Katerória

    Térkövezéshez mosott kavicsos vagy beton térkövek és járdalapok

    A cikket több mint 506+ felhasználó tekintette meg
    A beton térkövekhez hasonlóan a lapok is kiválóak a külterületek kövezéséhez. A megfelelő kivitelezéssel alkalmasak a  közlekedésre használt, illetve nem használt felületekhez is.  A mosott lapokra és a beton lapokra is jellemző, hogy szinte univerzálisak. Általában a járdák, utak, ösvények lapozására használják, de egyre gyakoribb a balkonok és teraszok- erkélyek  burkolására. 
    Szakcikk 506
    sima lapok
    Rendszerünkben van még 614 kivitelező a következő területre Térkő, térkövezés:

    1. Kerti járólapok

    Az udvarra, háztájra és gyepekre való járólapok kitűnő és gyors megoldást jelentenek a lapozáshoz. A beton járólapok olyanok, hogy velük az egész udvart, bejárati közlekedési utakat, erkélyeket és balkonokat is leburkolhatunk. Nagyon jól ellenállnak a nyomásnak, nedvességnek, fagynak és az ipari sónak, és egyszerű a tisztításuk. Betonra, tömörített homokos alapra és közvetlen a csupasz földre is lehet rakni őket. A beton járólapok a kivitelezésük módjában, formájukban, színükben és anyagukban eltérnek.  Választhatunk a kisebb beton térkövek, mosott-, sima- és  homokfúvott betonlapok, valamint a gyeprácsok közül. 

    2. Beton térkő és lapok

    A beton  térkövek vagy lapok különféle formában, színben és anyagból készülnek. Számos fajtája kő- illetve más anyagok imitációja, de lehet különleges régies kinézete is. Lehetnek éles vagy ferde szélűek. A beton elemek lehelyezése egyszerű és a legkülönfélébb minták kivitelezésére is alkalmasak. A beton térkövek is fagyállóak, némelyek pedig a só hatásától  és a nap UV sugárzásától  is védettek.  A beton elemeket erkélyek, teraszok, udvari és kerti utak, belső udvarok, bejárati utak, parkolók és járdák kiépítésére használják.

    Beton térkő
    Beton térkő az udvarban

    2.1. Beton térkövek és lapok ára

    A beton elemek darabára körülbelül 400 Forint, a beépítésük pedig 2-40 ezer Forintba kerül négyzetméterenként.

    3. Ház körüli mosott lapok

    A mosott beton lapok  valójában klasszikus beton lapok, amelyeket különleges, nyomás alatti vízzel való  öblítéssel kezelnek, amíg lehámlik a felső rétege. A végtermék természetes kinézetű, és a márványhoz hasonló lesz. A mosott lapok fő jellemzője a fagyra és a sóra való ellenállóképesség. Udvarok, utak és kertek lapozására használják. A lerakásuk nem túl bonyolult. A mosott lapok megközelítő mérete 40x40x3,7 cm vagy 50x50 x3,7 cm, ami a gyártótól függ.

    3.1. Mosott lapok ára

    A mosott lapok ára a legkedvezőbb, már 3 ezer Forintért kapható egy négyzetméternyi területre elegendő lap.

    Mosott járolap
     Mosott lap

    4. Kerti lapok, homokfúvott lapok

    A homokfúvott lapokat a finom homokfúvás technológiával készítik. Ez is a felszíni réteg lehántolása valójában, de nem vízzel, hanem a legapróbb szemcséjű homokhoz hasonló anyaggal, vagy száraz jéggel történik. Nagyon elegánsan néznek ki. Ezzel a módszerrel természetes benyomást keltő felület keletkezik, enyhén bordázott és nem csúszik. Utólag még lehet impregnálni, hogy ellenállóbb legyen a szennyeződésekre. Méretük 40x40x3,8 cm.

    4.1. Homokfúvott lapok ára

    A homokfúvott lapok ára 4 ezer Forint/m2-nél kezdődik

    Homokfúvott járolapok
    Homokfúvott lap 

    5. Sima lapok

    A sima beton lapok teljesen leegyszerűsítettek, és különféle felületekre alkalmasak a kerti és virágoskerti utaktól, gázlókon és lépcsőkön át a sima tetőkig. A méretük általában egyforma: 40x40x3,8 cm.

    5.1. Sima lapok ára

    A sima lapok ára általában alacsonyabb, a minőségétől és a kinézetétől függően az áruk 6 ezer Forint/m2 körül alakul.

    Sima lapok
    Sima lapok

    6. Gyeprácsok

    Ez a lapfajta különleges már a kinézetéből is kifolyólag. Ott használják, ahol ki akarják kövezni a felületet, de nem teljesen lezárni és monoton felületet nyerni –  leggyakrabban parkolók és bejárati utak esetében használják. A lapok rétegből állnak: a felső réteg a kvarchomok, ami biztosítja a fagy- és sóállóságát, az alsó réteg pedig beton. Méretük általában 40x60x10 cm.

    6.1. Gyeprácsok ára

    A gyeprácsok ára megközelítőleg 3 ezer Forint/m2.

    Gyeprácskő
    Gyeprácskő

    Amennyiben beton lapok lerakására szánnánk magunkat, forduljanak hozzánk a Daibau oldalon keresztül. Oldalunkon még sok tanácsot találhat ezzel a témával kapcsolatban, de ajánlatadókkal és gyártókkal is összeköthetjük.

    Szakcikk 506
    Szerző: Daibau Magazin

    Hasznos volt a cikk?


    Lakberendezési ötletek

    Magazin - Friss lakberendezési ötletek és szakértői tanácsok otthona kialakításához.

    Jó kivitelezőket keres a következő település területén Térkő, térkövezés?

    Rendszerünkben van még 614 kivitelező a következő területre Térkő, térkövezés:

    Díjmentes szolgáltatások
    Helyi kivitelezők
    Jutalék nélkül
    Rendszerünkben van még 614 kivitelező a következő területre Térkő, térkövezés
    9.3
    0

    Tajti Krisztián e.v.


    9
    0

    TILUX Kft


    9.1
    0

    Német Károly E.V.


    9.4
    0

    M&M TeleHome Kft.


    Használati feltételek I Adatvédelem I Tájékoztató a sütikről I Impresszum
    © 2023 Daibau.hu | Minden jog fenntartva!