Katerória
    A fedélszerkezetnek hármas szerepe van: a tető teherhordó része, a tetőszerkezet hordozó eleme, ugyanakkor mindenféle változó terhelésnek (eső, hó, szél) ellenáll, belső része lehetővé teszi a hő- és vízszigetelés beépítését, így sem a tetőtérben, sem magában a házban nincs hőveszteség vagy esetleges vízbehatolás miatti kár. A tető felépítését szakemberekre kell bízni és nem ajánlott házilag elkészíteni, hiszen több olyan dolog is van, amihez szakértelem és tapasztalat is kell.
    Szakcikk 476
    tetoszerkezet
    Rendszerünkben van még 697 kivitelező a következő területre Tetőfelújítás, tetőszerkezet:

    1. Melyik fa alkalmas a ház tetejére?

    A tető teherbíró képességének helyes méretezése és statikai számítása előtt először ki kell választani a megfelelő fafajtát, azaz a fűrészárut. A tetőépítésre illetve fa előtető készítésére alkalmas fa fizikai tulajdonságát az idő múlásával megtartja. A tetőfedéshez a legelterjedtebb fajok a tűlevelűek - lucfenyő, fekete fenyő, chamovia vagy borovi fenyő, míg vörösfenyőt vagy ritkábban tölgyet is használnak. A tető tartószerkezetéhez (szarufák, dúcok, szelemenek, oszlopok, tetőgerendák, lécek stb.) használt fát az év pontosan meghatározott időszakaiban kell kivágni, és mindenekelőtt szárítani kell, mivel átlagos nedvességtartalma legfeljebb 15% lehet. A faanyag paraziták (gombák, rovarok) elleni védelme érdekében mindig javasolt a faanyag fungicid és rovarölő bevonatokkal való impregnálása.

    Az Erasmus Tools Kft. szakemberének a tanácsa

    1. Mi alapján válasszunk előtetőt?

    Az előtetők készítésének folyamatát és fajtáját leginkább az határozza meg, hogy hová szeretnénk felszerelni. Nem mindegy, hogy az előtető bejárati ajtó, terasz vagy garázs fölé kerül. Ami az anyagot illeti, készülhet fából, acélból, alumíniumból vagy pergolából. Míg például garázs fölé tökéletes választás lehet a minőségi fa előtető, panel lakás erkélyére nagyon nehezen kivitelezhető, mivel stabil faszerkezetre van hozzá szükség.

    2. Hogyan írná le egy terasz fa előtetőjének elkészítésének folyamatát?

    Először jönnek a tartó elemek, amikre megy az oszloptartó talp, aminek négy sarka van. Ezután az oszloptartó szarufák, amin végigrakjuk az áthidalót (szelement).

    3. Miért válasszák olvasóink az Erasmus Tools Kft.-t?

    Három szóban: minőség, gyorsaság és precizitás.

    Burcsa Lajos úr, Erasmus Tools Kft.

    2. Tetőelemek méretezése

    A következő lépés a tető pontos méreteinek meghatározása. A tetőelemek olyanok kell, hogy legyenek, hogy gond nélkül elbírják a különféle terheléseket, és ellenálljanak a környezeti hatásoknak. A háztetőnek el kell viselnie saját súlyát, a tetőfedő súlyát és a különböző erők hatását, azaz változó terhelést (hó, szél). Ha napelemek telepítése mellett dönt, akkor ezt is figyelembe kell venni a tető méreteinek és arányainak meghatározásakor, mivel ezek is többlet térhet jelentenek.

    3. Családi háztető elemek

    A tető elsődleges elemei a szarufák (tetőtartók), a taréjgerenda, a szarufák és a kötőgerendák. A tetőszerkezet az ún másodlagos tetőfedés, azaz a "rács", amely keresztirányú és hosszanti lécek elrendezésével készül, majd erre kerül a héjazat. A tető lezárásához szükséges belső építőanyagok a hőszigetelés, amely a szarufák közé kerül beépítésre, a szarufák alatti kiegészítő szigetelés, azaz alépítmény és a belső befejező elemek, amelyek leggyakrabban gipszkarton lapok.

    Fedélszerkezet
    A tetőszerkezet elemeinek egyszerűsített ábrázolása

     

    Tetőszerkezet felülnézet
    Tető alaprajza; taréj- és kötőgerenda átmérői

    4. Tető ára

    A tető ára elsősorban attól függ, hogy milyen anyagból (cserép, beton, bádog) készül a tetőfedő, továbbá, hogy milyen típusú a tető, vagyis a tetősík hajlásszögétől (lapos, magas, meredek) és természetesen az ajánlattevőtől. Az árak négyzetméterenként 2800 és 6800 Forint között mozognak.

    A fűrészáru 38 000 és 48 000 Ft/m3 között mozog. Tetőépítésnél például a 13 600 Ft/m2-es ár tartalmazza a segéd-, összekötő- és alapanyagok beszerzését, feldolgozását, szállítását, összeszerelését. Ha úgy dönt, hogy megemeli vagy felújítja a tetőt, vagy új tetőburkolatot szeretne, akkor a daibau.hu weboldalon felveheti velünk a kapcsolatot és érdekelt partnereink megfelelő árajánlattal válaszolnak az Ön keresletére. Itt további tanácsokat is talál a témával kapcsolatban.

    Az árakról tájékoztató jellegű információkat pedig kalkulátorunkban talál.

    Szakcikk 476
    Szerző: Daibau Magazin

    Hasznos volt a cikk?


    Lakberendezési ötletek

    Magazin - Friss lakberendezési ötletek és szakértői tanácsok otthona kialakításához.

    Jó kivitelezőket keres a következő település területén Tetőfelújítás, tetőszerkezet?

    Rendszerünkben van még 697 kivitelező a következő területre Tetőfelújítás, tetőszerkezet:

    Díjmentes szolgáltatások
    Helyi kivitelezők
    Jutalék nélkül
    Rendszerünkben van még 697 kivitelező a következő területre Tetőfelújítás, tetőszerkezet
    9.3
    0

    KERSSY Kereskedelmi és Szolgáltató Kft


    10
    2

    TOMA ÉPSZIG Kft.


    9.5
    0

    Rigó Zoltán József E.V.


    8.8
    0

    Juhász Tibor e.v.


    Használati feltételek I Adatvédelem I Tájékoztató a sütikről I Impresszum
    © 2023 Daibau.hu | Minden jog fenntartva!