Katerória

    Betonblokkok, árak

    A cikket több mint 991+ felhasználó tekintette meg
    A betontömbök a leggyakrabban használt építőelemek közé tartoznak, mivel alkalmazásuk sokrétű; az építőiparban a legkülönfélébb falazatokhoz és építkezésekhez használják, és nem csak épületekhez. Így például különféle betonszerkezetekként megtalálhatók kertekben és parkokban, mint tartó- és támfalak, szegélyek, mellvédek és pillérek. A betontömbök hosszú élettartamúak, tartósak és ellenállnak minden időjárási és egyéb körülménynek.
    Szakcikk 991
    epitoipari munkak betonblokkok
    Rendszerünkben van még 578 kivitelező a következő területre Építőipari munkák, cégek:

    1. Betonblokkok (betontömbök), betontégla

    A betonblokkok vagy betontéglák nagyon kemény betonból készülnek, ezért kiválóan alkalmasak teherhordó- vagy válaszfalak, pincék és hasonló nagy terhelésű építmények és szerkezetek építésére. Ezek a betontömbök hidrofóbok, ami azt jelenti, hogy vízállóak. Bizonyos betontéglákat és -tömböket úgy öntenek, hogy egymásra helyezve üregeket alkossanak. Ezeket végül feltöltik és az egész falat átglettelik. Ily módon bizonyos megtakarítás érhető el, mert a vakolás elmarad. Jelenleg a piacon különböző formájú, színű és méretű betonblokkokat kínálnak. A betontömböket a falak összetételének megerősítésére is alkalmazzák, erre a célra beton sarokelemeket használnak. A rengésálló függőleges kötések is ezek felhasználásával készülnek. Az üreges betontömbök is széles körben használatosak, mert átvezetik rajtuk a betonacél-armatúrát, majd úgy betonozzák őket.

    2. Betonblokkok oszlopokhoz / Oszlopzsaluk

    A beton zsalublokkok megkönnyítik a tartóoszlopok építését. A tartó alapra oszlopzsalukat helyeznek, és teljes magasságban betonacél-armatúrát vezetnek át rajtuk. Az armatúrát a felső és az alsó szerkezethez rögzítik. Ezen oszlopzsaluk fő előnye, hogy önmaguk zsalui. Amint beletöltik a betont, készen vannak. A következő méretű oszlopzsaluk és fedkövek állnak rendelkezésre:

    • oszlop 19x19x19 cm, fedkő 26x26x6 cm
    • oszlop 29x29x19 cm, fedkő 35x35x6 cm
    • oszlop 39x39x19 cm, fedkő 50x50x6 cm
    • oszlop 50x50x19 cm

    3. Betonblokkok vagy betontéglák tartó- és támfalakhoz, árak

    A betonblokkok vagy betontéglák lehetővé teszik a tartó- és támfalak egyszerű és gyors építését. Négyzet alakú, lekerekített, kerek, vagy osztott falazóblokkok közül választhatnak. A tartó- és támfalaknál a betontömbök ellenállnak a nedvességnek, fagynak, hőnek és egyéb természeti jelenségeknek. A betonblokkokból készült tartó- és támfalak könnyen hozzáigazíthatók az adott terephez. Betontömbből vagy téglából történő építkezéshez szükség van beton alapra, amelyre sorról sorra védőfalakat emelnek. A tartó- és támfal biztonsági magasságát a terep lejtésének megfelelően határozzák meg. Az ilyen típusú védőfalakhoz a betonblokkok ára 3-5 euró/db.

    4. Zsalu téglából

    Amennyiben betonelemeket használnak zsaluzáshoz, nincs szükség külön zsaluzásra, azaz fazsaluzat felállítására a betonozáshoz. Az építkezés az alapozással kezdődik, majd a betontömböket „szárazon”, tovább rakják egymás mellé, ezt követően a megerősítéshez vízszintes és függőleges irányban vasékeket raknak. Ezután a betontömbök üregeibe betont öntenek, és mindent befednek egy fedkővel.

    betonblokkok-falazas.jpg
    Betonblokkok - erősítés és feltöltés betonnal

    5. Hasított betontömbök

    A betonelemek speciális csoportjába tartoznak, de nem különböznek alapvetően a klasszikus, természetes kockáktól. Ezek két- vagy négy oldalon, hosszában vagy szélességében hasított négyszögletes tömbök, hogy a természetes kőhöz hasonlóan egyenetlennek tűnjenek. Homlokzatokhoz és kerítésekhez kétoldalt hasított betonblokkokat, pillérekhez pedig négyoldalt hasított betontömböket használnak. Egyedi, különleges látványuk miatt leginkább falak díszítésére alkalmazzák. Keménység és külső hatásokkal szembeni ellenállás jellemzi őket, és beépítésük is meglehetősen egyszerű.

    6. Helyes falazás betontömbökkel

    A teherhordó falak építéséhez 25 és 30 cm vastagságú betonblokkokat és saroktömböket, míg válaszfalak és egyéb, nem teherhordó falak és szerkezetek készítéséhez 12 és 20 cm-es blokkokat használnak. A betontömbök sorozatgyártásúak, ezért azonos méretűek és egymásra rakhatók, ami különösen kényelmes ipari- vagy mezőgazdasági épületek vakolatlanul hagyott falainál.

    Amennyiben tervben van a falak vakolása, a habarcs a gyártó által meghatározott szabványok szerint készül. Először 1 cm vastag habarcsréteget kell felvinni az alapra vagy az elsimított felületre. Erre kerül egy sor blokk, majd újabb habarcsréteg és még egy sor blokk, de úgy, hogy széleik teljesen egybeessenek az alsó sorral. Az oszlopokat és a betonkerítéseket teljes magasságban meg kell erősíteni, amelyhez folyékony betont használnak. Amennyiben oszlopsapkát is használnak, vízálló vakolatréteget kell felvinni, és erre feltenni a fedkövet.

    7. Betontömbök – árak

    Mennyibe kerülnek a betonblokkok? A betonblokkok ára nagyon alacsony. A 29x29x19 cm-es blokkok ára 0,70 euró/db. 1 m2 falhoz kb. 12,5 blokkra van szükség, 1 m3-hez pedig 41 darabra. A sarokblokkok valamivel drágábbak, áruk 0,90 euró/db-tól kezdődik. Legdrágábbak a hasított blokkok – a kétoldalt hasítottak ára kb. 2,5 euró/db, míg a négyoldalt hasítottak elérhetik akár az 5 euró/db összeget is.

    Amennyiben a betonblokkokkal történő építkezés mellett döntenek, bizalommal forduljanak hozzánk a daibau.hu oldalon. A témával kapcsolatban további tanácsokat találnak weboldalunkon, valamint olyan beszállítókat és gyártókat, akikkel együttműködünk, és akik megfelelő ajánlattal válaszolnak megkeresésükre. 

    Az árakkal kapcsolatos információkat kalkulátorunkban tekinthetik meg.

    Az Önök csapata:

    daibau.hu

    Szakcikk 991
    Szerző: Daibau Magazin

    Hasznos volt a cikk?


    Lakberendezési ötletek

    Magazin - Friss lakberendezési ötletek és szakértői tanácsok otthona kialakításához.

    Jó kivitelezőket keres a következő település területén Építőipari munkák, cégek?

    Rendszerünkben van még 578 kivitelező a következő területre Építőipari munkák, cégek:

    Díjmentes szolgáltatások
    Helyi kivitelezők
    Jutalék nélkül
    Rendszerünkben van még 578 kivitelező a következő területre Építőipari munkák, cégek
    9.7
    0

    RZB Invest Kft.


    9.3
    0

    ARRABONA KONSTRUKT Kft


    9.5
    0

    Bau-Manus Kft.


    8.8
    0

    Lázár Building ev.


    Használati feltételek I Adatvédelem I Tájékoztató a sütikről I Impresszum
    © 2023 Daibau.hu | Minden jog fenntartva!