Katerória

    Beltéri üvegajtó

    A cikket több mint 517+ felhasználó tekintette meg
    Az üveg olyan anyag, amely lehetővé teszi a belső tér „láthatatlan” válaszfalakkal történő felosztását. A klasszikus üvegajtók mellett üvegrészes szobaajtók is használhatók erre a célra, amelyek szokatlan és érdekes dekorációként is szolgálhatnak. A modern kialakítású lakóterekben az üveg sokféleképpen felhasználható. Térelválasztó, amely nem sötétíti és nem zárja be a teret, hanem összeköti, de mégis funkcionálisan elválasztja egymástól őket. 
    Szakcikk 517
    uvegezett szobaajto
    Rendszerünkben van még 283 kivitelező a következő területre Beltéri ajtó, szobaajtó:

    1. Ajtóüveg

    A szobaajtó üvegét meg kell erősíteni, azaz ragasztott, illetve edzett üvegből kell, hogy készüljön, hogy sérülés, törés esetén nehogy apró szilánkokra törjön. Leggyakrabban fával, alumíniummal, furnérral vagy MDF-el kombinálják. Az ilyen szobaajtók rendeltetése eltérő lehet, mind esztétikai, mind funkcionális szempontból, de közös bennük, hogy lezárják a helyiségek közötti nyílásokat, bár az üveg elemeknek köszönhetően biztosítják a fény megfelelő áteresztését is.

    A megrendelő dönti el, hogy mely anyagot választja a szobaajtó üvegéhez. Nagyon fontos, hogy eldöntsük, mit szeretnénk elérni az üvegajtó beépítésével, és annak megfelelően válasszunk – csak több fényt szeretnénk az adott helyiségben, vagy fontos számunkra az intimitás megőrzése is? A fenti kérdések megválaszolását követően dönthetünk a teljesen átlátszó vagy matt, homokfúvott üveg vagy ezek kombináció mellett is.

    2. Beltéri üvegajtók

    2.1. Tokkal ellátott üvegajtók

    A hagyományos meglévő ajtó könnyen kicserélhető üvegajtóra. A jelenlegi tok megmaradhat, de tok nélkül vagy új tokkal is beépíthető, amely lehet fa, illetve alumínium. Megvásárolhatjuk egyben az ajtókeretet és szárnyat, amelyet egyszerűen beépíthetünk a meglévő ajtófélfába, vagy megvehetjük külön a szárnyat, amelyet a meglévő keretbe építünk be.

    2.2. Tok nélküli üvegajtók

    A rejtett keretes, vagy tok nélküli üvegajtókat az utóbbi időben nagy érdeklődés övezi és egyre többen döntenek mellette, mivel egészen leegyszerűsített, minimalista megjelenése a legtöbb lakótérbe könnyen beilleszthető. Igazából a tok nélküli üvegajtó sem keret nélküli, hanem külön, falba rejtett szerelvény tartja az üveget.

    2.3. Üveg tolóajtók

    Ha nincs elég hely a lengőajtó beépítéséhez, vagy azt szeretnénk, hogy a fény megszakítás nélkül töltse be a teret, az üveg tolóajtó a megfelelő megoldás. Az ilyen tolóajtók üvege lehet átlátszó vagy homokfújt, savmart, de a biztonság érdekében mindig edzettnek kell lennie.

    Üvegajtó
    Az üvegajtó átengedi a fényt, de biztosítja az intimitást is

    2.4. Üveg lengőajtók

    Vannak nagyon forgalmas átjárók, különösen a közterületeken, mint például az éttermek konyhája, vagy a nappali és a konyha között, olyan házakban, ahol egy közönséges ajtó akadályt jelenthet. A kilincs nélkül mindkét irányba nyíló lengőajtók tehát sokkal jobban megfelelnek, mivel nem korlátozzák, nem akadályozzák az átjárást, mégis elválasztják egymástól a helyiségeket. A lengő üvegajtók lehetnek egyszárnyúak vagy kétszárnyúak, és általában mindig edzett üvegből készülnek. Az ilyen ajtók általában keret nélküliek, mivel közvetlenül a falra vagy alumínium zsanérokra szerelhetők.

    3. Beltéri üvegajtók ára

    Az üvegből készült beltéri ajtó ára a kívánságainktól és igényeinktől függően változik.  Az árat befolyásolja az anyagok kiválasztása és mennyisége, a nyitás és a szerelés módja, valamint a kiegészítő elemek, amelyekkel az ajtónak rendelkeznie kell - kilincsek, zárak, díszlécek stb. Az üvegrészes ajtók átlagosan 20-25%-kal drágábbak, mint a klasszikus lengőajtók, bár az ár itt is a felhasznált anyag típusától és mennyiségétől függően változik. Egy átlagos üvegajtó 100 000 Forintba kerül darabonként.

    Ajtó vásárlásakor vegyük figyelembe, hogy a szállítási és összeszerelési szolgáltatás díja általában feláras, és körülbelül 12 000 Forintot szoktak felszámolni érte. Ez is függ az ajtók számától, mivel az említett szolgáltatás általában tartalmazza a régi ajtók bontását és az újak beszerelését, illetve a hulladék elszállítását is. Nagyon fontos az is, hogy ezt a munkát szakképzett mesteremberek végezzék, így garantált a szolgáltatás minősége.

    Szakcikk 517
    Szerző: Daibau Magazin

    Hasznos volt a cikk?


    Lakberendezési ötletek

    Magazin - Friss lakberendezési ötletek és szakértői tanácsok otthona kialakításához.

    Jó kivitelezőket keres a következő település területén Beltéri ajtó, szobaajtó?

    Rendszerünkben van még 283 kivitelező a következő területre Beltéri ajtó, szobaajtó:

    Díjmentes szolgáltatások
    Helyi kivitelezők
    Jutalék nélkül
    Rendszerünkben van még 283 kivitelező a következő területre Beltéri ajtó, szobaajtó
    8.9
    0

    Sukiépkert


    9.8
    0

    DÖMSE Faipari Kft


    9.3
    0

    KONOR-BAU Szolgáltató Kft


    9.8
    0

    T-ablak Kft


    Használati feltételek I Adatvédelem I Tájékoztató a sütikről I Impresszum
    © 2023 Daibau.hu | Minden jog fenntartva!