Katerória

    Szálcement pala

    A cikket több mint 786+ felhasználó tekintette meg
    Az építőiparban használt szálcement palák sokoldalú rendeltetésűek. Többek között szálcement tetőburkolatot készítenek belőlük, amely a nagy húzó- és nyomószilárdságú kompozit anyagok közé tartozik.
    Szakcikk 786
    szalcement lapok
    Rendszerünkben van még 650 kivitelező a következő területre Tetőfedő, tetőcserép:

    1. Szálcement pala összetétele

    A szálcement tetőfedő anyag valójában nem más, mint polivinil- és kezelt cellulózszálakkal megerősített portlandcement, homok és víz keveréke, mely összetevők környezetbarátak.

    Korábban azbesztszálakat használtak szálcement táblák kötőanyagaként, mára azonban használatát betiltották, mivel bebizonyosodott, hogy az azbeszt káros az egészségre, így általában aszfaltot (bitument), üvegszálat (PVC), fémet, üveget (átlátszó szálak), fát és hasonló anyagokat használnak kötőanyagként. Erre a célra leggyakrabban és leginkább cellulózszálakat használnak.

    A felsorolt elemeket a gyártás során összekeverik és speciális hengereken préselik keresztül. A keveréket több rétegben viszik fel a gyártószalagra és prés alatt formázzák, majd az így megformázott lapokat vágják fel és szárítják.

    2. Melyek a szálcement pala előnyei?

    A modern szálcement lapok elsősorban természetes összetételűek, ezért a legkörnyezetbarátabb megoldás. Beépítésük nagyon egyszerű és gyors, és különböző hajlásszögű tetőkre alkalmasak. Mivel ezek a lapok szilárdak és tartósak, ellenállnak a mechanikai sérüléseknek, a tűznek és az időjárási viszonyoknak. Ráadásul ez a fajta tetőfedés páraáteresztő képeségekkel is rendelkezik.

    3. Szálcement palák méretei és alakjai

    Léteznek sík vagy hullámos szálcement palák, és ezek különböző színűek lehetnek, így igényeinknek megfelelően és vágyaink szerint választhatunk közülük. A tető fedhető sík szálcement palákkal, szimpla vagy dupla rétegben. Persze szimpla fedés gazdaságosabb és olcsóbb is, ehhez 40x40 cm-es palákat használnak általában. Az ilyen palákkal borított tető elegánsnak és élénknek tűnik. Természetesen két réteg szálcement lapból álló tetőfedés is beépíthető, hogy a tető még ellenállóbb és tartósabb legyen. Az ilyen munkákhoz 40x40 cm-es vagy 40x72 cm-es lapokat használnak.

    4. Tetőfedés hullámpalával

    Az ilyen típusú tetőfedés beépítése alapos előkészítést igényel, mivel a gerinceknek és a lemezkötéseknek át kell fedniük egymást. Javasoljuk, hogy a kiválasztott burkolattípusra vonatkozó összes utasítást tanulmányozzuk át. A munkavégzés helyes sorrendje és a lemezek lerakása mellett ilyenkor a speciális csavarozási módszer megfelelő alkalmazása is fontos. Ha nincs tapasztalata az ilyen típusú munkákban, jobb, ha szakemberekre bízza azokat.

    Szálcement pala tető
    A szálcement palák olyan nyersanyagokból készülnek, amelyek nem károsítják sem a környezetet, sem az egészséget, tartósak, szilárdak és elég rugalmasak ahhoz, hogy tetőkhöz és homlokzatokhoz is egyaránt alkalmazhatók legyenek

    A Bau Tető Hungary Kft. szakemberének tanácsa

    1. Miért válasszák ügyfeleink a Bau Tető Hungary Kft.-t?

    Amellett, hogy többéves szakmai tapasztalattal és számos referenciával rendelkezünk, kihangsúlyoznám még, hogy mi valóban értünk az emberek nyelvén. Mindig a becsületes munka a célunk és arra törekszünk, hogy ügyfeleink velünk tényleg jól járjanak. Mindegyik tetőre úgy tekintünk, mintha a sajátunk lenne. Őszintén megmondjuk, hogyha valamit ki lehet cserélni vagy meg lehet javítani, nem arra törekszünk, hogy mindenáron mindent újra cseréljünk. Nem riadunk meg a komolyabb kihívásoktól sem. Hogyha olyan vállalkozóra van szüksége aki meg tudja találni a legköltséghatékonyabb megoldást, forduljon hozzánk bizalommal!

    2. Télen milyen munkákkal keresik meg leggyakrabban az ügyfelek?

    Télen leginkább beázásokkal, tetőjavítással, kisebb problémák orvoslása végett szoktak minket keresni.

    3. Hogyan dönthetjük el, hogy mikor éri meg a tetőjavítás és mikor az új tető készítése?

    Ez nagyon változó és rengeteg tényezőtől függ. Például, palatetők esetén, amennyiben  a tető ázik és több mint 30-40 éves, akkor már valószínűleg megérett a cserére. Ami a cseréptetőt illeti, hogyha a régi cserép még jó, felesleges lecserélni, mivel a minőségi cserép több mint 100 évig is eltarthat. Ebben az esetben elég lecserélni a páraeresztő fóliát és a lécezést ami után visszakerülhetnek a régi cserepek. Hogyha csak egy-két gerendával van gond, teljesen felesleges lecserélni az egész tetőszerkezetet. Mégis, természetesen vannak helyzetek, amikor elkerülhetetlen az új tető készítése. Ezért fontos, hogy olyan kivitelezőt válasszon akiben tapasztalata, megjelenése és beszéde alapján megbízik.

    Gábor István ügyvezető, Bau Tető Hungary Kft.

    5. Szálcement homlokzatburkolat

    A szálcement palákat többek között homlokzatok burkolására is használják. Amellett, hogy nagyon ellenállóak, jól mutatnak, és több mint 70 színben és árnyalatban kaphatók, ezért gyakran használják átszellőztetett homlokzat kialakítására. A szálcement lapokat különböző méretben gyártják, hogy a lehető legkényelmesebb legyen a használatuk - néhány centimétertől 3 m-ig, de akár még nagyobb méretben is kaphatók. Szabványos vastagságuk 0,8 és 1,2 cm között van. Amennyiben a homlokzatra kívánjuk telepíteni az említett palákat, fém alváz kialakítása szükséges.

    Szácement palával való épités
    A szálcement palák nem károsítják a környezetet, energiahatékonyak és a felületek esztétikusság szempontjából befejezettnek tűnnek, ezért akár új építésű épületeknél, de akár felújítás során is előszeretettel alkalmazzák

    6. Mit tanácsolnak a szakemberek?

    A szálcement lapok rendkívül praktikus építőanyag, előszeretettel alkalmazzák lakóházak, közösségi, ipari vagy mezőgazdasági épületek tetejének burkolására. Méretüknél fogva egyaránt alkalmasak sík és meredek tetők borítására, illetve 7°-os és annál meredekebb lejtésű tetőkre is. Évtizedek óta használják az építőiparban, újra és újra megbizonyosodhatunk arról, hogy ma is az egyik legnépszerűbb tetőfedő anyag.

    A szálcement palákat kiváló fizikai és mechanikai tulajdonságok jellemzik, amelyek jóval meghaladják néhány más tetőfedő anyag minőségét. Esztétikai értelemben természetesek és energiahatékonyak, valamint kész elemként megvásárolhatók. Új építésű épületek tetőfedésére, valamint sérült tetők javítására használják.
    Mivel méretük és profiljuk megegyezik a régi azbesztcement táblákkal, a meglévő sértetlen gerendákra és tartószerkezetre rögzíthetők, így biztosítva a könnyű, gyors és gazdaságos tetőjavítást.

    A szálcement palák könnyűszerekezetes tetőnek minősülnek, amely egyszerű tartószerkezetet igényel. Éppen ezért alkalmasak régebbi épületek szanálására is, hiszen jelentősen csökkentik a tető és az egész épület terhelését. Ez a földrengési zónában lévő épületek esetében is előnyös.
    A szálcement palák cementből, megerősített és technológiai szálakból, vízből és egyéb adalékokból készülnek, amelyek nagyon kívánatos tulajdonságokat eredményeznek az építőiparban, mint például:

    •    páraáteresztő képesség, lángállóság, rugalmasság, és korrózióállóság.

    A szálcement palák legnagyobb előnye az éghajlati és környezeti feltételekhez való alkalmazkodóképességük. Abban az esetben, ha a tető egy vagy több panel sérülése miatt beázik, a javítási folyamat sokkal egyszerűbb, gyorsabb és olcsóbb, mint bármely más tetőfedésnél.

    A panelek V5 profilban, magas profilú panelekként készülnek, amelyekbe biztonsági lécek vannak beépítve, hogy csökkentsék a tetőn beszakadásának kockázatát, a V8 paneleket pedig alacsony profilú panelekként. Felületük tiszta vörös, barna, sötét és világosszürke dupla akrilbevonat réteggel van festve, de festetlen panelek is kaphatók. A színváltozatok lehetnek matt árnyalatúak is, így természetes és esztétikus megjelenést kölcsönöznek a tetőnek.

    A szálcement palák 50 éves élettartama és tíz év anyagminőségi, fagyállósági és vízállósági garanciája a magas minőségű tető- és homlokzati szálcement táblák gyártásában szerzett sokéves tapasztalatból fakad.

    Alacsony profilu szalcement lemez
    Szálcement pala - alacsony profilú  
    Magas profilu szálcement pala
    Szálcement pala - magas profilú

    7. Szálcement palák ára

    Szálcement palák költsége 600 és 800 Forint között van a méretektől és az ajánlattevőtől függően.

    Amennyiben kérdése van az adott témával kapcsolatban, forduljanak hozzánk bizalommal. A Daibau.hu oldalon további tanácsokat találnak a hullámpalával kapcsolatban, valamint azokat a beszállítókat és gyártókat is felkeresheti, akikkel együttműködünk, és akik megfelelő ajánlattal válaszolnak az Ön ajánlatkérésére.

    Szakcikk 786
    Szerző: Daibau Magazin

    Hasznos volt a cikk?


    Lakberendezési ötletek

    Magazin - Friss lakberendezési ötletek és szakértői tanácsok otthona kialakításához.

    Jó kivitelezőket keres a következő település területén Tetőfedő, tetőcserép?

    Rendszerünkben van még 650 kivitelező a következő területre Tetőfedő, tetőcserép:

    Díjmentes szolgáltatások
    Helyi kivitelezők
    Jutalék nélkül
    Rendszerünkben van még 650 kivitelező a következő területre Tetőfedő, tetőcserép
    9.4
    0

    POWER-ROOF Építőipari,Kereskedelmi és Szolgáltató Bt


    9.8
    0

    VAR-TEC BAU Kereskedelmi és Szolgáltató Kft


    8.8
    0

    Smart dach bau kft


    9.6
    0

    GÁBOR ZSINDELY ÉPÍTŐ ÉS KIVITELEZŐ Kft.


    Használati feltételek I Adatvédelem I Tájékoztató a sütikről I Impresszum
    © 2023 Daibau.hu | Minden jog fenntartva!