Katerória

    Falak, a mennyezet és a padló hangszigetelése

    A cikket több mint 881+ felhasználó tekintette meg
    Ha a szigetelésről beszélünk, akkor általában a hőszigetelésre, ritkább esetben a hangszigetelésre gondolunk, noha az utóbbi is nagyon fontos. A környezetünkben, amelyben élünk, különösen, ha az a városias és a lakosok számát tekintve is népesebb, sok olyan zaj érhet bennünket, amelyek ha folyamatosak, megterhelőek lehetnek, zavarhatnak bennünket, noha idővel háttérzajjá váltak, és tudatosan már nem is észleljük őket. Annak érdekében, hogy megvédjük magunkat, és értékes pihenést biztosítsunk érzékeinek, annyit tehetünk, hogy hangszigeteljük a falakat, a mennyezetet és a padlót.
    Szakcikk 881
    hanszigeteles
    Rendszerünkben van még 125 kivitelező a következő területre Szárazpadló:

    1. Zaj

    A hang kétféleképpen terjed a térben, amelyben élünk – levegőn és rezgéseken keresztül a minket körülvevő anyagokon keresztül. A beszéd, a zene, a készülékek, az autók és hasonlók hangja a levegőben, míg a szerkezeteken és anyagokon keresztül zajként, visszhangként terjed.
    Minél nehezebb egy szerkezeti elem, például egy fal, annál jobban veri vissza a hangot, vagyis annál kevesebb halad át rajta. A hangjelzések áthaladása a szerkezeten azok vastagságával csökkenthető, különösen hangszigetelők hozzáadásával.

    2. Belső falak hangszigetelése

    A hangátvitel problémája leginkább a lakóépületekben észlelhető. Ezekben nemcsak a lakások közötti falakat kell jobban szigetelni, hanem az emeletek közötti konstrukciót is. A lakáson vagy házon belüli hangátvitel csökkenthető, ha minden belső felületet - falakat, padlót és mennyezetet - hangtompító anyagréteggel vonnak be. A hangot elsősorban a puha felületek tartják meg, azaz a szövettel, szőnyeggel vagy gumival borított felületek.

    3. Padló hangszigetelése

    A folyosóról érkező léptek, a lépcsőházból vagy a fenti lakásokból érkező zaj néha valódi problémát jelenthet. Ez megoldható a padló szigetelésével, bár sokkal fontosabb az emeletközi födémek jó minőségű szigetelése. Az emeletközi födémek hangszigetelésének igen hatékony módja az ún. úsztatott padlószerkezet kialakítása. Ezt a szigetelés úgy készül, hogy a csupasz betonalapra először hangszigetelő anyagot helyezünk, erre kerül az esztrich, majd a végső, padlóburkoló réteg. Ilyen esetekben a hangszigetelő általában kemény anyag, például hungarocell vagy styrodur. Vastagságuk nem lehet kisebb 4-5 cm-nél a hangszigetelés érdekében, padlófűtés esetén pedig legalább 7 cm. A kemény szigetelőre nedves esztrichet öntünk, vagy száraz esztrichet fektetünk le.

    Padló hangszigetelése
    Nagyon fontos, hogy a padlószigetelés dilatációs hézagokkal rendelkezzen.

     

    4. A mennyezet hangszigetelése

    Ha növelni szeretnénk a mennyezet vastagságát, hogy a fenti szomszédoktól átszűrődő zajtól megvédjük magunkat akkor a legjobb, ha a szigetelést a tartószerkezet alá helyezzük. Ez jelentősen csökkenti a zajátvitelt.

    5. Ablakok hangszigetelése

    A hang a bútorokon keresztül is terjed. A leghatékonyabb hangcsillapítással a masszív, légmentesen záródó ajtók rendelkeznek – például amelyek tömörfából készültek vagy vastagabb tömítésűek. Az ablakokon kívülről a belső térbe jutó hangok további szigeteléssel - többrétegű vagy gázzal töltött üvegekkel - tompíthatók.

    6. Az ajtók hangszigetelése

    Az otthon nyugalmának kialakításához nem elegendők a vastag falak és ablakok – az ajtóknak is ilyeneknek kell lenniük, hiszen ezek is fontos szigetelési elemek. Az ajtóknál a legfontosabb az alapanyag, amelyből készülnek.

    A sűrű és rugalmas anyagok, például az alumínium kiváló vezetők, és további szigetelést igényelnek. A tömörfát tartják a legjobb szigetelőnek. A zaj nagy százaléka „átszivárog” a különféle repedéseken, beleértve az ajtó körüli hézagokat is - ezért szükséges, hogy légmentesek legyenek. Az ajtó leggyengébb pontja ebben az értelemben az üvegfelületek, ha vannak, akkor a zár és a zárási pontok.

    7. Hangszigetelés beépítésének ára

    Mennyibe kerül a hangszigetelés beépítése? Az ár elsősorban az anyag típusától és vastagságától függ.

    Szigetelőhab 3-6 mm vastag tekercsben, ára 160-560 Forint négyzetméterenként. A 3 cm vastagságú hangszigetelő panelek ára négyzetméterenként 4-12 ezer Forint között mozog.

    falak-hangszigetelese.jpg
    Falfelületek hangszigetelése

    Ha a fent említett hangszigetelő anyagok közül szeretné valamelyiket használni, felvehi velünk a kapcsolatot és árajánlatot, tanácsot kérhetünk. Internetes oldalunkon további tanácsokat talál a témával kapcsolatban. Az alábbi ablakra kattintva kérhet árajánlatot.

    Szakcikk 881
    Szerző: Daibau Magazin

    Hasznos volt a cikk?


    Lakberendezési ötletek

    Magazin - Friss lakberendezési ötletek és szakértői tanácsok otthona kialakításához.

    Jó kivitelezőket keres a következő település területén Szárazpadló?

    Rendszerünkben van még 125 kivitelező a következő területre Szárazpadló:

    Díjmentes szolgáltatások
    Helyi kivitelezők
    Jutalék nélkül
    Rendszerünkben van még 125 kivitelező a következő területre Szárazpadló
    9.3
    0

    Horváth Hankó Zsolt e.v.


    9.5
    0

    Costas General Building Kft


    9.4
    0

    SZABADI SZABOLCS E.V.


    8.8
    0

    Road-Ép General Kft


    Használati feltételek I Adatvédelem I Tájékoztató a sütikről I Impresszum
    © 2023 Daibau.hu | Minden jog fenntartva!