Katerória
    Térségünkben a kerítések, különösen a kertiek, nagyon kedvelt építészeti és tájképi elemnek számítanak. Úgy tűnik, hogy az emberek igényt tartanak arra, hogy egyértelműen kijelöljék birtokuk határát, és hogy már első pillantásra is kitűnjön és különb legyen másokétól. Amellett, hogy birtokjelölő eszközként szolgálnak, bizonyos mértékű biztonságot, zaj elleni védelmet nyújtanak, árnyékként, támaszként szolgálhatnak a kúszónövények számára, és különleges esztétikai értékkel is bírhatnak. Amennyiben kerítés telepítésén, felújításán gondolkodik, akkor szánjon pár percet erre a cikkre, talán segíthetünk a döntésben.
    Szakcikk 303
    kerites
    Rendszerünkben van még 148 kivitelező a következő területre Fakerítés:

    1. Kerítés felállítása

    Ha időszűkében van és a kerítést gyorsan és egyszerűen szeretné felépíteni, kialakítani, akkor előre gyártott kerítéselemeket használjon, amelyeket késztermékként is megvásárolhat szinte bármelyik szaküzletben. Ezek beépítése szinte gyerekjáték, így akár egyedül is összeszerelheti és a kívánt helyre telepitheti. Először meghatározott távolságban tartóoszlopokat kell elhelyezni, amelyek lehetnek fából, fémből, vasból (pl.kovácsoltvas kerítés esetén) vagy akár betonból is. Ezeket speciális fa- vagy betonelemekkel kell az alapozási pontokhoz rögzíteni. Az utolsó teendő pedig a panelek felszerelése, vagyis a kerítés kitöltése.

    Ha a kerítéseket meredek terepre építik, akkor azokat lépcsőzetesen kell kialakítani, illetve úgy, hogy az kövesse a lejtő vonalát. Természetesen ilyen esetben is különös figyelmet kell fordítani az alapokra. Kétségtelen, hogy az egyedi gyártású kerítések mindig jobbak és szebb hatást keltenek. Az ilyen kerítések telepitését szakember végzi, így nem kell aggódnia amiatt, hogy vajon boldogul-e majd vele. Sokféle kerítés létezik, és a formájukon kívül elsősorban az anyag szerint különböznek egymástól. Készülhetnek fából, fémből vagy fémhuzalból, kőből, betonból, vasból, bambuszból, de különböző növényekből is kialakíthatók. Manapság mind nagyobb népszerűségnek örvend a gondozásmentes kerítés is. A kerítések a beépítésük módjában is különböznek.

    Fa táblás kerítés
    A fatáblás kerítések kíváncsi tekintetektől is óvnak

    2. Fa kerítések

    A fából készült kerítések már első pillantásra nagyon szép és hagyományos hatást keltenek, emellett melegséget és természeteséget súgároznak. Különféle fából készülhetnek, és természetesen különböző formájúak lehetnek.

    A legelterjedtebbek az egyszerűbb, függőlegesen vagy vízszintesen elhelyezett deszkákból készült kerítések.

    Ezzel kapcsolatban tudni kell, hogy a vízszintesen elhelyezett deszkákból készült kerítés gyorsabban tönkremegy, mert azokról nehezebben tud lefolyni a víz. A fa könnyen vágható és megmunkálható anyag, így a fa kerítések még sokoldalúbbak. Mivel az örökzöld fák gyantát tartalmaznak megmunkálásuk nehezebb, ezért ritkábban is használják keritésekhez. Erre a célra a vörösfenyőt használják a leggyakrabban, mivel kemény és ellenálló fafajta, míg a tölgyből vagy gesztenyéből készült kerítések kevésbé igényelnek védelmet. Ne feledjük azonban, hogy a kerti kerítéshez használatos fa nedvességtartalma legfeljebb 15% lehet.

    Fontos, hogy környezeti hatásoktól különböző felületkezelő bevonattal óvjuk a keritést. Ezek a felületkezelő anyagok lehetnek vízbázisú bevonatok, bár ezeket 4 évente újítani, frissíteni kell. Ha azt szeretnénk, hogy a kerítés tartósabb legyen, akkor érdemes gyárilag impregnált faanyagot vásárolni. Abban az esetben, ha a kerítés anyaga nincs megfelelően védve, az évek múlásával beszürkülhet, és ez a patina az egészséges fa természetes öregedésének a jele. A fa tartóoszlopokat fém állványokkal, konzolokkal a talaj szintje fölé emelhetik, ezáltal elkerülhető a fa rothadása, emellett pedig, ha védőkupakkal is ellátja az oszlopokat, akkor élettartamukat a sokszorosára növelheti.

    Fa kerítés függőleges lécekkel
    A fa kerítés igazán pompás kinézetet kölcsönözhet az udvarunak, és mindemellett még jól is illeszkedik a környezethez

    2.1. Fa kerítések ára

    Mennyibe kerülnek a fa kerítések? Az utóbbi időben a faanyag és a fűrészáru ára meglehetősen felszökött, ennek ellenére továbbra is előszeretettel választják a megrendelők ezt az alapanyagot a kerítéseikhez. A megmunkálás módjától függően a faáru ára 8 000 és 40 000 Forint között mozog. További költség lehetnek még a faanyag impregnálása, amely 4 000-8 000 Forintba kerül méterenként, valamint magának a kerítésnek a telepítése, amelyért egy szakember általában 4000 Forintot kérhet el méterenként.

    3. Drótkerítés

    A fa kerítések mellett, talán a drótkerítések azok, amelyeket a leggyakrabban használnak udvarok és kertek bekerítésére. Az ára meglehetősen kedvező, és beszerelése is nagyon egyszerű. Akár egyedül is, esetleg a család, barátok segítségével rövid időn belül elkészülhet vele. Először a határolóoszlopokat kell elhelyezni legfeljebb 25 m távolságra. Ezután 2,5 m-enként köztes oszlopokat kell elhelyezni. A határolóoszlopoknak betonalapzattal kell rendelkezniük, így erősebbek és nagyobb teherbírásúak, mintha csak beásnánk őket.

    Amikor az oszlopokat elhelyeztük, kifeszíthetjük a dróthálót, amelyet korróziómentes U szegekkel, illetve feszítőhuzallal kell rögzíteni az oszlopokhoz.

    Drótkerítés
    A drótkerítés kiváló megoldást kínál, főleg, ha nagyobb terület bekerítéséről van szó

    3.1. Drótkerítés ára

    Ha egy 25 méter kerületű területet szeretnénk, mondjuk zöld színű, 100 cm magasságú drótkerítéssel körbekeríteni, akkor körülbelül 18 000-24 00 Forintot kell érte fizetnünk. Ebben az esetben az oszlopokért további 3 200-4 000 Forintot kell fizetni darabonként, melyeket általában 2,5 méternyi távolságban helyeznek el, így kiszámíthatjuk, hogy hány darabra lesz szükségünk.

    4. Bambuszkerítés

    A bambusz nagyon könnyű anyag, viszont rendkívül kemény, ellenáll a nedvességnek és a kártevőknek, valamint nagyobb fesztávra is építhető. Ez a fajta kerítés kivételes élettartammal rendelkezik, és egyáltalán nem könnyű megrongálni. A bambusz kerítés leggyakrabban háló vagy keresztezett léc formájú, de vannak panelek is, és legtöbbjük valamennyi szaküzletben megvásárolható.

    4.1. Bambuszkerítés ára

    A bambuszkerítések ára általában 2 000 Forinttól kezdődik méterenként.

    Amennyiben kérdésük van az adott témával kapcsolatban, forduljon hozzánk bizalommal. Weboldalunkon további tanácsokat talál a témával kapcsolatban, valamint kapcsolatba léphet a velünk együttműködő kivitelezőkkel, gyártókkal, akikkel akik megfelelő ajánlattal válaszolnak az Ön keresletére.

    Szakcikk 303
    Szerző: Daibau Magazin

    Hasznos volt a cikk?


    Lakberendezési ötletek

    Magazin - Friss lakberendezési ötletek és szakértői tanácsok otthona kialakításához.

    Jó kivitelezőket keres a következő település területén Fakerítés?

    Rendszerünkben van még 148 kivitelező a következő területre Fakerítés:

    Díjmentes szolgáltatások
    Helyi kivitelezők
    Jutalék nélkül
    Rendszerünkben van még 148 kivitelező a következő területre Fakerítés
    9.8
    0

    NAGY LOGISTIK TEAM Szállítmányozási Kft


    10
    0

    KLAU-TER 2001 Asztalosipari Termékgyártó Szolgáltató és Kereskedelmi Kft


    9.2
    0

    Stoki Faipari Kft


    8.7
    0

    HP 500 Kft.


    Használati feltételek I Adatvédelem I Tájékoztató a sütikről I Impresszum
    © 2023 Daibau.hu | Minden jog fenntartva!