Katerória
    Kültéri felületek burkolására a térkő könnyen kivitelezhető megoldás. Ezért a piacon ma már számos típusú kivitelezés és anyag közül lehet válogatni, amelyek által lehetővé válik a kertek, udvarok vagy a nyitott közterületek rendezése és a környező épületekhez való illesztése. Így a kültéri felületek akár a modern, akár a hagyományos követelményeknek is megfelelhetnek. Az udvar anyagainak kiválasztásakor ügyelni kell bizonyos dolgokra, amelyekről a folytatásban lesz szó.
    Szakcikk 444
    terkovezes
    Rendszerünkben van még 614 kivitelező a következő területre Térkő, térkövezés:

    1. Udvar és kert burkolása

    Az udvar, a felhajtó, valamint a járdák burkolásával vagy az elültetett fák védelmével jelentősen hozzájárulhat környezete megjelenéséhez és funkcionalitásához. A burkolás alacsony költségű és gyorsan kivitelezhető megoldást jelent. Nagyobb beavatkozás nélkül kicserélheti a burkolólapok alatti vezetékeket vagy eltávolíthatja az elhasználódott elemeket. A térkövek környezetbarátabb megoldást nyújtanak, mint az aszfalt vagy a beton.

    A térkövezés ára 3900 és 6800 Ft/m2 között mozog.

    Kavicsmintás burkolás
    Kavicsmintás burkolar

    1.1. Térkövezés lépésről lépésre

    A minőségi térkövezés legfontosabb lépése a burkolás előtti alap előkészítése. Az alapréteg előkészítése attól függ, hogy az adott felületet mire fogják használni és hogy ehhez milyen burkolatra lesz szükség. Annak érdekében, hogy a talaj megfelelő teherbírással rendelkezzen, először is el kell távolítani a humusz réteget, mivel ellenkező esetben a talaj egyenetlen ülepedése is megtörténhet. A talaj teherbírásának pontos meghatározásához a jó vállalkozók méréseket végeznek a talaj ülepedésének mértékéről. Ezt követi a teherhordó réteg, amely 15-30 cm mély tükörkiszedést jelent. Az első lépés általában a geotextília elhelyezése. A lefektetett burkolat tartóssága szempontjából fontos a megfelelő vízelvezető réteg kialakítása is. Ez kavics vagy kavicsos homokréteg terítésével oldható meg. A vízelvezető réteg kialakítását drénezésnek is nevezik. Ezt követi a szegélykövek és folyókák elhelyezése. Az utolsó réteg a homokos ágyazóréteg, amelyre a térköveket fektetik. A burkolatelemek összehangolásához mindig szükség van egy lapvibrátorra. A hézagok kitöltéséhez beseprő homokra vagy más, mészkövet nem tartalmazó homokra lesz szükség.

    2. Térkövezéshez szükséges anyagok

    Hangsúlyozni kell, hogy nem minden anyag alkalmas burkolásra. Fontos, hogy a kiválasztott anyagok összhangban legyenek a környezettel és az épület stílusával. Nem célszerű kínai követ fektetni, ha valamely hegység alatt lakik, vagy mosott betonlapokat, ha téglahomlokzata van. Térkövezés előtt javasolt egy építész véleményét is kikérni.

    2.1. Gránitkockák

    A gránitkockák vagy közismertebb néven macskakövek a régebbi típusú térkövek közé tartoznak, amelyeket térburkolatok, utak és egyéb közterületek burkolására használnak. A gránit térkő szintén nagyon jól használható íves terepeken, de kevésbé hasznos nedves időjárás vagy meredekebb lejtésű terepek esetén. A gránitkockák mérete 5x5 cm, 8x8 cm vagy 10x10 cm, a maximális méret pedig 20x20 cm. Egy négyzetméteren körülbelül 180 darab 5 centiméteres gránitkocka fér el, 8 centiméteres gránitkocka esetén 100 db, 10 centiméteres gránitkocka esetén pedig 80 darab.

    A gránitkockák ára 12 800 Ft/m2 vagy 80 Ft/db körül mozognak.

    Gránitkocka
    A gránitkockákkal való burkolás egyszerű és esztétikus

    2.2. Mosott kavicsos járdalap

    A mosott kavicsos járdalapok speciális eljárással készülnek, amely során a kötőanyagot kimossák a félszáraz adalékanyagból. Alkalmasak utak, járdák, sétányok és kerti járdák burkolására. A durva felületű járdalapok csúszásgátlóak is. A mosott járdalapok méretei általában 40x40 cm és 60x60 cm között mozognak.
    A mosott kavicsos járdalappal történő burkolás megfizethető, mivel a mosott kavicsos járdalapok ára 600 Ft/darab, azaz körülbelül 2400 Ft/m2.

    Beton járdalapok
    A betonlapok rusztikus és modern kivitelben is kaphatók

    2.3. Beton járólapok

    A formák, színek, méretek és kiegészítők korlátlan lehetőségei által a betonlapok igen népszerű és keresett terméknek számítanak az üzletekben. A felhasznált adalékanyagtól, a pigmentektől és a felülettől függően a betonlapok pontosan úgy nézhetnek ki, ahogyan szeretné. A beton lapok készülhetnek dombornyomott vagy éles peremmel, de régi hatású betonlap is kapható, amelyet különleges eljárással gyártanak. Az egybefüggő füvesített terület monotóniájának megtörése kerti lapokkal vagy betonráccsal is megtörhető, amelynek rései között a fű is nőni tud.

    A beton járólapok ára 4 000 és 12 000 Ft/m2 között mozog.

    Beton lapok
    A betonrács lehetővé teszi, hogy a fű megtörje a füves terület egyhangúságát

    2.4. Fából készült járólapok

    A kert megjelenésének felfrissítéséhez a fa nagyszerű kiegészítő, hiszen a fa természetes textúrája összhangban van a kerti növényekkel és más természetes anyagokkal. A fából készült járdalapok telepítésekor ügyelnie kell arra, hogy milyen fafajtát választ. Erre jó megoldás lehet a gesztenyefa vagy más keményfa típus, mint amilyen például tölgyfa. A fával való burkolást a betonburkolathoz hasonló módon végzik és itt is gondoskodni kell a megfelelő vízelvezetésről, mert ellenkező esetben a faburkolat rothadásnak indulhat.

    Faszeletek
    A faszeletekkel való burkolás által szép és érdekes kültéri felületet kaphat

    Amennyiben térkövezéssel és burkolóssal kapcsolatosan tanácsra vagy árajánlatra van szüksége, lépjen velünk kapcsolatba. A Daibau rendszerben több bevált és helyi térkőlerakással és forgalmazással foglalkozó cég is szerepel, akik az Ön keresletküldésére árajánlattal válaszolnak.

    Szakcikk 444
    Szerző: Daibau Magazin

    Hasznos volt a cikk?


    Lakberendezési ötletek

    Magazin - Friss lakberendezési ötletek és szakértői tanácsok otthona kialakításához.

    Jó kivitelezőket keres a következő település területén Térkő, térkövezés?

    Rendszerünkben van még 614 kivitelező a következő területre Térkő, térkövezés:

    Díjmentes szolgáltatások
    Helyi kivitelezők
    Jutalék nélkül
    Rendszerünkben van még 614 kivitelező a következő területre Térkő, térkövezés
    8.7
    0

    KB-Brigád


    9.3
    0

    Baritz Bt


    10
    4

    Cse-Hegszerút Kft


    9.5
    0

    Greengardens Pilis kft


    Használati feltételek I Adatvédelem I Tájékoztató a sütikről I Impresszum
    © 2023 Daibau.hu | Minden jog fenntartva!