Katerória

    Házépítés fázisai és azok költségei

    A cikket több mint 553+ felhasználó tekintette meg
    Az építkezés nagyon kimerítő folyamat lehet, ezért jó, ha időben és megfelelő részletességgel tájékozódik a munka menetéről: milyen fázisok léteznek, hogyan függnek ezek a folyamatok a szerkezetek típusától (falazott/vázrendszeres), és természetesen, hogy mennyibe is kerül egy-egy fázis. A ház felépítésének költségei a projekt összetettségétől, a kiválasztott anyagoktól és a speciális épületelemektől, a berendezések, vezetékek nagyságától és számától függően változnak, sőt még a társadalmi előfeltételektől, és a határidőktől is függ az ár alakulása.
    Szakcikk 553
    szakaszos epites
    Rendszerünkben van még 956 kivitelező a következő területre Új építésű ház:

    1. Miért olyan fontosak az építkezés kivitelezésének a fázisai?

    Az épületek, házak építése mindig szakaszosan zajlik. Mindegyik építkezés öt kivitelezési egységre oszlik, amelyek egymást követik. A stabil és szilárd épület az egyes építési fázisok kivitelezésének minőségétől függ, ezért nagyon fontos, hogy mindegyiket gondosan megtervezze. Emiatt házépítés során javasoljuk az építész, okleveles kivitelező és természetesen építésvezető jelenlétét. A új építésű ház költsége tulajdonképpen az összes egyedi munkának és szolgáltatásnak az összege, amely százalékban is meghatározható. Az egyes építési fázisok ára és időráfordítása a választott építési rendszertől (falazás/vázas építés) is függ.

    A Wtr Generál Kft. szakemberének tanácsa


    1.Milyen tapasztalattal rendelkezik a cég az építőiparban, különösen a generálkivitelezés területén?
    Cégünket ugyan csak 2020- ban hoztuk létre, de állandó alvállalkozóink 15-25 éves tapasztalattal rendelkeznek, melyet az elmúlt évek során 3 db fél évnél hosszabb nagy projektben és mintegy 15 db kisebb kivitelezési projektben hasznosítottuk.

    2.Milyen típusú projekteken dolgozik a cég, és milyen méretűek ezek általában?
    Általában évente van egy nagyobb munkánk ami vagy új építés vagy nagyobb felújítás-átalakítás és emelett több kisebb munkát vállalunk. Így tudjuk biztosítani, hogy alvállalkozóinkat folyamatos megrendeléssel lássuk el és minden munkanem ( kőműves, gipszkartonos, gépész, burkoló, festő) minden projektben részt vegyen. 

    3.Milyen módszereket alkalmaznak az ügyfél-elégedettség és minőségi munka biztosítása érdekében?
    Az ügyfél-elégedettség alapeleme a minőségi munka ezért csak kipróbált partnerekkel dolgozunk, akik már korábbi munkáink során bizonyították szakértelmüket és megbízhatóságukat. Emellett nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy megrendelőink folyamatosan tájékoztatva legyenek a projekt állásáról, esetlegesen felmerült problémákról, ezekre készített megoldási javaslatainkról és ami talán a leg fontosabb, hogy mindig elérhetőek vagyunk és csak olyat ígérünk amit tartani is tudunk. Ezért minden munkánknál van kontakt személy aki az ügyfelek számára elérhető és mindig képben van az aktuális munkákkal kapcsolatban.

    4.Hogyan kezelik a projektmenedzsmentet, a határidők betartását és az esetleges problémák kezelését a munkafolyamat során?
    Minden projekt esetében van egy a munkák alapján meghatározott forgatókönyvünk, amely hetente ellenőrzésre és egyeztetésre kerül az alvállalkozókkal. Ebben meg van határozva hogy a tervekhez képest hogy haladunk, mikor melyik munkafolyamat következik, ehhez mikor érkezik anyag és, hogy felmerült-e probléma ill. ha igen, azt milyen gyorsan és hogyan oldjuk meg. Ennek kézbentartása a kooperációval megbízott kolléga feladata. Amennyiben nagyobb projekten dolgozunk ez lehet akár több személy is az alvállalkozók bevonásával. Ha ez működik akkor a határidő betartása sem jelent gondot.

    Ürményi Viktor ügyvezető, Wtr Generál Kft.

    2. Az 1. építési szakasz kezdete

    Az összes tervdokumentáció elkészítését követően, miután megszerezte az építési engedélyt, megkezdőthetnek az első munkálatok, amelyek az építés 1. szakaszának részét képezik. A kivitelezés első fázisa minden olyan munkálatot tartalmaz, ami a terep és az építési terület előkészítéséhez szükséges. Ez magában foglalja a leendő épület helyének kitűzését és a munkagödör kiemelését is. Ezt követi az alapozás, vagyis a projekttől függően a sávalapozás vagy a lemezalap beépítése. A földmunka és a ház alapozása a házépítés teljes költségének körülbelül 3%-át teszi ki.

    3. Építési munkálatok 2. és 3. fázisa

    A földmunkák befejeztével következnek azok a munkálatok, amelyek már a ház, illetve annak szerkezetének kialakítását, építését foglalja magába. A kivitelezés második és harmadik ütemében a pincefödém öntése, a födémek kiépítése, valamint a tetőtér és a tetőszerkezet kialakítása szerepel. A harmadik szakaszban a tetőn végzett összes munka befejeződik. Az építkezés második és harmadik szakasza az összköltség mintegy 42%-át teszi ki. Az új építésű házak esetében a második és harmadik ütem legnagyobb költségei a szerkezeti elemek, a falak és a födémek, amelyek kb. az összköltség 32%-át teszi ki.

    4. Az építés utolsó fázisai – 4. és 5.

    A költségek legnagyobb részét, az összköltség 53%-át, a kivitelezés negyedik és ötödik szakasza teszi ki. Ez a két fázis magában foglalja az összes vezeték, berendezés beépítést, a padlók, aljzatok kiöntését, az ácsmunkákat, a homlokzatok és a belső falak vakolását, valamint az egyéb finommunkálatokat, amelyek által a házat már használatba vehető. A vezetékek és berendezések költsége a legnagyobb arányú az utolsó fázis költségeiben és akár 11% is lehet.  Azt is fontos tudni, hogy a teljes építés, sőt, az egyes fázisokhoz szükséges költségek és idő nagyban függ az építési mód megválasztásától (előregyártott házak, téglaházak, faházak stb.).

    Családi ház építése
    A ház építése szakaszosan történik, és mindegyik kivitelezésének minőségétől függ az egész épület stabilitása és időtállósága is

    5. Építési fázisok építési típus szerint (tégla- vagy fém vázas házak)

    Előregyártott kivitelben a könnyűszerkezetes ház előre elkészített és kész építőelemekből épül fel, melyeket a helyszínen szerelnek össze. Az ilyen kivitelezés és annak fázisai is gyorsak, hiszen a földmunka elvégzése után a helyszínen az előregyártott épületelemek összeszerelése következik. Az első ütem és a betonozás kivételével a többi fázis és munkálat sokkal tisztább az ilyen házak építése során, mivel nincs szükség nedves és más, por alapú anyagokra, így kevesebb rendetlenséggel, piszokkal jár.

    A klasszikus építési módot nedvesnek is nevezik, mivel nagy mennyiségű építési vizet viszünk be az építkezés során az egyes elemekbe, így az épületben lévő kötőanyagokból folyamatosan párolog a felhasznált víz, ami akár káros is lehet a berendezési tárgyakra, az épületben tárolt gépekre stb. Ezért a klasszikus építési módnál bizonyos időre van szükség az egyik építési fázisból a másikba való átmenet során, hogy a víz teljesen elpárologjon a szerkezetből. Egy ilyen házépítés több időt igényel, és az építési fázisok a kedvezőtlen időjárási viszonyok miatt elhúzódhatnak.

    Ha segítségre van szüksége, kérdése van a házépítéssel kapcsolatban, habozás nélkül forduljon hozzánk. Weboldalunkon további tanácsokat talál a témával kapcsolatban, valamint felveheti a kapcsolatot az adott téma szakértőivel, kivitelezőkkel, gyártókkal, akikkel együttműködünk, és akik megfelelő ajánlattal válaszolnak keresletküldésére.

    Szakcikk 553
    Szerző: Daibau Magazin

    Hasznos volt a cikk?


    Lakberendezési ötletek

    Magazin - Friss lakberendezési ötletek és szakértői tanácsok otthona kialakításához.

    Jó kivitelezőket keres a következő település területén Új építésű ház?

    Rendszerünkben van még 956 kivitelező a következő területre Új építésű ház:

    Díjmentes szolgáltatások
    Helyi kivitelezők
    Jutalék nélkül
    Rendszerünkben van még 956 kivitelező a következő területre Új építésű ház
    9.6
    0

    Royal Banana Kft.


    9.7
    0

    Kurucz Építőipari Kivitelező és Építőanyag Kereskedelmi Kft


    9.8
    0

    PELLIO & CEVA Architektor Kft.


    9
    0

    Plan-Épszer Kft


    Használati feltételek I Adatvédelem I Tájékoztató a sütikről I Impresszum
    © 2023 Daibau.hu | Minden jog fenntartva!