Katerória

    Lapostető vízszigetelése

    A cikket több mint 516+ felhasználó tekintette meg
    A lapostető a modern épületek egyik fontosabb jellemzője. A lapostető általában kedvező helykihasználást tesz lehetővé, ugyanis az alatta lévő helyiséget jobban ki lehet használni. De a lapostető alatt eltöltött gondtalan pillanatokhoz a megfelelő vízszigetelés a legfontosabb.
    Szakcikk 516
    laposteto
    Rendszerünkben van még 278 kivitelező a következő területre Lapostető:

    1. Mikor érdemes lapostetőt választani?

    Lapostetővel sokkal jobban kihasználhatja a rendelkezésére álló teret, hiszen a tető kiegészítő terasz is lehet. Igaz, mindezek az előnyök nem jönnek maguktól – nevezetesen megfelelő kivitelezés és tervezés is szükséges, ami igényesebb és drágább kivitelezést igényel, mint egy klasszikus magastető, ezért a lapostető víz szigetelését megfelelő szakmai képesítéssel és gyakorlattal rendelkező szakemberre kell bízni. A lapostető ára nagyban függ a hajlásszögétől, az összetételtől és az esetleges lépésállóságtól. Egy járható- vagy egy zöldtető sokkal drágább, mint a nem járható. Mégis a lapostető kivitelezésekor a legfontosabb a vízszigetelés megfelelő beépítése.

    A Panorama Bau Kft szakemberének tanácsa
    1. Mi a Panorama Bau Kft. fő tevékenysége?
    Fő tevékenységünk a nyílászárók cseréje, legyen az műanyag, alumínium, fa vagy egyedi gyártású fa ablak, ajtó.
    Itt még kiemelném, az ezekhez kapcsolódó homlokzatszigetelést és a tetőépítést is. Az ügyfél egy helyen meg tudja rendelni a munkákat, nem kell időpontok és anyag után szaladgálni, hiszen ezeket a munkálatokat is meg tudjuk oldani neki!
    2.  Mire kell odafigyelni lapostető szigetelésnél?
    Nagyon fontos a helyes rétegrend betartása, és a jó anyag kiválasztása. Fontos még a megfelelő lejtés kialakítása a víz elvezetéséhez a tetőről.
    3. Miért fontos a lapostető utógondozása, és hogyan végezhető?
    Fontos évente legalább egyszer átnézetni szakemberrel a vízelvezetőket, csatornát és a szellőzőket is. Ezek karbanatása esetén, nem marad víz a tetőn, amely sokáig állna rajta, ezzel is védjük a tetőt a felesleges víz terheléstől, és az esetleges beázásoktól is.

    Tubák Attila ügyvezető, Panorama Bau Kft

    2. Lapostető rétegrend

    A lapostetők rétegrendje, az anyag vastagságától és típusától függően változó. A lapostető a szerkezettől a felszínig általában a következő rétegeket tartalmazza: kavicsleterhelés, polipropilén szűrőgeotextilia és hőszigetelés, amelyet általában a vízszigetelés alá fektetnek, ellenkező esetben fordított rétegrendű lapostetőről beszélünk. Ezt követi egy vízszigetelő membrán, amely megakadályozza a nedvesség, az eső és hó bejutását. Ez a tető hosszú élettartama szempontjából kulcsfontosságú réteg, amelyet hungarocell hőszigetelés, párazáró réteg, bitumenes bevonat, beton lejtésképzés és a kiválasztott tetőfedő anyag követ. Ha zöldtetőt szeretne, a vízszigetelés fölé gyökérálló vízszigetelő réteget és ültetőtőzeget kell teríteni.

    Lapostető vízszigetelése forrasztással
    Bitumenes vízszigetelés lángolvasztásos hegesztéssel lapostetőn

    3. Vízszigetelés lapostetőkhöz

    A lapos tetők vízszigetelésének számos típusa létezik. Ezek általában PVC lemezek formájában vannak, ezért két különböző lemez fajtát fogunk összehasonlítani. A Haniplan MP 150 PVC tetőfedő membrán ellenáll az öregedésnek, a gyökér és a tűzálló. Könnyű és rugalmas, ugyanakkor kivételes szilárdsággal és stabilitással rendelkezik. A fóliát két méter széles csíkokban fektetik le, így rendkívül gyorsan telepíthető. A szemnek tetszetős szürke-fekete szín lehetővé teszi, hogy végleges tetőfedő anyagként is használható legyen, persze nagyobb mennyiségben és más színekben is kapható. A másik vízszigetelő membrán a Sintofoil RG, amely 1,5 és 1,8 mm közötti vastagságban kapható. Ez a vízszigetelés szakadás-, gyökér-, tűz- és öregedésálló is.

    Ha minőségi vízszigetelést és jó kivitelezőt választ, a lapostető évtizedekig tartós lesz.

    Amennyiben lapostető, járható vagy esetleg zöldtető mellett döntött, vegye fel velünk a kapcsolatot és keresletküldéssel olyan környékbeli kivitelezőket találhat, akik megfelelő árajánlattal válaszolnak, de a daibau.hu oldalain további tanácsokat is találhat.

    Az árakról pedig kalkulátorunkban tájékozódhat.

    Szakcikk 516
    Szerző: Daibau Magazin

    Hasznos volt a cikk?


    Lakberendezési ötletek

    Magazin - Friss lakberendezési ötletek és szakértői tanácsok otthona kialakításához.

    Jó kivitelezőket keres a következő település területén Lapostető?

    Rendszerünkben van még 278 kivitelező a következő területre Lapostető:

    Díjmentes szolgáltatások
    Helyi kivitelezők
    Jutalék nélkül
    Rendszerünkben van még 278 kivitelező a következő területre Lapostető
    9.5
    0

    Costas General Building Kft


    8.8
    0

    Smart dach bau kft


    9.6
    0

    SZÖLLŐSKEI Szigetelő Építőipari Szolgáltató Kft


    9.2
    0

    DOHÁNY ÉPSZIG Kft


    Használati feltételek I Adatvédelem I Tájékoztató a sütikről I Impresszum
    © 2023 Daibau.hu | Minden jog fenntartva!