Katerória

    Fűtőszőnyeg, fűtőfólia és más elektromos padlófűtés megoldások

    A padlófűtés egyre népszerűbb és keresettebb fűtési mód, mivel számos előnye van a klasszikus, radiátoros fűtéssel szemben. Amikor az elektromos padlófűtés mellett dönt, az valójában azt jelenti, hogy vízre vagy áramra működő padlófűtésre esett a választás. 
    Szakcikk 244
    elektromos padlofutes
    Rendszerünkben van még 92 kivitelező a következő területre Elektromos padlófűtés:

    1. Padlófűtés

    1.1. Padlófűtés előnyei és hátrányai

    A klasszikus padlófűtés pillanatnyilag a leggyakoribb fűtési mód. A víz szolgál a helyiség fűtésére, azáltal, hogy a beépített csövekben kering és hőt ad le. A klasszikus, radiátoros fűtési rendszerhez viszonyítva, a padlófűtés messze hatékonyabb mivel az egész felület fűtőtestnek minősül. Ebből kifolyólag a fűtés 15%-kal olcsóbb lesz.

    1.2. Padlófűtés hátrányai

    A klasszikus padlófűtés beszerelése miatt a padló néhány centiméterrel vastagabb lesz, mint az elektromos padlófűtés esetében, mivel a padló konstrukciójában hőszigetelő réteg kell, hogy legyen, amelyre egy ún. pogácsás lemez kerül a csőrendszerrel, s végül ezt esztrichhel vonják be. Tehát, az egész padló vastagabb, ami lényegében jobban tárolja a hőt és tovább fűt, de több időre van szükség, hogy bemelegedjen.

    2. Padlófűtés áramra

    2.1. Elektromos padlófűtés előnyei

    Az elektromos padlófűtés egy újabb technológia, és egyre népszerűbb az egyszerű beépítés és szabályozás miatt. A padlófűtést elektromos hálók és fóliák, valamint csövek lerakásával kapjuk, amelyek melegszenek és továbbítják a hőt a helyiségben.

    2.2. Elektromos fűtés hátrányai

    Az elektromos padlófűtés előnye a klasszikus padlófűtéssel szemben mindenképpen az, hogy a padló vékonyabb. A csupasz konstrukcióra helyezett termoizoláció és a megfelelő esztrich felett szétvezetik az elektromos hálót közvetlenül a lezáró padlóréteg alatt. Ebben az esetben az esztrich vékonyabb, és ha régi ház felújításáról vagy adaptációjáról van szó, könnyebben tudunk alkalmazkodni az adott körülményekhez és korlátokhoz, anélkül, hogy a konstrukciót kellene bontani. Ebben az esetben az elektromos hálót közvetlenül az izolációra lehet helyezni és beönteni esztrichhel, így ez a réteg vékonyabb marad, de a szívóssága és funkcionalitása megmarad. 

    Mondhatjuk, hogy az egyedüli hátránya ennek a fűtésnek a nagyobb áramhasználat, ezért a nagyobb padlófelületeknél ajánlott a klasszikus padlófűtés. A kisebb felületeket ellenben könnyebben befűthetjük az elektromos padlófűtéssel.

    3. Fűtőkábel

    A fűtőkábel a csövek befagyásának megakadályozására szolgál, vagy burkolt utak alá helyezhető, így a hó lapátolása, takarítása már a múlté. A fűtőkábel általában automata termosztáthoz csatlakozik, így a beállított értékektől függően be- és kikapcsol. Ezeknek a kábeleknek beépítése rendkívül egyszerű, hiszen csak egy vonalban vagy a fűtendő elemek körül kell elhelyezni őket.

    Fűtőkábelek fektetése
    A fűtőkábel beépítése gyors és egyszerű

    4. Fűtőszőnyeg

    Két elektromos fűtési rendszer létezik: fűtőszőnyeg vagy fűtőfólia segítségével. A fűtőszőnyeg szinte bármilyen padlóburkolat alá helyezhető - csempe, parketta, laminált, vinyl stb. A fűtőszőnyeget egyszerűen rá kell teríteni a ragasztórétegre, közvetlenül a padlóburkolat alatt. Ezért a beépítés meglehetősen egyszerű, a padló és maga a helyiség is nagyon gyorsan felmelegszik.

    5. Fűtőfólia

    A fűtőfóliák csak olyan úszópadlók alá helyezhetők, amelyek nem tapadnak az aljzathoz, mint például a laminált padlók, egyes parketták és a vinyl. A fűtőfólia a padló vagy a szőnyeg fűtésére is használható az előszobában, előtérben. A fűtőfóliákat védő öntapadó lapok használatával a teljes rendszer nem vastagabb 10 mm-nél.

    Ha elektromos padlófűtést szeretnénk használni a következő fűtési szezonban, a Daibau weboldalán felvehetik velünk a kapcsolatot, valamint további tanácsokat találhatnak a témával kapcsolatban, illetve felkereshetjük a beszállítókat és gyártókat, akikkel együttműködünk, és akik megfelelő ajánlattal válaszolnak megkereséseinkre.

    Szakcikk 244
    Szerző: Daibau Magazin

    Hasznos volt a cikk?


    Lakberendezési ötletek

    Magazin - Friss lakberendezési ötletek és szakértői tanácsok otthona kialakításához.

    Jó kivitelezőket keres a következő település területén Elektromos padlófűtés?

    Rendszerünkben van még 92 kivitelező a következő területre Elektromos padlófűtés:

    Díjmentes szolgáltatások
    Helyi kivitelezők
    Jutalék nélkül
    Rendszerünkben van még 92 kivitelező a következő területre Elektromos padlófűtés
    9.2
    0

    V&V GEKISZ KFT


    9.5
    0

    Boros Sándor e.v.


    8.8
    0

    Road-Ép General Kft


    8.7
    0

    Simkó Vill-Szer Kft


    Használati feltételek I Adatvédelem I Tájékoztató a sütikről I Impresszum
    © 2023 Daibau.hu | Minden jog fenntartva!