Katerória
    Bármely épület építésének vagy felújításának egyik kulcseleme a megfelelő szigetelés kialakítása, mely nélkül télen gyakorlatilag lehetetlen lenne megfelelően és költséghatékonyan melegen tartani az épületet. A kőzetgyapot (vagy ásványgyapot) a homlokzati szigetelés népszerű és leggyakoribb típusa. Az ásványgyapot természetes anyag, ezért környezetbarátnak tekinthető. Ha olyan alapvető információkra kíváncsi, mint például a kőzetgyapot hangszigetelési és a hővezetési tulajdonságaira, olvassa el a következő szöveget. Arról is beszélünk, hogy mennyibe kerül a kőzetgyapot, és miért a megfelelő választás az ásványgyapot a szigeteléshez.
    Szakcikk 470
    kozetgyapot
    Rendszerünkben van még 775 kivitelező a következő területre Homlokzat:

    1. Kőzetgyapot/ásványgyapot

    Az üveggyapot mellett a kőzetgyapot a leggyakrabban használt hőszigetelő anyag. A kőzetgyapotot gyakran ásványgyapotnak is nevezik, mert ásványi szálakat tartalmaz. Vannak, akik úgy gondolják, hogy a kőzetgyapot az üveggyapot egy másik megnevezése, hogy a kettő egy és ugyanaz. Ez nem így van, mert különböző anyagokról és gyártási módszerekről, valamint némileg eltérő fizikai tulajdonságokról van szó, azaz két különböző szigetelőanyagról beszélünk.

    A kőgyapot kezelésénél és beépítésénél - akárcsak az üveggyapot beépítésénél - rendkívüli elővigyázatosság szükséges, mindkettő apró részecskékből áll, amelyek irritálhatják a légutakat, a szemet és a bőrt. A védőfelszerelés használata elengedhetetlen: kesztyű, védőszemüveg és maszk. A kőzetgyapotot lapokban állítják elő és árulják, míg az üveggyapotot tekercsben. A kőzetgyapot, mint ásványi anyag, nem káros az egészségre, mivel nem tartalmaz mesterséges kötőanyagokat. A gyapot ellenáll a mikroorganizmusoknak és jól bírja az időjárás különböző hatásait.

    2. Miből készül a kőzetgyapot?

    A kőzetgyapot bazaltból és diabázból készül, amelyeket először kemencében olvasztanak magas hőmérsékleten. A szilárdság és a vízállóság érdekében kokszot és egyéb kötőanyagokat adnak hozzá. A gyártási folyamat során biztosított a szálak biológiai oldhatósága és biológiai lebonthatósága - ez az ásványgyapot fő jellemzője. A kőzetgyapotot végül különböző méretű darabokra vágják, és táblákban árulják.

    A kőzetgyapotnak számos előnye van. A kőzetgyapotot a jó szigetelés mellett az éghetetlenség jellemzi, ami a hungarocell esetében nem mondható el. Hangelnyelő és páraáteresztő képessége miatt a kőgyapot nagyon jó hangszigetelőnek számít. A modern gyártási technológiák megjelenésével az ára is megfizethetőbbé vált. Ha olyan házban szeretne élni, ahol a természetes anyagok előnyt élveznek, a kőzetgyapot hőszigeteléssel ellátott homlokzat kiváló választás.

    3. Hangszigetelés és hővezető képesség

    3.1. Kőgyapot homlokzati hangszigetelőként

    A zaj egyre nagyobb problémát jelent, különösen a városokban és az utak mentén. A homlokzat hangszigetelése ezért egyre fontosabb. A kőzetgyapot szálas szerkezetű, így rendkívül jó szigetelő. A puha szálszerkezet csökkenti a zajt, illetve a visszhangokat a helyiségekben, illetve az emeletek között is. Ezért a kőzetgyapot jó választás homlokzatok és mennyezetek hangszigetelésére.

    3.2. Hővezetőképesség

    Mint már tudjuk, a hővezető képesség kulcsfontosságú tényező a homlokzat szigetelésének megválasztásában. Az ásványgyapot speciális mikroszálakkal rendelkezik, amelyek megakadályozzák az energiaveszteséget. A homlokzaton vagy a tetőtérben található kőzetgyapot minőséggel és megfelelő beépítéssel kombinálva nagymértékben csökkenti az épület hőveszteségét. A kőzetgyapot szigeteléssel télen és nyáron javítja a helyiségek mikroklímáját, mivel a kőzetgyapot nem csak a hideget, de a meleget is képes „kinntartani”.

    3.3. Tűzálló (lángálló)-e a kőzetgyapot?

    A kőzetgyapot az üveggyapothoz hasonlóan nem gyúlékony, ellentétben a hungarocellel vagy a styrodurral. Ez a tulajdonsága annak köszönhető, hogy vulkáni eredetű ásványokból készül. Ez azt jelenti, hogy összetétele hasonló a kőzetekhez, így a kőzetgyapot olvadáspontja 1000°C felett van. A kőzetgyapot termékek ezért a legmagasabb A1 éghetetlenségi osztályúak, és nagyban hozzájárulnak a tűz terjedésének megakadályozásához.

    4. Kőzetgyapot ára négyzetméterenként

    A kőzetgyapot számos előnnyel rendelkezik a hungarocellhez képest, és a modern technológiának köszönhetően az ára meglehetősen megfizethetővé vált. Ha ez a fajta homlokzati hőszigetelés mellett dönt, érdemes tudnia, hogy táblaként vagy tekercs formában értékesített kőzet-, azaz az ásványgyapot ára 3200-4000 Ft/m2 körül mozog. Mindössze 10%-kal drágább, mint a hungarocell, ami azt jelenti, hogy mindössze 10%-kal többet fog költeni egy jobb és természetesebb anyagért, és ezért a pénzért minőségi homlokzatot fog kapni.

    Ha úgy dönt, hogy az Ön épületének hőszigeteléséhez a kőzetgyapot a legmegfelelőbb anyag akkor a Daibau.hu weboldalunkon felvehetik a kapcsolatot az ilyen ügyekben jártas munkatársunkkal és további tanácsokat találhat a témával kapcsolatban. Tájékoztató jellegű árakat kalkulátorunkban talál, de regisztrált és bevált kivitelezőkkel is felveheti a kapcsolatot, akik rövid időn belül akár konkrét árajánlatokkal válaszolnak az Ön keresletére.

    Szakcikk 470
    Szerző: Daibau Magazin

    Hasznos volt a cikk?


    Lakberendezési ötletek

    Magazin - Friss lakberendezési ötletek és szakértői tanácsok otthona kialakításához.

    Jó kivitelezőket keres a következő település területén Homlokzat?

    Rendszerünkben van még 775 kivitelező a következő területre Homlokzat:

    Díjmentes szolgáltatások
    Helyi kivitelezők
    Jutalék nélkül
    Rendszerünkben van még 775 kivitelező a következő területre Homlokzat
    9.5
    0

    Generál Profit Bau Kft.


    9.3
    0

    Zsigmond Attila e.v.


    9.7
    0

    FE-GE 2006. Kft.


    9.1
    0

    Német Károly E.V.


    Használati feltételek I Adatvédelem I Tájékoztató a sütikről I Impresszum
    © 2023 Daibau.hu | Minden jog fenntartva!