Katerória
    A gázfűtés egyre népszerűbb fűtési mód. Az egyik legolcsóbb fűtési rendszer a kondenzációs technológiával működő gázfűtés, amely gázkazánból, vezetékekből és egyéb kiegészítőkből áll. Ezek a kazánok a gázok hővé alakításának elvén működnek, ezért az üzemanyag-hatékonyságuk közel 100%. Tudjon meg többet a gázkazánok jellemzőiről, előnyeiről és áráról az alábbi szövegben.
    Szakcikk 391
    gazkazan
    Rendszerünkben van még 825 kivitelező a következő területre Fűtési rendszer:

    1. Kondenzációs gázkazán

    1.1. Miért ajánljuk a gázkazánt?

    A gázfűtés és a gázkazánok a hagyományos energiaforrások közül talán a leggazdaságosabb fűtési rendszerek közé tartoznak, amelyek a praktikusak és megbízhatóak. Rendkívül költséghatékonyak, emellett beépítésükhöz minimális hely szükséges. A kondenzációs gázkazán a már meglévő, régebbi épületekben, valamint az új építésűekben egyaránt alkalmas, falfűtésnél különösen hatékony. A gázkazán, más néven kondenzációs gázkazán azért is ajánlott, mert egyáltalán nem szennyezi a környezetet, ugyanis nem bocsát ki káros részecskéket.

    A gázkazán ökológiai szempontból ártalmatlan a környezetre, ugyanakkor rendkívül gazdaságos és a modern fűtési rendszer fontos eleme. Az egyik legkifinomultabb fűtési rendszer, energiatakarékos, nagyon alacsony károsanyag-kibocsátással. A gázkazánok csendesek, szinte hangtalanul működnek, minimális energiát fogyasztanak és könnyen kezelhetők.

    1.2. Hogyan működik a kondenzációs gázkazán?

    Az ilyen típusú kazán a kondenzációs technológia elvei szerint/alapján működik. A gáz a gázvezetékből vagy egy gázpalackból érkezik a kazánba, ahol megindul a kondenzáció folyamata. A kondenzáció során a gázkazán a füstgázokban található vízgőz hőjét használja fel. A lángszabályozás és az elektronikus gyújtás az ionizációs elektródán keresztül történik. A rendszerben található beépített elemek speciális ötvözetekből, általában szilíciumból/alumíniumból készülnek, falaik nagyon vékonyak, így gyorsan reagálnak a hőmérséklet változásaira. A kondenzációs gázkazán egy kiegészítő elemekkel bővíthető berendezés, így a teljes rendszer a háztartás igényei szerint bővíthető vagy módosítható. Például egy vízmelegítő tartály (bojler) csatlakoztatható a rendszerhez, amely lehetővé teszi a háztartási víz melegítését. Az ilyen vízmelegítő térfogata nem haladhatja meg a 100 litert.

    gazkazanok.jpg
    A gázkazánnal történő fűtés elterjedt, sőt nagyon népszerű hazánkban

    2. A gázkazánok jellemzői

    A kondenzációs gázkazánok kivételes energiahatékonyságúak, hiszen a megtermelt hő hasznosítása 109%-os, ugyanakkor nagyon kevés energiát fogyasztanak és hosszú élettartamúak. A kondenzációs kazánok teljesítménye 24 és 60 kW között van, míg a korszerűsített háztartási víztartállyal ellátott kályhák teljesítménye 11 és 22 kW között mozog. A gázkondenzációs kazánok előnyei közé tartozik a méretük is; elég kicsik ahhoz, hogy a ház bármely részében elhelyezhetők legyenek. Ráadásul mivel nagyon csendesek is, nem zavarják az otthon nyugalmát, így bármelyik helyiségben felszerelhetők. Ehhez kapcsolódik a kazán modern, mondhatni vonzó, attraktív kialakítása, így a stílusos, esztétikailag igényes terekbe is beépíthető. Végül, de nem utolsósorban, a gázkondenzációs kazánok nagyon alacsony füstgáz-kibocsátással is rendelkeznek, mint például az NOx.

    A kondenzációs gázkazán a pincébe, de bármely más helyiségbe is beépíthető. Maga a kazán és a teljes rendszer lakóépületek és társasházak fűtéséhez is alkalmazható.

    3. A beruházás megtérülése

    A gázkazán nagy előnye, hogy a tüzelőanyagban/fűtőanyagban tárolt energia gyakorlatilag teljes egészében hővé alakul. Ezért a kondenzációs kazán nagyon hatékony (104-109%). Emiatt célszerű az alacsony hőmérsékletű (89%-93%) és a normál gázkályhákat (64-70%) lecserélni. Amennyiben a helyiség- és víz fűtésére jelenleg fűtőolajat vagy szilárd tüzelésű kályhák kombinációját használja, könnyen kiszámolhatja, hogy egy modern kondenzációs rendszerbe való befektetés alig több mint két év alatt megtérül!

    4. Gázfűtés

    A gázfűtésnek számos előnye van a többi fűtési móddal (pl.klíma használattal) szemben. A kazán és a teljes rendszer helyes és minőségi beépítése és felszerelése esetén a gázfűtés kiváló energiahatékonyságot biztosít. Ez a fajta fűtés nem csak a helyiségek fűtésére, hanem a főzésre és a háztartási víz melegítésére is alkalmas, mivel a kapott hő egyenletes és kiegyenlített. A gázfűtés nagyon népszerű Európában, és otthonok, valamint ipari és egyéb nagyméretű épületek fűtésére használják. A gáznak mint tüzelőanyagnak, így a fűtésnek is állandó ára van, ami hosszú távon nagyobb anyagi megtakarítást tesz lehetővé.

    gazfutes.jpg
    A gázfűtés évek óta a legolcsóbbak között van

    5. Mennyibe kerül a gázfűtés?

    Egy átlagos családi ház fűtése gázzal évente körülbelül 1200 euróba kerül.

    6. Kondenzációs gázkazán – ár

    A kondenzációs gázkazánnal való fűtésre történő váltás családi háznál kifizetődő befektetés, maga a kazán pedig 1500 euró körüli összegbe kerül. Amennyiben a kondenzációs gázkazán beépítése mellett döntenek, forduljanak hozzánk bizalommal a daibau.hu oldalon. A témával kapcsolatban további tanácsokat találnak weboldalunkon, valamint olyan beszállítókat és gyártókat ajánlunk figyelmükbe, akikkel együttműködünk, és akik megfelelő ajánlattal válaszolnak megkeresésükre. 

    Az árakkal kapcsolatos információkat kalkulátorunkban tekinthetik meg.

    Az Önök csapata:

    daibau.hu

    Szakcikk 391
    Szerző: Daibau Magazin

    Hasznos volt a cikk?


    Lakberendezési ötletek

    Magazin - Friss lakberendezési ötletek és szakértői tanácsok otthona kialakításához.

    Jó kivitelezőket keres a következő település területén Fűtési rendszer?

    Rendszerünkben van még 825 kivitelező a következő területre Fűtési rendszer:

    Díjmentes szolgáltatások
    Helyi kivitelezők
    Jutalék nélkül
    Rendszerünkben van még 825 kivitelező a következő területre Fűtési rendszer
    9.5
    0

    NM-TECH Kft.


    10
    1

    Nagy Máté e.v.


    9.2
    0

    BÁCS GÉPÉSZ Kft


    9.6
    0

    K & S HOME INVEST Kft


    Használati feltételek I Adatvédelem I Tájékoztató a sütikről I Impresszum
    © 2023 Daibau.hu | Minden jog fenntartva!