Katerória

    Prostornina: Családfa

    A Prostornina csapata azt a feladatot kapta, hogy egy 320 m2-es belső teret tervezzen egy négytagú fiatal család számára. A házat az építkezés harmadik ütemében vásárolták meg, amikor az építkezés már befejeződött, és amikor az alaprajzok már elkészültek. Az alábbiakban bemutatjuk, hogy milyen elegáns és igényes lakberendezési és dekorációs megoldásokat kínált a Prostornina csapata.

    A belsőépítészeti kialakítás a ház meglévő építészetét tiszteletben tartó és követő, enyhén félköríves formákon alapul. Az építészek nem szerették volna ezt háttérbe szorítani, hanem a színárnyalatok, anyagok és bútorelemek megfelelő megválasztásával inkább fokozni és hangsúlyozni akarták. Világos árnyalatok, a bianco carrara kavics és a diófa, valamint az arany részletek dominálnak, és a dizájnt igen fényűző zöld növényzet egészíti ki.

    Lépcsőház
    Félköríves lépcsőház a családfát szimbolizáló fikuszfával

    Az építészek fő vezérelve a belsőépítészet kialakításánál az elegáns otthon hangulata volt, amely már a márványmintás kerámiával burkolt, világos folyósóra belépve is érezhető. A bejárati rész funkcionálisan igazodik egy fiatal család igényeihez, így a gardróbszekrény a tükör mögött és egy kárpitozott pad mellett rejtőzik. A kétrétegű üvegajtó szélvédőként funkcionál, elválasztva a bejáratot a lakótértől, miközben a galéria és a félköríves lépcsőház felé irányítja a kilátást.

    Beltériüvegajtó
    A folyósót és a lépcsőházas nappalit üvegajtók választják el

    Az üvegkorláttal ellátott lépcsőház meleg diófa parkettával van burkolva, amely az első emeleten, a nappaliban és a hálószobában is padlóburkolatként folytatódik. Az ívelt üvegkorlát jelentős tervezési bravúr volt, és merészségével különösen kiemelkedő elem. Általánosságban elmondható, hogy a házban sok az üvegfelület, így rengeteg természetes fény jut be a lakótérbe.

    Ivelt diófa lépcső
    A félköríves lépcsőház íves üvegkorláttal rendelkezik, melynek tervezése és kialakítása meglehetősen igényes

    A nappali tágas és nyitott. Úgy tervezték, mint egy áramló galériás teret, kétszintes mennyezettelk. A padlót diófa parketta borítja, mely a megrendelő megrendelése alapján készült.

    Nappali családfa
    Nappali szoba Kétszintes menyezettel

    Az elegáns nappali elrendezését a márványmintás kővel borított, gazdag kandalló és egy nagy, létrával ellátott könyvtár hangsúlyozza. Ezek a könyvespolc különleges, szimbolikus helyet foglalnak el az otthonban, ahol a családtagok az utazásaikról származó emléktárgyakat, családi fotókat, könyveket és a számukra fontos dolgokat helyezték el. Egy másik kiemelkedő bútor egy kézzel készített komód, amelynek nagyon letisztult domborműves mintája követi a padló mintáit.

    Kézzel készített komód
    A kézzel készített komód különleges bútordarab, amelynek domborműve a padlón lévő mintákat követi

    Az ebédlővel egybekötött konyha a ház többi helyiségéhez hasonlón, úgy van kialakítva, hogy egyszerre funkcionális és esztétikus is legyen, rengeteg munkafelülettel és tárolóhellyel. A konyha bal szélső sarkából megközelíthető kamra a magas tároló polcai mögött rejtőzik. A borosüvegek diófából készült mélyedésben vannak elhelyezve, ami feldobja a konyhaszekrények tiszta kék frontjait.

    A konyhai sziget és az egyedi kézzel készített asztal is meleg diófából készült, a pultot pedig márványmintás műkő borítja. A konyhának van még egy előnye: a konyhasziget fölött főzőműsorok nézhetők.

    Ebédlő
    Konyha sötétkék előlappal és diófa étkezőasztallal

    A földszinten található egy szülői apartman is, mely nagyon kényelmes és meghitt térként van kialakítva. Egy hálószobából, egy gardróbszobából és egy fürdőszobából áll, mindhárom helyiséget nagyméretű, kétszárnyú üvegajtók kötik össze, amelyek minden irányba akadálytalanul engedik át a természetes fényt. A szobákat a világos színek és a meleg diófa parketta uralják. Az összekötő elem a fehér fém lábak, amelyek ismétlődnek az ágyon, a fejtámlán, a komódon és az éjjeliszekrényen, valamint fogantyúként a fiókokon és a gardróbszekrényen.

    Hálószoba
    Hálószoba gardróbbal

    Az első emeleten saját fürdőszobával rendelkező gyerekszoba egy háló- és egy játszóhelyiséget található. Mindkét gyermek számára világos, puha formájú térként lett kialakítva, ami arra ösztönzi őket, hogy mindent osszák meg egymással és alkalmazkodjanak egymáshoz.

    Gyerekszoba
    A gyerekszoba a növekvő gyermekek tanulásához, játszási igényeihez igazodik.

    Képgaléria:

    Nyitott üvegajtó
    A természetes fény akadálytalanul áramlik minden irányba
    Ebédlő lépcsőházzal
    Kilátás az étkező felé
    Ebédlő konyhával
    Egybenyított konyha és ebédlő
    Diófa ebédlőasztal
    Az étkezőasztal részletei
    Komód részletek
    Komód részletei
    Hálószoba az ajtóból
    Kilátás a fő hálószobára
    Fekete fémkeretes üvegajtó
    A gardrób és a hálószoba fekete keretes üvegajtóval van elválasztva
    Gardrób
    Gardróbszoba
    Hálószoba üvegajtó
    Fő hálószoba
    Fürdőszoba kád
    A fürdőszobát királyi kád uralja
    Fürdőszoba mosdó
    Gyengéd árnyalatok és textúrák harmonikusan kombinált anyagokból
    Arany csaptelep
    Mintás csempe, arany szinű csaptelep és azonos alakú fogantyúk
    Mosdó WC
    Fürdőszoba gyerekeknek
    Projektadatok:
    Belsőépítészet: Nina Galič inter. arch., Ana Jerše Univ. B.Sc. és azzal. arch., Nina Bohte B.Sc. diz.
    Tervezés éve: 2018
    Kivitelezés éve: 2021
    Alaperület: 320 m2
    Ügyfél: magánszemély
    Fotó: Janez Marolt
    Vállalkozó: Jagodić Asztalosműhely

     

    342
    Szerző: Daibau Magazin

    Hasznos volt a cikk?


    Lakberendezési ötletek

    Magazin - Friss lakberendezési ötletek és szakértői tanácsok otthona kialakításához.

    Használati feltételek I Adatvédelem I Tájékoztató a sütikről I Impresszum
    © 2023 Daibau.hu | Minden jog fenntartva!