Katerória

    Udvar térkövezése

    A cikket több mint 931+ felhasználó tekintette meg
    Már az épületbe való lépés előtt az udvar az, ami az első benyomást kelti bennünk az egész helyről, ami vonz vagy taszít minket. Az udvar építészeti szempontból tág fogalom, amely számos elemet foglal magában: kerítést, lejtőket, kertet, tavat, járdákat és végül különböző anyagokkal burkolt vagy kitöltött felületet. Az udvar aszfaltozását nagyon fontosnak tartják, mert enélkül a házba és a kertbe való bejutás lehetetlen lenne. Hogy mit tehet ez ügyben, azt a következő szövegben megtudhatja.
    Szakcikk 931
    terko az udvarban
    Rendszerünkben van még 613 kivitelező a következő területre Térkő, térkövezés:

    1. Hogyan kell az udvart térkövezni?

    1.1. Talaj előkészítése

    A jó és minőségi térkövezés a kellően szilárd és stabil talajon megfelelő mélységű földmunkával kezdődik, majd megfelelő feltöltéssel és egyéb olyan feladatokkal, amelyek kihatással lesznek a felület hosszú élettartamára és rugalmasságára.

    1.2. Vízelvezetés az udvarban

    Az épület közelében minden burkolt felületnek síknak, simának és az épülettől távolodva lejtősnek kell lennie. A felszíni vizek csapadékcsatornába történő elvezetésére szolgáló csatornákat 40-50 m2 -enként ajánlott kialakítani.

    2. Térburkolásához szükséges anyagok

    Számos és változatos anyag létezik a piacon, de nem mindegyik alkalmas burkolt felületekre. Tisztában kell lennie azzal a ténnyel, hogy a kert megjelenése az Ön ízlését és stílusát tükrözi, ezért illeszkednie kell otthona építészetéhez.

    A természetes kőburkolatok - bazalt, mészkő, porfír, kvarc vagy gránit - különösen népszerűek az udvarok burkolásában, de a beton és a fa burkolatot is népszerűek.

    2.1. Gránit kockakő

    A természetes kőből készült gránit térkő az egyik legrégebbi burkolóanyag. Más természetes kövekkel (tonalit, porfír) kombinálva még mindig az egyik legnépszerűbb térkő.

    A gránit kockák különböző méretekben kaphatók:

    - 5x5x5 cm

    - 8x8x8 cm

    - 10x10x10 cm

    - Hasított kockakő 10x10x6 cm

    - 20x20x20 cm

    Gránit kockakő
    A gránitkockák különböző mintákban fektethetők

    2.2. Beton térkő és lapok

    A beton számos pozitív tulajdonsága miatt az egyik legelterjedtebb építőanyag. A betontermékek természetes anyagokból készülnek, és ellenállnak az időjárás viszontagságainak.

    2.2.1. Beton kockák

    A betonelemek kínálata a piacon rendkívül sokrétű, méretük és megjelenésük eltérő. Ezt megerősítik a különböző vonalak és sorozatok, mint például a Prestige, az Antic, az Intact és a Classic. Ezen elemek nagy része kőhöz vagy más természetes anyagokhoz hasonlóan mintázott, így nagyon könnyen illeszkedik bármilyen stílushoz, közben tartósak, ellenállóak, szilárdak és könnyen karbantarthatók.

    2.2.2. Mosott kerti betonlapok

    A mosott födémek olyan speciális födémtípusok, amelyeknél a kötőanyagot egy speciális eljárással kimosták a félszáraz aggregátumból. Különböző színekben és méretekben kaphatók, fagy- és sóállóak, és alkalmasak járdák és feljárók burkolására.

    2.3. Fából készült kertilapok

    A fa az egyik legkörnyezetbarátabb anyag. A faburkolat teraszok, kerti utak, medencék melletti területek, ülőhelyek, pavilonok stb padlóburkolásához használható. Az egyetlen hátrány a nedvességgel szembeni ellenállóképesség, amely a fa védőbevonattal történő impregnálásával javítható. A fából készült burkolólapok leszeletelt fakorongokból is készülhetnek, amelyek legalább 10 cm vastagok és legalább 15 és 20 cm közötti átmérőjűek kell, hogy legyenek.

    Fa kerti járólap
    A fából készült járólapok hangulatos, otthonos hatást keltenek

    3. Térkő árak

    A térkövezés ára az összes elvégzett eljárástól és munkától, a terep méretétől és a lefektetett anyag típusától függ. A gránit kockakő általában 3000-7000 Ft/m2 kerülnek, a betonelemekért 3500-10500 Ft/m2 /m2 körül, a mosott lapokért kb. 3000 Ft/m2 kell adni. Az összes feltüntetett ár hozzávetőleges, és a szolgáltatótól és a kockák, alapfelület vagy zsaluzatok méretétől függ.

    Ha úgy dönt, hogy burkolatot szeretne udvarába, felveheti velünk a kapcsolatot a DaiBau.hu címen. Weboldalunkon további tanácsokat talál a témával kapcsolatban, valamint kivitelezőket és gyártókat, akikkel együttműködünk, és akik megfelelő ajánlattal válaszolnak az Ön keresletküldésére.

    Árinformációkat kalkulátorunkban találhat.

    Szakcikk 931
    Szerző: Daibau Magazin

    Hasznos volt a cikk?


    Lakberendezési ötletek

    Magazin - Friss lakberendezési ötletek és szakértői tanácsok otthona kialakításához.

    Jó kivitelezőket keres a következő település területén Térkő, térkövezés?

    Rendszerünkben van még 613 kivitelező a következő területre Térkő, térkövezés:

    Díjmentes szolgáltatások
    Helyi kivitelezők
    Jutalék nélkül
    Rendszerünkben van még 613 kivitelező a következő területre Térkő, térkövezés
    9.4
    0

    Szatócs Épületépítészeti Kft.


    9.7
    0

    Rom-Vár Út Kft.


    9.8
    0

    DERIDEO Kft


    9.4
    0

    Balogh Tamás e.v.


    Használati feltételek I Adatvédelem I Tájékoztató a sütikről I Impresszum
    © 2023 Daibau.hu | Minden jog fenntartva!