Katerória

    Hidegburkoló szakemberek, csempézés - Mi mindenre kell ügyelni a kiválasztás során?

    A kerámia a legtöbb típusú helyiségben alkalmazható, a legelterjedtebbek természetesen a fürdőszobába szánt kerámialapok. Legyen szó wc-ről, fürdőszobáról vagy bármilyen más helyiségről, ahol állandó jelleggel van jelen a víz és nedvesség, szükség lesz a csempék lerakására, vagyis a burkoló szakemberek szolgáltatásaira. Próbálkozhatunk magunk is, ám a megfelelő tudás és szerszámok hiányában, valószínűleg nem a legminőségesebben fogjuk a munkát elvégezni. A jó hidegburkoló felkutatása azonban nem is olyan egyszerű, mint ahogy gondolnánk. A következőket ajánljuk ezzel kapcsolatban, hogy megkönnyítsük a megfelelő szakember, illetve megfelelő anyagok fellelésében. 
    Szakcikk 199
    csempe valasztas
    Rendszerünkben van még 613 kivitelező a következő területre Hidegburkoló, hidegburkolat:

    1. Csempék ára és minősége

    Természetesen az első dolog, amit a csempék vásárlása során figyelembe veszünk az az áruk. Természetesen, ez fontos szempont, viszont tudnunk kell, hogy az alacsony ár, általában nagyon gyenge minőségű kerámia csempére utal, ami nem megfelelő kivitelezést von maga után. A vásárlásnál és a költségvetésünk meghatározásakor figyelembe kell venni azt is, hogy a csempe a munkálatok során eltörhet, megrepedhet, ezért a szükségeshez képest mindig 8-10%-kal több csempét kell rendelni.

    1.1. Fürdőszobai és konyhai csempe

    A csempék ára erősen változó, és függ a minőségtől, a mintától, a rendelt mennyiségtől, illetve ritkábban a méretektől is. A méreteket többnyire a felhasználási hely határozza meg: a fürdőszobában a padlóburkolatok általában nagyobbak, mint a fali csempék. A konyhabútorok közötti falra helyezendő konyhai csempe is inkább kisebb méretű kell, hogy legyen. De nem kell aggódni: a méret csak a szabványos méreteket jóval meghaladó esetekben befolyásolja az árat. A csempék minősége nagyon eltérő, de azt tanácsoljuk, hogy a lehető legjobb minőségű csempét válassza, amennyiben azt a költségvetés megengedi, mivel a legjobb esetben, valószínűleg csak tíz vagy több év múlva fogja újra burkolni, elengedhetetlen, hogy a fürdőszobai és konyhai csempe tartós és minőségi legyen, illetve, hogy ellenálljon a sérüléseknek. Nagyon nehéz egyetlen sérült lap kicserélése anélkül, hogy a szomszédos csempe ne sérülne, ezért általában a teljes felületet javítják.

    A kerámia csempe négyzetémérára 4 000-12 000 Forint között mozog, de elérheti a 24 000 Forintot is. Vásárláskor ügyeljen a csempe kopásállóságra, csúszás- és fagyállóságra is. Ne vegyen 4 000 Forintnál olcsóbb csempét, viszont ne dőljünk be azoknak a gyártóknak sem, akik 40 000 Forintot vagy még többet kérnek négyzetméterenként, mert olyankor általában csak a márkáért/névért fizetünk, a minősége semmivel sem különb az olcsóbbakétól.

    Dekor csempe
    A konyhai dekorációs csempe számos színben, formában és mintában kapható 

    2. Hidegburkoló munkadíja

    A helyzet az, hogy a mai világban egyre inkább az ár körül forog minden. Ez kétségtelenül igaz, de felvet egy sokkal fontosabb kérdést - vajon az alacsony ár feltétlenül rossz minőségű szolgáltatást jelent? Olcsó húsnak híg a leve - midnenki ismeri ezt a közmondást. Vajon ez vonatkozik a burkolómesterek munkájára is - ha olcsó, akkor értelemszerűen rossz munkát várhatunk el tőle? Úgy gondoljuk, hogy minden nagyban függ attól, hogy hol élünk, és milyen típusú munkát kell végeznie a mesternek. A Daibau.hu munkatársainknak köszönhetően arra a következtetésre jutottunk, hogy a hidegburkolás ára 4400-6000 /m2 között mozog, de kisebb helyeken még ennél is olcsóbb lehet.

    A mozaikok vagy nagy formátumú csempék elhelyezése egyenértékű a közönséges burkolólapok ragasztásával, de nem feltétlenül van ez így mindenhol és szakemberenként is változhat az ára ennek a szolgáltatásnak.

    Üveghálós mozaik felhelyezéséért általában 9600 Forintot kell fizetni négyzetméterenként, a 30x100 cm-es nagy formátumok ragasztása pedig még drágább - kb. 10800 Forint/m2. A 3 m2-nél kisebb alapterületű helyiségekben történő csempe ragasztásáért azonban további 10% kerül felszámításra, mivel az ilyen helyeken nehezebben végezhető a munka. Ha pedig különleges formákat, mintákat vagy egyedi elemeket szeretne a szaniterek köré, akkor dupla árat kell fizetni.

    3. Minőségi hidegburkolás

    A tény, mely azt mutatja, hogy tíz vagy több évente egyszer cserélünk csempét, arra a következtetésre utal, hogy a munka minősége fontosabb, mint az ár. Érdeklődjünk mindenekelőtt a burkoló szakember tapasztalata, a készsége és a tudása után, fordítsunk nagyobb figyelmet az ajánlások és referenciák felkeresésére és megtekintésére. Ha a vállalkozónak van weboldala vagy profilja a Daubau.hu platformunkon, akkor megtekintheti az eddigi munkáiról készült képeket.

    Egyeseket nem érdekel, hogy végül milyen lesz a végeredmény, míg mások nagyon ügyelnek az esztétikára és minden részlet fontos számukra. Egy képzett burkoló magas fokú tudással rendelkezik, pontosan, költséghatékony módon kiszámolja bármely területnél a burkoláshoz szükséges csempék számát, továbbá megfelelő méretre és formára szabja az anyagokat, hogy minél kevesebb szabásra és vágás legyen szükséges.

    3.1. A hidegburkoló vásárláskor is segíthet

    A burkolással évtizedek óta foglalkozó szakemberek nagy tapasztalattal rendelkeznek a különböző típusú csempékkel és azok minél hosszabb élettartamúvá tételével kapcsolatban. Például: az utóbbi években egyre népszerűbb a mozaikcsempe, amelyet egyesek a munkalapba szeretnének beépíteni. Bármely keramikus azonnal megmondja, hogy a csempék közötti fugák nagyon könnyen piszkolódnak, zsírosodnak, ezért a mozaik nem mindig megfelelő. Valószínűleg hasonló lesz a véleményük a zuhanytálca, fürdőkád alatti rész mozaikos díszítéséről is, ahol a nedvesség hatására amúgy is könnyen megjelenik a penész. A mesterek első kézből tudnak tanácsot adni, ezért ne habozzon, ha kérdése van. A jó burkoló általában már jól bevált alapanyagokkal dolgozik és hosszabb ideje működik együtt egy-egy csempebolttal vagy manufaktúrával, így ismeri az azok által forgalmazott csempék tulajdonságait. Konzultáljon velük, és kérdezze meg őket, tudnak-e további kedvezményekről tárgyalni a vásárlás alkalmával.

    Hidegburkolás
    Egy-egy különleges, egyedi csempe szebbé varázsolja az adott helyiséget  

    4. A burkolás és a burkoló szakember munkájának figyelemmel kísérése

    Miután mindent lapra vetett, minden ajánlást és referenciát megtekintettü, valószínűleg kiválasztotta a számára legmegfelelőbb burkolót. Remélhetőleg olyat, aki tényleg megfelelő szaktudással rendelkezik. Most az Ön felelőssége, hogy figyelemmel kísérje, hogy hogyan dolgozik a kiválasztott szakember. Amennyiben konkrétan meg tudja határozni, hogy pontosan mire van szüksége, akkor a burkolók örömmel fognak dolgozni Önnél. A csempe megfelelő lerakása érdekében nagyon fontos az aljzat megfelelő előkészítése. A felület nem lehet zsíros, görbe vagy nedves. Hiányosság esetén a ragasztás megkezdése előtt mindent úgy kell elrendezni, hogy az aljzat száraz, tiszta és sima legyen, szükség esetén kiegyenlítő anyaggal kell javítva.

    Ha segítségre van szüksége a csempék és járólapok, vagy a megfelelő szakember kiválasztásában, felkeresésében, forduljon hozzánk és segítünk. Weboldalunkon további tanácsokat talál a témával kapcsolatban, valamint felveheti a kapcsolatot az adott téma szakértőivel, hidegburkólókkal, gyártókkal, akikkel együttműködünk, és akik megfelelő ajánlattal válaszolnak ajánlatkérésére.

    Szakcikk 199
    Szerző: Daibau Magazin

    Hasznos volt a cikk?


    Lakberendezési ötletek

    Magazin - Friss lakberendezési ötletek és szakértői tanácsok otthona kialakításához.

    Jó kivitelezőket keres a következő település területén Hidegburkoló, hidegburkolat?

    Rendszerünkben van még 613 kivitelező a következő területre Hidegburkoló, hidegburkolat:

    Díjmentes szolgáltatások
    Helyi kivitelezők
    Jutalék nélkül
    Rendszerünkben van még 613 kivitelező a következő területre Hidegburkoló, hidegburkolat
    10
    1

    Attila Varga


    9.5
    0

    JP-Ház Kft


    8.8
    0

    Hamu system


    9.5
    0

    Surányi Nikolasz e.v.


    Használati feltételek I Adatvédelem I Tájékoztató a sütikről I Impresszum
    © 2023 Daibau.hu | Minden jog fenntartva!