Katerória
    Nyugodtan kijelenthetjük, hogy a riasztórendszerek napjainkban elengedhetetlen részei a családi- és középületek berendezéseinek. A riasztó, vagyis a házak betörésgátló rendszerei az alapvető és legelterjedtebb védelmi típusok közé tartoznak. Az emberek általában azért döntenek a biztonsági rendszer beépítése mellett, mert fontos számukra lakóterük biztonságának növelése, esetleg egyéb értéktárgyaikat, értékesebb berendezéseiket ott tárolják, illetve azért, hogy növeljék a biztonságérzetüket. Az ilyen rendszerek minden típusú épületre felszerelhetők, legyen szó többszintes épületről, irodaházról vagy családi házról.
    Szakcikk 374
    riaszto
    Rendszerünkben van még 375 kivitelező a következő területre Riasztó, riasztórendszer:

    1. Családi házak biztonsága

    Általánosságban elmondható, hogy a ház védelmének két típusa létezik - külső és belső - és mindegyik sajátos rendszerelemekkel rendelkezik, amelyek a vezérlőközponthoz, vagyis a főegységhez kapcsolódnak.

    1.1. Családi ház külső védelme

    A külső tényezőknek és az időjárási körülményeknek való kitettség miatt a külső védelemnek jó minőségű alkatrészekből kell állnia, amelyek összeszerelése igényes. A külső védelem használata összetettebb berendezésekhez ajánlatos, és főleg olyan esetekben, amikor a ház be van kerítve, és tilos az udvarra való belépés.

    1.2. Családi ház belső védelme

    A külső védelemmel ellentétben a belső védelem a legelterjedtebb műszaki biztosítási rendszer. Ahogy a neve is sugallja, a belső védelem az épület belsejét hivatott biztosítani a betörők mozgásának megakadályozásával. Ezenkívül megvédi a lakókat éjszaka, amikor a házban tartózkodnak, a nem kívánt behatolástól.

    2. Vezetékes vagy vezeték nélküli riasztórendszer?

    A riasztó, betörésgátló rendszereket általában aszerint osztják fel, hogy vezetékesek vagy vezeték nélküliek, bár mindegyik szinte egyformán működik. A munka minőségében gyakorlatilag nincs különbség ezen rendszerek között, csak a beépítés módjában. A legfontosabb, hogy a vezetékes riasztórendszert a villanyszerelés részeként kell megtervezni az épület építése előtt, míg a vezeték nélküli rendszert a villanyszerelő utólag is tudja telepíteni.

    2.1. Vezeték nélküli riasztórendszer

    A vezeték nélküli riasztórendszerek egyre modernebbek és egyre elterjedtebbek, illetve keresettebbek. A ház vezeték nélküli riasztóberendezései egy központi egységnek nevezett központi egységgel rendelkező rendszer elemei, amely nem kábelekkel, hanem meghatározott frekvencián csatlakozik a többi elemhez. A vezeték nélküli rendszerek ezért gyorsabban és könnyebben telepíthetők, és nincs szükség építési munkákra, például falak fúrására vagy hornyok vésésére.  A vezeték nélküli riasztórendszerek kiváló választást jelentenek olyan meglévő létesítményekhez, ahol nincsenek előre tervezve és beépítve vezetékek a rendszer számára.

    2.2. Vezetékes riasztórendszer

    Vezetékes riasztórendszer esetén a vezeték nélküli riasztórendszerrel ellentétben az egyes komponensek kábelekkel csatlakoznak a központi egységhez. A vezetékes riasztót a kivitelezés előtt be kell tervezni, illetve be kell építeni a kiviteli villamostervekbe. Ha nem is az építkezés során szeretnénk beépíteni a riasztórendszert, legalább építsünk be olyanra, hogy olyan védő- és kábelvezetőcsöveket építsünk be a falba, amelyeken a későbbiekben át lehet vezetni a kábeleket, vezetékeket, mivel, ha ez elmarad, akkor csak a vezeték nélküli riasztórendszer beépítése lehetséges.

    3. Riasztórendszer elemei

    Riasztó rendszer
    Otthoni riasztórendszer

    3.1. Riasztóközpont

    A riasztóközpont a rendszer fő vezérlőegysége, amely a teljes riasztórendszert vezérli. Alapvető funkciója az összes bejövő, az érzékelőktől vagy kapcsolóktól érkező jelek feldolgozása, szükség esetén fény- és hangjelzések működésbe hozása a riasztás során. Legfontosabb jellemzőjük, hogy teljesen függetlenek a hálózattól, általában saját táppal rendelkeznek, így áramszünet esetén a riasztó tovább funkcionál.

    A riasztóközpont beépített kommunikátorral rendelkezik, amely kapcsolatot biztosít a telefonvonalhoz. A rendszer beállításától függ, hogy ki fogadja és reagál a riasztásra. Ez lehet egy felügyeleti központ vagy egy adott telefonszám. Az okos rendszerek és telepítések, wifi kapcsolattal rendelkező berendezések megjelenésével olyan riasztóközpontok is megjelentek, amelyek videojelet küldenek a felhasználó táblagépére vagy telefonjára.

    3.2. Kezelőegység

    A kezelőegység a teljes otthoni biztonsági rendszer be- és kikapcsolására, az események megtekintésére és a rendszer központi egységének programozására szolgál. Kezelőegységként általában LED-es, LCD vagy érintőképernyőt használnak. A teljes rendszer, éjszakai biztonsági mód, pánik riasztó és hasonlók a billentyűzetről be- és kikapcsolhatók.

    3.3. Modulok - GSM modul

    A központi egységbe beépíthető hangmodul, amely megkönnyíti a riasztórendszer kezelését és a riasztások azonosítását. A hangmodul igény szerint jelzi a riasztás pontos helyét, és ugyanígy távolról is be- vagy kikapcsolható. Abban az esetben, ha a házban nincs analóg telefonvonal, a kommunikációhoz a GSM-modellt használják, amely a kommunikáció mellett SMS küldést is lehetővé tesz.

    3.4. Kül- és beltéri sziréna, hangjelző

    A sziréna a környezet hanggal történő figyelmeztetésére és a betörők elriasztására szolgál. A kültéri sziréna belső tápegységgel rendelkezik, így akkor is működik, ha nincs áram. A szirénán általában van egy biztonsági kapcsoló is, amely megakadályozza az egység kinyitását, megrongálását.

    3.5. Riasztó egyéb elemei

    A riasztó elemei között megtalálhatók bizonyos vezeték nélküli eszközök, elemek is, hiszen a központ mindig bővíthető egy-egy speciális vezeték nélküli jelvételi modullal. Ezek szén-monoxid-, érzéstelenítő gáz és egyéb gázérzékelők, infravörös mozgásérzékelők, belső és külső mozgásérzékelők, megemelt hőmérséklet-, tűz-, üvegtörés-érzékelők és videó megfigyelő kamerák.

    4. Otthoni riasztórendszer csomag

    A riasztórendszer hozzávetőleges ára, beleértve a fő és másodlagos egységek, érzékelők, kamerák beszerzését és telepítését, körülbelül 80 000 forinttól kezdődik. Természetesen minden magától a riasztórendszertől, típusától, a ház méretétől és az egységek, érzékelők, szenzorok és egyéb alkatrészek számától, valamint a szolgáltatótól függ. Léteznek azonban 400 000 forinttól drágább rendszerek is.

    Amennyiben riasztórendszert szeretne beépíteni, de kérdése van, forduljon hozzánk bizalommal. Weboldalunkon további tanácsokat talál a témával kapcsolatban, valamint felveheti a kapcsolatot az adott téma szakértőivel, kivitelezőkkel, gyártókkal, akikkel együttműködünk, és akik megfelelő árajánlattal válaszolnak az Ön keresletére.

    Szakcikk 374
    Szerző: Daibau Magazin

    Hasznos volt a cikk?


    Lakberendezési ötletek

    Magazin - Friss lakberendezési ötletek és szakértői tanácsok otthona kialakításához.

    Jó kivitelezőket keres a következő település területén Riasztó, riasztórendszer?

    Rendszerünkben van még 375 kivitelező a következő területre Riasztó, riasztórendszer:

    Díjmentes szolgáltatások
    Helyi kivitelezők
    Jutalék nélkül
    Rendszerünkben van még 375 kivitelező a következő területre Riasztó, riasztórendszer
    9.6
    0

    MÉHESI 2002 Kereskedelmi, Ipari és Szolgáltató Kft


    8.7
    0

    Jánosik Kft


    9.5
    0

    PW-SHIELD Biztonságtechnikai és Telekommunikációs Kft


    10
    1

    GLOBVILL Villamosipari Kft


    Használati feltételek I Adatvédelem I Tájékoztató a sütikről I Impresszum
    © 2023 Daibau.hu | Minden jog fenntartva!