Katerória

    Csapadékvíz-elvezető betoncső - az udvar vízelvezetésének kialakítási költsége

    A cikket több mint 732+ felhasználó tekintette meg
    A csapadékvíz eláraszthatja az udvart, ezért ennek elkerülése érdekében el kell tervezni a ház építésekor a ház körüli részt és meg kell oldani annak vízelvezetését. A csapadékvíz a fő csatornarendszerbe folyik, amely egy kis tisztítóberendezéssel rendelkezik van. Ha a meglévő rendszer nem működik, egy alkalmasabb aknát kell kialakítani, illetve nagyobb betoncsövet kell telepíteni, amelyik el tudja vezetni az esővizet.
    Szakcikk 732
    csapadekelvezeto betoncso.JPG
    Rendszerünkben van még 309 kivitelező a következő területre Árokásás, csatornázás:

    1. Hogyan készül az akna?

    A vízelvezetés problémát jelenthet, attól függően, hogy milyen a talaj összetétele és mekkora a csapadék mennyisége; ha túl sok a csapadék, a talaj telítődhet vízzel, illetve, ha a víz nem tud áthatolni bizonyos talajrétegeken, és ott felgyülemlik. Leggyakoribb vízátnemeresztő réteg az agyag. A talaj fajtáját és minőségét a geológus határozza meg a helyszínen, aki a geológiai hatástanulmányt is készíti.

    2. Ø100-os betoncső

    Ha az aknába kerülő víz mennyisége nem túl nagy, a víz elvezetése megoldható lyukacsos betoncsővel. A betoncsövet elegendő mély és megfelelő méretű árokba helyezik. A csapadékvíz a betoncsőbe fog folyni, ezért elég nagy átmérőjű kell, hogy legyen, ami általában 100 és 120 cm (Ø100 és Ø120). Ha nem elegendő egy, akkor kettőt helyeznek egymásra, hogy az össz magassága 2 m legyen. Ezekből a csövekből ömlik tovább a víz az aknába.

    3. Akna kiépítése

    A betoncsövek lerakása előtt megfelelően elő kell készíteni a talajt. Általában a csövek alatti rész betonozását ajánlják, kivéve, amikor közlekedési felületről van szó, amikor is a cső körüli betonozást helyezik előtérbe.

    Először az aknába 16-32 mm-es szűrőréteget töltenek, e rétegre különleges fólia vagy filcréteg kerül, főleg azért, hogy a szűrő réteg ne keveredjen a földdel vagy az alapréteggel. A már említett filcrétegre  30 cm vastagságú feltöltőanyagot tesznek, majd elművelik a felszíni réteget. Ha a felszíne az elvezető és a járó felület fölé kerül, le kell döngölni és meg kell erősíteni, csak utána leaszfaltozni.

    Ha az akna fölött nem közlekednek, a betoncső fölé lehet csak betonfedelet tenni. Ha közlekedő felületről van szó, öntöttvas fedelet kell használni.

    4. Akna beépítésének ára

    Az akna kivitelezése több építési munkafolyamatból áll: a föld kiásásától, a sóder feltöltésén, a ásáson, csatornahálózat kialakításán keresztül a fedőréteg feltöltéséig. Az ára ennek függvényében a csatlakozások számától és nagyságuktól is függ. 

    Amennyiben az esővízelvezető csatornahálózat, illetve az akna mellett döntenek, forduljon hozzánk a Daibau oldalon keresztül. A mi oldalunkon még sok tanácsot találhat ezzel a témával kapcsolatban, de ajánlatadókkal és gyártókkal is összeköthetjük, akikkel együttműködünk, és akik az Ön kérésére megfelelő ajánlatot adnak.

    Szakcikk 732
    Szerző: Daibau Magazin

    Hasznos volt a cikk?


    Lakberendezési ötletek

    Magazin - Friss lakberendezési ötletek és szakértői tanácsok otthona kialakításához.

    Jó kivitelezőket keres a következő település területén Árokásás, csatornázás?

    Rendszerünkben van még 309 kivitelező a következő területre Árokásás, csatornázás:

    Díjmentes szolgáltatások
    Helyi kivitelezők
    Jutalék nélkül
    Rendszerünkben van még 309 kivitelező a következő területre Árokásás, csatornázás
    9.2
    0

    Bali Konténer Transz Kft


    9.2
    0

    Perger Tamásné EV


    9
    0

    SMDBAU kft


    9
    0

    Vaszari Sándor e.v


    Használati feltételek I Adatvédelem I Tájékoztató a sütikről I Impresszum
    © 2023 Daibau.hu | Minden jog fenntartva!