Katerória

    Miért jó választás a babérmeggy?

    A cikket több mint 750+ felhasználó tekintette meg
    Azon gondolkodik, mit ültessen a telke köré, amivel egyértelműen elválaszthatja a magán- és a közterület? A fal egyértelmű térelválasztó, amely általában kellemetlen érzést kelt és egyértelmű fizikai akadály. Ráadásul a magántulajdon elhatárolására a fal nem mindig megfizethető megoldás. A babérmeggy azonban mindenképpen ideális megoldás lehet.
    Szakcikk 750
    babermeggy viragzasa
    Rendszerünkben van még 260 kivitelező a következő területre Kertépítés, füvesítés, kertgondozás:

    1. Miért jó a babérmeggy mint sövény?

    A babérmeggy (Prunus laurocerasus) egy sűrű örökzöld cserje, amely Kelet-Európa és Nyugat-Ázsia határán honos. A levelei fényesek, élénk zöldek, bőrszerűek és a tavasz második felében apró fehér virágok díszítik, amelyek fürtöket alkotnak. A babérmeggy általában 50-70 cm magas és ideális sövény alakítható ki belőle, mert gyorsan, évente akár 30-60 cm-t nőhet akár napos, akár árnyékos helyen van; metszéssel jól formázható, ellenáll a betegségeknek és a városi szmognak. Kertrendezés során mindenképpen a babérmeggy mellett szól az az érv is, hogy az ára meglehetősen kedvező, és kétségtelenül gyönyörű növény, amelynek ültetvényei vonzó sövényt alkothatnak.

    babermeggy-parkokban.jpg
    A babérmeggy ideális növény park kialakításakor

    2. Babérmeggy ültetése

    A babérmeggy dekoratív és praktikus növény, amely a laza, nedves és savas talajt szereti. Fontos a megfelelő vízelvezetés, hogy a gyökerek ne legyenek állandóan vízben; a meszes talajt nem kedveli. A babérmeggy napos vagy félárnyékos, árnyékos helyre ültethető, erre a tavasz és az ősz a legjobb időszak. A palántákat 30-40 cm távolságra kell ültetni; amikor felnőnek, fantasztikus, ideális sűrűségű sövény lesz belőlük. A babérmeggy jól tűri az alacsony hőmérsékletet, de a fagytól óvni kell. Ellenáll az erős szélnek és a városi szmognak. Ötévente ritkítani kell a bokor közepét, hogy új hajtások nőhessenek.

    babermeggy-termese.jpg
    Babérmeggy termése

    3. Babérmeggy metszése

    A babérmeggy előnye, hogy könnyen karbantartható. Gyakorlatilag bármikor megmetszhető, de semmiképpen sem a forró és száraz nyári hónapokban. Tavasszal jobban meg lehet metszeni, mivel ekkor a hajtások elborítják a megmetszett csupasz ágakat. Az utolsó metszést szeptember végén kell elvégezni.

    babermeggy-viragzasa.jpg
    A babérmeggynek fürtös fehér virágai vannak

    4. Babérmeggy palánták ára

    Mennyibe kerül a babérmeggy? A babérmeggy ára elsősorban az életkortól, vagyis a palánták méretétől függ. A felnőtt palánták erősebbek, és nagyobb esélyük van a túlélésre és az új gyökerek fejlődésére – más szóval, olyan sövényt képezhetnek, amelyek a kíváncsi járókelőktől is védelmet nyújtanak. A 20-50 cm magas palánták 3 850-5 000 Forintba, míg az 50-100 cm-esek 5 000-7 650 Forintba kerülnek. A 100 cm-nél nagyobb, ténylegesen 160 cm-es felnőtt növények pedig 9 500-35 000 Forintba.

    Szakcikk 750
    Szerző: Daibau Magazin

    Hasznos volt a cikk?


    Lakberendezési ötletek

    Magazin - Friss lakberendezési ötletek és szakértői tanácsok otthona kialakításához.

    Jó kivitelezőket keres a következő település területén Kertépítés, füvesítés, kertgondozás?

    Rendszerünkben van még 260 kivitelező a következő területre Kertépítés, füvesítés, kertgondozás:

    Díjmentes szolgáltatások
    Helyi kivitelezők
    Jutalék nélkül
    Rendszerünkben van még 260 kivitelező a következő területre Kertépítés, füvesítés, kertgondozás
    10
    1

    Vida Sándor József E.V.


    10
    0

    PRODESER Kft.


    9.7
    0

    SEC-COM-LINE Kft.


    10
    4

    Cse-Hegszerút Kft


    Használati feltételek I Adatvédelem I Tájékoztató a sütikről I Impresszum
    © 2023 Daibau.hu | Minden jog fenntartva!