Katerória
    A LED szalag nem más, mint egy hajlékony szalagra szerelt diódák sora. A LED szalagok a diódák sűrűségében és színében, fényintenzitásban, vízállóságban és egyéb jellemzőkben különböznek. A legfontosabb, és ami teljesen megkülönbözteti őket az összes többi világítási rendszertől, hogy egészen kis méretűek lehetnek, kevesebb áramot fogyasztanak, nem melegszenek és élettartamuk is meglehetősen hosszú.
    Szakcikk 97
    LED szalagok
    Rendszerünkben van még 539 kivitelező a következő területre Világítás, világítástechnika:

    1. Miért érdemes RGB LED szalagokat használni?

    A LED szalagok relatív újkeletűek, általában a kül- és beltéren hangulatvilágításra használatosak.  A LED (light emitting diode) technológia lehetővé tette a világítótestek méreteinek csökkentését anélkül, hogy a fény minősége vagy intenzitása romlana. A LED szalagok használata rendkívül egyszerű, és nagyon kevés áramot fogyasztanak - akár 8-szor kevesebbet, mint a hagyományos izzók. Amellett, hogy rendkívül energiatakarékosak, nem melegednek túl, mivel a LED-ek hőmérséklete nem haladja meg a 60°C-ot, így csökken a tűzveszély is. A LED szalagok előnye a nagyon hosszú élettartam - 3-szor hosszabb, mint egy hagyományos izzóé. Végül, de nem utolsósorban ezek a tulajdonságok lehetővé teszik, hogy a LED-es világítótestek minimális méretűek legyenek, így ügyes elhelyezéssel szinte észrevehetetlenek.

    2. LED-ek és különféle LED-szalagok

    A LED szalagok a bennük lévő LED-ek erősségében különböznek, amelyek általában 4,8 W/m és 19,6 W/m között alakulnak. Abban is különböznek, hogy vízállóak-e, rendelkeznek-e UV- és IR-védelemmel vagy egyéb tulajdonságokkal. Feloszthatjuk őket a vezető színe szerint is - fehér, fekete és barna, valamint a fény színe szerint, ami lehet hideg és meleg fehér, RGB/többszínű, de piros, zöld és kék is (az RGB egy mozaikszó a piros-zöld-kék, alap, additív színekre, keveréssel és az intenzitás változtatásával a spektrum összes többi színét megkapjuk). A szalagok kisfeszültségű, 12 vagy 24 V egyenárammal működnek.

    3. LED szalag beépítése

    A LED szalagokat általában tekercseken árulják, 5 és 30 m közötti hosszúságúak lehetnek, és szükség szerint megjelölt pontokon méretre vágják őket. A legkisebb darabok akár 3-5 cm-esek is lehetnek. Egyes LED-szalagok öntapadó hátlappal rendelkeznek, és nagyon könnyen felszerelhetők. Javasoljuk, hogy az RGB LED szalagokat alumínium profilokba helyezzük, amelyek védik őket és megakadályozzák a túlmelegedést.

    LED lépcső
    A LED szalagok gondosan kiválasztott helyeken történő elhelyezésével a tér egyes részei kiemelhetők 

    A LED szalagok a csatlakozókra vannak kötve, ezek pedig a tápra, majd így köthetjük rá a hálózatra. A szalagok normál vagy dimmer kapcsolókhoz vannak csatlakoztatva, amelyek lehetővé teszik a fény intenzitásának beállítását. Az RGB LED szalag és a tápegység közé egy érzékelőt lehet elhelyezni a távvezérléshez vagy a színváltáshoz.

    4. LED szalagok használata

    A LED szalagok helyiségek megvilágítására, de akár dekorációként használhatók. Az előszobák, folyosók, lépcsőházak, konyhák és konyhapultok, mennyezetek, de a külső felületek is, mint a teraszok, erkélyek vagy garázsok, garázskapuk gyakran LED szalagokkal vannak megvilágítva. Ha munkához, munkafelületek megvilágítására szeretnénk használni, erősebb LED szalagokat építsünk be. Hangulatvilágításhoz is kiváló választás, mivel különleges hangulatot teremt és díszíti a helyiséget. A reflektorok helyett LED szalagokkal is megvilágíthatunk egy-egy különleges képet, tükröt, bútordarabot.

    5. LED szalagok ára

    Különböző fajtájú és árkategóriájú LED szalagok találhatók a piacon. De mégis mennyibe kerül egy-egy ilyen világítótest? A gyengébb erősségű LED szalagok ára 3 000-5 000 Forint között mozog méterenként, míg az erősebbeké 4000-10 000 Forint.

    Ha LED szalagokat szeretne vásárolni vagy beépíteni valamely szobánkba, kattintson a keresletküldésre és munkatársaink segítenek megtalálni a megfelelő LED szalagot. Weboldalunkon további tanácsokat talál a témával kapcsolatban, valamint beszállítókat és gyártókat, akikkel együttműködünk, és akik megfelelő ajánlattal válaszolnak megkeresésére.

    Szakcikk 97
    Szerző: Daibau Magazin

    Hasznos volt a cikk?


    Lakberendezési ötletek

    Magazin - Friss lakberendezési ötletek és szakértői tanácsok otthona kialakításához.

    Jó kivitelezőket keres a következő település területén Világítás, világítástechnika?

    Rendszerünkben van még 539 kivitelező a következő területre Világítás, világítástechnika:

    Díjmentes szolgáltatások
    Helyi kivitelezők
    Jutalék nélkül
    Rendszerünkben van még 539 kivitelező a következő területre Világítás, világítástechnika
    10
    1

    GF Építőipari és Munkavédelmi Kft.


    9.7
    0

    Future Industry Kft


    10
    1

    Tóth Ádám e.v.


    9.3
    0

    Ecolux Line Kft


    Használati feltételek I Adatvédelem I Tájékoztató a sütikről I Impresszum
    © 2023 Daibau.hu | Minden jog fenntartva!