, és átmelegszenek, így nyáron szinte képtelenség dolgozni rajtuk. Más kőfajták, mint például a márvány, szebbek lehetnek, de magukba szívják a zsírt és kifakulhatnak. A rozsdamentes acél munkalap tűnik a legjobb megoldásnak egy nyári konyhához, különösen, ha a többi elem is ilyenek anyagból készült. Ha úgy gondolnánk, hogy a teljes egészében inoxból készült konyha ipari stílusa nem illik a környezetbe, más anyagokkal kombinálva máris barátságosabbá tehetjük. A beton számos lehetőséget kínál elfogadható áron, bár, ha nincs jól elkészítve, könnyen megrepedhet. Végül, de nem utolsó sorban, a kerámia csempék gazdaságos megoldást jelenthet, bár semmiképpen nem ajánljuk olyan helyekre, ahol a téli hónapokban jóval fagypont alatt van a hőmérséklet.

    Gránit munkafelület
    A világos gránit munkalap kiváló választás lehet.

    4. Nyári konyha kialakítása

    4.1. Tervezés és kivitelezés

    Ha a rendelkezésünkre álló teret optimálisan szeretnénk kihasználni, hogy minden tökéletesen illeszkedjen a környezetbe és hosszú ideig tartson mindenki örömére, javasoljuk, hogy építész vagy belsőépítészeti szakértő, esetleg egy nyárikonyhák építésével foglalkozó cég tapasztalt tanácsadójának alkalmazását. Azokban az esetekben, amikor a kültéri konyhában villany-, víz- és csatornaszerelésre és bekötésekre van szükség, a szakemberrel való együttműködés kötelező.

    4.2. Projektvezetés

    Egészen biztosak vagyunk benne, hogy a legtöbbünk szerint sokkal többet spórolhatunk, ha magunk végezzük el a munkálatok vezetését, de a gyakorlatban ennek az ellenkezője igaz. Az építész gondoskodik arról, hogy a kivitelező munkájának megkezdése előtt teljes áttekintése legyen mindenről, ami történik, és a munkák és anyagok jegyzéke alapján tudni fogja, hogy mennyibe fog kerülni és mikor fog elkészülni mindez.  Ez a dokumentáció alapján kaphatunk ajánlatokat a vállalkozóktól és szolgáltatóktól, de aláírhatjuk a szerződéseket is.

    A munka megkezdése előtt meg kell rendelni az összes anyagot (armatúra, szerelvények, beépített világítás stb.), és egyeztetni kell az egyes szakemberek ütemezését és munkarendjét, hogy minden a tervek szerint haladjon. Bármennyire is jó az elkészült tervrajz, a mesterek néha félreértelmezhetik azt. Az építész tanácsot adhat ilyen esetekben, vagy ő maga igyekszik elhárítani az esetleges problémákat, azáltal, hogy segít a mestereknek a projektterv értelmezésében. A munkálatok során is segítséget nyújt, hogy minden a tervnek és a költségvetésnek megfelelően, és ami talán a legfontosabb - időben elkészüljön.

    Építesz mérnök
    Az építész segít a munkálatok és határidők egyeztetésében

    4.3. Kivitelező

    Az, hogy mely vállalkozókra és szolgáltatókra lesz szükség, a projekt terjedelmétől és típusától függ. A nyári konyha kialakítása nem egyszerű feladat, ezért igyekszünk segíteni azzal, hogy felsoroljuk azokat a szakembereket, akikre szükség lehet.

    ÉPÍTÉSI VÁLLALKOZÓK, VILLANYSZERELŐK, GÉPSZERELŐK, PADLÓ- ÉS FALBURKOLÓK (cserép, kő, beton stb.), KŐMŰVESEK, MÁZOLÓK, FESTŐK ...

    Kerti konyha bútorasztalos
    A konyha minősége szempontjából fontos a megfelelő szakemberek kiválasztása.

    A vállalkozók kiválasztásakor tudjuk meg az eddigi ügyfelek tapasztalatait, tekintsük meg a referenciáikat, továbbá fontos egyeztetni az általuk megszabott időpontokról és a határidőkről is. Ezenkívül tekintsük át a vásárolt anyagok bizonylatát is. Ha az anyagot beszerzését a szakemberekre bízzuk, ne feledjük, hogy ők általában nagykereskedelmi áron kapják meg a szükséges árut, és bizonyos kedvezményeket kapnak, a minőségért pedig az övék a felelősség. Ha kisebb mennyiségi vagy minőségi hibák vannak (hibás csempe, kisebb-nagyobb mennyiség stb.), akkor ez még javítható, de a pontatlan szállítási határidő meghosszabbíthatja, vagy akár meghiúsíthatja a teljes projektet.

    5. Hogy is kezdjünk hozzá a kültéri konyha kialakításához?

    5.1. Kerti konyha helyének kiválasztása

    A kerti konyha tervezésének első lépése a megfelelő hely kiválasztása. Meg kell határoznunk a konyha méreteit, ezért pontosan át kell mérnünk a kiválasztott helyet. Fontos, hogy meggyőződjünk arról, hogy van-e lehetőség a villany vagy gáz, illetve a víz bekötésére, valamint, hogy megtaláljuk a legrövidebb utat a házban lévő konyha irányába. Tervezzünk be még legalább 90 cm szabad teret a konyha körül, hogy zavartalanul tudjuk végezni feladatainkat, illetve ki tudjuk szolgálni magunkat, valamint, hogy a vendégeknek is kellően kényelmes és tágas legyen a tér. Ügyeljen arra, hogy az új, kültéri konyha elhelyezkedésével ne takarja a kilátást a házból.

    A tervezés során a következő kérdésekre adott válaszok egyfajta útmutatóul szolgálhatnak:
    MÉRETEK Nyári konyha .........................m2
      Konyhának szánt hely (erkély, terasz, kert…) .........................m2
    ELHELYEZKEDÉS Fal mellett  
      Különálló  
    VÍZ Lesz-e folyóvíz?  
      Hideg vagy meleg víz is lesz?  
      Hol található a vízcsatlakozás?  
    CSATORNA Van-e szennyvízcsatlakozás a közelben?  
      Van-e a közelben emésztőgödör?  
      Található-e a közelben valamilyen víztisztító berendezés?  
    GÁZ Gázon fogunk főzni?  
      Gázpalackot fogunk használni?  
    ÁRAM Hol található az elektromos csatlakozás?  
      Megfelelő erősségű?  
    ÁRNYÉK Fa alatt lesz a konyha?  
      Már meglévő védtető, árnyékoló alatt fog állni?  
    SZÉL Milyen irányú szél fúj általában?  
    MEGVILÁGÍTÁS A kiválasztott helyhez képest, milyen irányú a nap mozgása?  
      Tervezzük-e fali vagy mennyezeti lámpák telepítését?  
      Tervezzük-e szabadonálló lámpák telepítését?  
      Padlóvilágítás is kell a konyhába vezető ösvényhez/lépcsőhöz?  

     
    5.2. Konyhai elemek kiválasztása

    Ha megtaláltuk az ideális helyet a kültéri konyhához, itt az ideje kiválasztani a hozzá tartozó elemeket. Íme néhány kérdés ezzel a témával kapcsolatban is:

    Mennyire vagyunk jártasak a főzésben? Amatőr/professzionális
      Csak a családunknak főzünk
      Kezdő
      Jobb- vagy balkezesek vagyunk?
    Milyen berendezést szeretnénk? Gáz
      Elektromos
      Faszén/fa/gáz/fűtőolaj tüzelésű grill
      Pékség
    Milyen munkafelületet szeretnénk? Gyárilag összeállított – fa, króm, kő…
      Egyedi kivitelezésű – méret alapján/helyszínen
    Szükségünk lesz tárolóhelyre? Állandóan
      Időnként
      Az esemény napján
    Mikor fogjuk használni a konyhát? Állandóan
      Szezonálisan
      Különleges alkalmakkor
    Mely napszakokban tervezzük használni a konyhát? Reggel
      Délelőtt
      Délután
      Este
    Hány emberre fogunk főzni? A szűk család számára
      Tágabb rokonság számára
      Nagyobb társaság számára
    Általában mekkora helyre van szükségünk az étel elkészítéshez? Csak a konyhai munkafelületre
       Kiegészítő felületekre

    5.3. Alaprajz

    Ha már kiválasztottuk szükséges konyhai elemeket, ideje elrendezni őket. Hogyan is kapcsoljuk össze őket egy olyan ésszerű egésszé, amely kényelmes, praktikus és funkcionális lesz számunkra, ugyanakkor megfelelően illeszkedik a terébe? Valószínűleg már hallottunk a konyhai munkaháromszög kifejezésről. A háromszög elrendezés lényege, hogy a 3 fő konyhai bútor, a tűzhely, a hűtőszekrény és a mosogató, egy elképzelt háromszög csúcsain helyezkednek el, hogy minél hatékonyabban és kényelmesebben tudjuk végezni a konyhai tevékenységeinket. Ugyanezt a szabályt kell betartani a kültéri konyhánál is.

    A képen több tipikus elrendezési példa látható a konyhában, amelyek a főzés dinamikájának megfelelően hatékonyan használják ki a teret.

    Konyha háromszög
    Az elemek elrendezése a konyhában a háromszög elv alapján

    5.4. Anyagválasztás

    A konyhai anyagok kiválasztásakor ügyeljünk arra, hogy azok ellenállóak legyenek, hogy minden időjárási körülményt és kültéri hatást kibírjanak.

    Ha a fa mellett döntenék, ügyeljünk arra, hogy a fa olyan típusú legyen, amely nem hajlamos a penészedésre, mint például a teakfa vagy a vörösfenyő. Kerámia csempét vagy betont nem szabad olyan helyre rakni, ahol télen tartósan fagypont alatt van a hőmérséklet, mert könnyen megrepednek. A folyamatosan napfénynek kitett konyhapult ne legyen sötét színű, mivel elnyeli a hőt, illetve sugározza ki azt, így meglehetősen kellemetlen a munkavégzés rajta. A biztonságra is ügyelni kell! A padlónak csúszásmentes és egyenletes anyagúnak kell lennie, hogy ne csúszon meg vagy essen el rajta senki. A megfelelő anyagok kiválasztása döntő jelentőségű lehet kültéri konyhánk funkcionalitása és tartóssága szempontjából!

    5.5. Védelem a külső hatásoktól

    Mi sem jobb a teraszon, erkélyen vagy a kertben való sütkérezéstől egy napsütéses napon? Viszont, ha túl meleg van, akkor kívánatos valamilyen árnyékot biztosító tető, főleg, ha kint főzünk vagy eszünk. Ha a kültéri konyha fölé egy védőtetőt vagy pergolát készítünk, akkor még esőben is kint maradhatunk. A meleget beépített vagy szabadon álló ventilátorral is orvosolhatjuk, ha pedig egy szezonvégi grillpartit tervezünk, akkor fűtőtestet vagy kandallót is tehetünk ki, hogy melegebb legyen. Ha már az előtető, lugas vagy pavilon építése mellett döntöttünk, ügyeljünk arra, hogy a magasság olyan legyen, hogy elkerüljük a tűzveszélyt.

    5.6. Nyári konyhák beépítése

    Mielőtt elköteleznénk magunkat a konyha beépítése mellett, szánjunk mindenre elegendő időt, vagy ha lehetséges, az építéssel, beszereléssel olyan szakembereket bízzunk meg, akik gyorsabban, jobban és megbízhatóbban végzik el az adott munkákat. Ha egy kész, egyszerű felépítésű nyári konyhát vásárolunk faszén grillezővel, víz- és villanycsatlakozás nélkül, azt saját magunk is beépíthetjük. Abban azesetben, ha egyedi kinézetű konyha és saját tervezés mellett döntünk, legjobb, ha mindent szakértőkre bízunk.

    5.7. Szervezés, koordináció és felügyelet

    Ha elkészültünk a dokumentációval, azaz beszereztünk minden „papírt” - terveket, rajzokat, engedélyeket, jóváhagyásokat, valamint a kivitelező ajánlatát, akkor megkezdhetjük a projekt megvalósítását. Mint mondtuk, néhány kisebb munkát magunk is elvégezhetünk. Ha igényesebb és nagyobb munkákról van szó, akkor jobb lesz, ha a szervezést, a koordinációt, a felügyeletet szakember végzi.

    6. Összehasonlítás

    6.1. Milyen anyagot válasszunk a konyhapulthoz?

      GRÁNIT BETON PORCELÁN/KVARC CSEMPE FÉM
    Szilárdság nagyon ellenálló valamennyire ellenálló nagyon ellenálló valamennyire ellenálló nagyon ellenálló
    Karbantartás egyszerű viszonylag igényes egyszerű egyszerű egyszerű
    Fagyállóság IGEN NEM IGEN NEM IGEN
    Hőállóság IGEN IGEN IGEN IGEN IGEN
    Ütésállóság IGEN NEM közepesen IGEN NEM
    Szennyeződés taszító IGEN   IGEN IGEN (kivéve a fugák)    IGEN

    7. Ötletek a nyári konyha berendezésére

    7.1. Egyediség

    Az emberek mindig is nagyra értékelték a méretre készített tárgyakat, elemeket, különösen akkor, ha azok egyediek és kívánság szerint készültek. Ilyen például a kemencés nyári konyha. Ahány ötlet, annyi konyhai elem létezik. A nyári konyhákban elengedhetetlen elemei a grill, a bárpult, de a kemence is egyre több helyen megtalálható. Ezek az elemek önmagukban is értékesnek bizonyulnak különleges esztétikumuk miatt, különösen akkor, ha saját magunk terveztük őket.

    7.2. Időtállóság

    A trendi jelző ellentéte az időtállóság. Egy-egy időtálló darab már klasszikusnak tekinthető, a klasszikus elemek pedig soha nem mennek ki a divatból, maradandó értéket képviselnek. Ha kültéri konyháról van szó, akkor klasszikusnak számít, mondjuk a gránit munkalap, a természetes kővel burkolt tűzhely vagy a fából készült pergola.

    Időtálló nyári konyha
    A természetes kő és a fa szinte örök érvényű!

    7.3. Stílusok keverése

    A bútorkészítés egyik modern irányzatának jellemzője a stílusok keverése, ahol valami egészen újat, különlegeset kapunk a különböző kinézetű és textúrájú elemek kombinálásával. Ilyen például a klasszikus és az ipari stílus formavilágának keveredése – képzeljünk csak el a robusztus, kovácsolt fém székek látványát egy pazar kristálycsillár alatt... A Shabby chic szintén egy ilyen kevert stílus, és teljesen ellentétes tulajdonságokkal rendelkező anyagok - márvány és fa, kő és rozsdamentes acél stb. - keresztezése jellemzi

    vintage-nyari-konyha.jpg
    A vintage stílus újra hódít!

    7.4. Természettel körülvéve

    Ha már rendelkezünk nyári konyhával, vagy még csak játszadozunk a gondolatával, akkor nagy valószínűséggel szívesen töltjük időnket a szabadban, és így talán már nem is olyan nehéz meghozni a döntést egy ilyen konyha megépítése mellett. Íme néhány ötlet, amely talán elnyerheti a tetszésünket:
    Fából készült, tető nélküli lugas, melyet teljesen beborított a rá felfutó növényzet, fényáradatban úszik, kerttel körülvéve, az ott készülő finomabbnál finomabb ételek illata leng bennünket körül, mindenfelé cserepesvirágok körülöttünk… padló helyett pázsit, kicsit távolabb pedig egy szökőkút vagy egy tó csobogása hallatszik...

    Nyári konyha zöld oázis
    Nyári konyha a zöld oázisban!

    7.5. Mi sem lehet jobb, mint heverészni egy beépített kényelmes padon?

    A nyári konyha várhatóan funkcionális és minden bizonnyal kényelmes is lesz, így időnk egy részét valószínűleg ott fogjuk tölteni. Talán az egyik legjobb módja egy ilyen konyha elrendezésének, ha rengeteg kényelmes ülőhellyel rendelkezik. A beépített ülőalkalmatosság, pad formájában, nagy párnákkal olyan megoldás lehet, amely lehetővé teszi, hogy az itt töltött időt kényelmesen töltsük el, de pénzt is megtakaríthatunk így! A beépített, nagy padokat egy-két puha kispárnával és takaróval könnyen nyugágyakká varázsolhatjuk. Ha a párnahuzatok elhasználódtak, vagy már divatjamúlttá váltak vagy egyszerűen meguntuk őket, nagyon kedvező áron átkárpitozhatjuk vagy kicserélhetjük, és anélkül, hogy újat vásároltunk volna, máris „új” ülőalkalmatossággal gazdagodott a kerti konyhánk.

    beepitett-pad.jpg
    A beépített pad praktikus, kényelmes és jól néz ki!

    Ha kedve támadt egy nyári konyha kialakításához, keressenek fel bennünket és segítünk eligazodni a lehetőségek között. Weboldalunkon további tanácsok találhatók a témával kapcsolatban, valamint felkereshetik a beszállítókat és a gyártókat, akikkel együttműködünk, és akik megfelelő ajánlattal válaszolnak valamennyi megkeresésre.

    Szakcikk 1604
    Szerző: Daibau Magazin

    Hasznos volt a cikk?


    Lakberendezési ötletek

    Magazin - Friss lakberendezési ötletek és szakértői tanácsok otthona kialakításához.

    Jó kivitelezőket keres a következő település területén Egyedi bútor?

    Rendszerünkben van még 374 kivitelező a következő területre Egyedi bútor:

    Díjmentes szolgáltatások
    Helyi kivitelezők
    Jutalék nélkül
    Rendszerünkben van még 374 kivitelező a következő területre Egyedi bútor
    10
    0

    Süli Kereskedelmi és Szolgáltató Kft


    9.5
    0

    Ligeti Design Kft.


    9.5
    0

    BODA Belsőépítészeti és Kereskedelmi Kft


    9.7
    0

    ENTER TEAM Tervező és Szolgáltató Kft


    Használati feltételek I Adatvédelem I Tájékoztató a sütikről I Impresszum
    © 2023 Daibau.hu | Minden jog fenntartva!