Katerória
    Egy szépen berendezett otthon minden nap inspirál és energiát ad. Ugyanakkor lehetővé teszi a saját kifejezésmódot, ami igazán személyessé teszi a teret. De az út egy rozoga háztól a rendezett otthonig igen nehézkes és tüskés lehet. Íme 5 dolog, amire felújítás során oda kell figyelni:
    Szakcikk 378
    lakasfelujitas
    Rendszerünkben van még 958 kivitelező a következő területre Lakásfelújítás:

    1. Helyzetértékelés

    Lakást vásárolt, örökölt, vagy már egy ideje lakik benne és felújításra szorul? Először is meg kell állapítani, hogy milyen állapotban van, és hogy mi minden kell a felújításhoz. Ablakok, vezetékek, padlóburkolat, parketta, válaszfalak, bútorok stb. Amire a legjobban oda kell figyelni, az például a penész vagy nedvesség esetleges megjelenése a sarkokban és annak okai. Illetve a lakást is le kell mérni, ha nincs kész alaprajz, akkor készítse el és jelölje meg a problémás pontokat, valamint írja le az egyes részek állapotát. Ezen kívül találhat egy szakembert, építőt vagy építészt, aki segít ebben, különösen a következő lépésben.

    Varkos Kivitelező Kft. szakembereinek tanácsa

    1. Hogyan történik Önöknél egy teljeskörű felújítás? Mire kell odafigyelnünk?
    Általában úgy kezdődik megkeresnek minket xy munkával, amire írunk egy előzetes árajánlatot legtöbbször sávozva, négyzetméter alapján, valamint egy lehetséges kezdési időpontot. Amennyiben az ügyfél reálisnak találja az árat elmegyünk személyesen felmérni a munkát, illetve leegyeztetni a részleteket. Ezután adunk egy végleges árat, ha az ügyfél szeretné küldünk szerződést. Az anyagok megvásárlása opcionális, van aki szereti maga megvenni, van aki inkább ránk bízza.
    Felújításokhoz úgy állunk hozzá, mintha a sajátunkat csinálnánk. Igyekszünk folyamatos rendet, átláthatóságot tartani, amennyire az aktuális munkánk engedi igazodni a lakókörnyezethez (pl megkérnek mikor ne zajoskodjunk, kisgyerek alszik stb), anyagok minőségét megőrizni. Fontosnak tartjuk a folyamatos egyeztetést a tulajdonosokkal, ha egy problémát feltárunk, azonnal jelezni. Szeretünk ötleteket és javaslatokat is megosztani a tulajdonosokkal, hiszen ők nem feltétlen látják mi hogyan fog kinézni. Rengetegen életükben elsőnek kerülnek ilyen szituációba, például babát várnak, éppen elköltöznek szülőktől stb., így fontosnak tartjuk megosztani velük a mi tapasztalatainkat, véleményünket.  Utólag soha se számítunk fel árat, minden várható pluszköltséget előre közlünk.
    2. Jobb e, ha minden munkára választunk külön mestert, vagy az egész felújítást egy cég végzi el?
    Ez attól függ. Alapvetően jobb az, ha kevesebb kézben van minden. Hiszen pl egy teljes körű felújítás számos szakmát érinthet. Villanyszerelés, víz-gáz-fűtés, kőműves, festő, burkoló stb. Ezek a szakmák egymásra épülnek így egymástól függenek a szakemberek, így minél több embertől függ a gördülékeny haladás annál nagyobb a kockázat, nem jelenik meg, eltűnik, történik vele valami stb. Nyilván a központosításnál alapfeltétel, hogy az adott szakmákban ténylegesen otthon legyen a vállalkozó. A mi cégünk kőműves, ács, festő, burkolás és szigetelési munkákat vállal több évtizedes szakmai háttérrel, szaktudást igazoló bizonyítvánnyal.
    3. Ügyfeleink mért válasszák az Önök cégét?
    A mi cégünk olyan, mint egy család. Szó szerint hiszen családok generációi dolgoznak együtt, több évtizedes tapasztalattal (valaki 30 éve a pályán van). Éppen ezért nálunk nagyon szoros és megbízható az egyes szakmák közötti kölcsönös együttműködés. Az ügyfelekhez való hozzáállásunk barátságos, célunk legalább kölcsönös szimpátiát kialakítani, hiszen az mindenkinek kedvező hosszútávon. Maximális minőségre törekszünk, abban hiszünk, ez a legjobb marketing.

    Varga Krisztián ügyvezető, Varkos Kivitelező Kft.
    Czinkos Tibor tulajdonos, Varkos Kivitelező Kft.

    2. Ötletek az átalakításhoz

    A helyszíni felmérés után célszerű átfogó tervet - elképzelést készíteni arról, hogy mit szeretne kezdeni otthonával! Az emberek gyakran úgy döntenek, hogy részleges felújítást végeznek, elsősorban pénz, de néha időhiány miatt is. Tehát egyszer a parkettát cserélik, utána az ablakokat, majd a fürdőszoba felújítás kerül sorra és így tovább. Természetesen teljeskörű felújítás is lehetséges. Akár részleges, akár teljes felújítás mellett dönt, célszerű pontosan tudni, mit szeretne végül elérni! Ezután minden egyes lépéssel közelebb kerülhet a végső elképzeléshez.

    3. Felújítási látványterv

    Vesse papírra elképzelését, ebben egy építész is segíthet. Aki a kiviteli tervek mellett látványtervet is készíthet az egyes helyiségek végső megjelenéséről, tanácsot adhat az anyagok és a bútorok kiválasztásával kapcsolatban.

    De szakértőre mindenképpen szüksége lehet, ha úgy dönt, hogy megváltoztatja az alaprajzot, és esetleg áttöri vagy eltávolít néhány falazatot. Többlakásos épületeknél ehhez szakértői vélemény szükséges, mivel elengedhetetlen annak megállapítása, hogy a falak teherhordóak-e vagy sem. Azokon ugyanis semmilyen beavatkozás nem megengedett, míg a többinél fel kell mérni az objektum statikai szilárdságára és stabilitására gyakorolt hatást.

    4. Árazatlan költségvetés

    Az ötlet véglegesítésekor elkészül a felújításhoz szükséges munkák és anyagok listája, az úgynevezett anyagkiírás. A listát az építtető, építész vagy kivitelező készíti. Meg kell határozni az anyag típusát, mennyiségét és minőségét. Ezek mind olyan tételek, amelyek nagyon eltérőek lehetnek. A jó becslés lehetővé teszi, hogy összehasonlítható ajánlatokat kapjon az egyes vállalkozóktól, és megkönnyíti a költségek becslését is. Az előmérés ára 24 000-36 000 Ft között mozog, ami valóban elhanyagolható összeg ahhoz képest, hogy mennyit spórolhat vele.

    Ha saját maga vállalja a felújítási projektet, ügyeljen a munkálatok ütemezésére, vagyis a kivitelezési szakaszokra. Különítse el a durva építési munkákat a szakipari és a befejező munkáktól. Egyszerűen ossza fel a munkát "piszkos" és "tiszta" részekre. Például figyelem előtt kell tartani, hogy melegburkoló szakembert a festési munkák után kell hívni.

    Különös figyelmet kell fordítani a vízvezetékekre és a villanyszerelésre. Ha szép otthont szeretne, alaposan át kell gondolnia, és pontosan ki kell terveznie, hány kapcsolóra és aljzatra lesz szüksége. Minden későbbi változtatás többe fog kerülni, sőt károsodhat a padló- és falburkolat is.

    Ne felejtkezzen meg a munkálatok elvégzése után a takarítás fontosságáról sem, akár önállóan szeretné elvégezni, akár takarító cég segítségével.

    5. Lakásfelújítás költségei

    Végül természetesen minden az árról szól. Ez függ a munka mennyiségétől, a felhasznált anyagok típusától és minőségétől és még sok más tényezőtől. Egy teljes felújítás, beleértve a bútorok cseréjét is, 160 000 Ft/m2 -nél kezdődik alacsonyabb minőségű anyagok esetén, majd 240 000 Ft/m2 -ig és feljebb emelkedik. Ha építész segítségét kéri, az körülbelül 6 000 Ft/m2 -be kerül, nagyobb területek esetén még kevesebb, ami az egész felújítás költségeihez képest elhanyagolható, de rengeteg időt és pénzt takaríthat meg, és a vizuálisan eredmény sokkal jobb lesz.

    6. Összefoglaló

    A felújítást átgondoltan kell megközelíteni, először mérje fel a helyzetet, majd gondolja át mit és hogyan szeretne. Határozza meg az alaprajzokat, a megjelenést és az anyagok árkategóriáját, és kérjen árajánlatot egy referenciákkal rendelkező vállalkozótól. Egy építész sokat segíthet ebben. Szerezzen be egy alaprajzot, terveket, részletes vázlatokat vagy vizualizációt, és ez alapján egy olyan feladat és anyag kiírást, amely alapján kedvezőbb ajánlatokat kaphat a kivitelezőktől. Mindezzel rengeteg időt és pénzt takaríthat meg, és megelőzheti a különféle hibákat, problémákat. Végül beköltözhet egy olyan otthonba, amely az Ön igényeihez igazodik.

    felujitott-lakas.jpg
    A sikeres felújításhoz jó tervezés kell
    Felújítás előtt
    Előtte: Ha a tartószerkezeti beavatkozás is szükséges, célszerű konzultálni egy építőmérnökkel
    Felújítás-után
    Utána: A régi falak is nagyon szép elemei lehetnek egy modern otthon elrendezésének

    Amennyiben a felújtással kapcsolatos árak érdeklik nézze meg kalkulátorunkat és ha a felújtás mellett döntött keresletküldéssel, akár egy munkanapon belül több kivitelezőtől és szolgáltatótól is kaphat árajánlatot. De Daibau honlapunkat tovább böngészve még számos hasznos tanácsot találhat.

    Szakcikk 378
    Szerző: Daibau Magazin

    Hasznos volt a cikk?


    Lakberendezési ötletek

    Magazin - Friss lakberendezési ötletek és szakértői tanácsok otthona kialakításához.

    Jó kivitelezőket keres a következő település területén Lakásfelújítás?

    Rendszerünkben van még 958 kivitelező a következő területre Lakásfelújítás:

    Díjmentes szolgáltatások
    Helyi kivitelezők
    Jutalék nélkül
    Rendszerünkben van még 958 kivitelező a következő területre Lakásfelújítás
    9.5
    0

    Boros Sándor e.v.


    9.1
    0

    Szűcs György Kőműves Egyéni vállalkozó


    10
    2

    Halász Generál Építőipari Kft


    9.4
    0

    STEEL GENERÁL KLÍMA KFT


    Használati feltételek I Adatvédelem I Tájékoztató a sütikről I Impresszum
    © 2023 Daibau.hu | Minden jog fenntartva!