Katerória
    A lépcsők minden többszintes vagy emeletes épület nélkülözhetetlen elemei, amelyek az emeletek közötti kommunikációt szolgálják, és a rendelkezésre álló tértől, stílustól és belső kialakítástól függően az otthon fényűző esztétikai, sőt művészi elemévé válhatnak. Kissé átalakítva, lerövidítve, kicsinyítve, a bútorok tisztán praktikus és funkcionális elemei lehetnek, például raktárhelyiség vagy toalett álcázására. Ezek azonban olyan szélsőséges megoldások, amelyek nem feltétlenül vonatkoznak Önre. Nézze meg, hogyan válhatnak a modern lépcsők otthona büszkeségévé.
    Szakcikk 389
    belso lepcso
    Rendszerünkben van még 56 kivitelező a következő területre Lakberendezés, lakberendező:

    1. Lépcsők

    A lépcsők minden emeletes ház vagy többszintes lakás nélkülözhetetlen részei. A nagymama házában a recsegő falépcsők olykor kedves, máskor kevésbé kellemes gyermekkori emlékeket ébresztenek. Az otthon melegét és meghittségét árasztó falépcsőket azonban hamar felváltották életünkben a középületek nehéz, modern beton vagy tégla lépcsői, amelyekbe olykor regisztrációs pult, kamra vagy toalett van beépítve. A technológia fejlődésével a lépcsők kialakításához való hozzáállás drámai módon megváltozott. Az építészek és a tervezők önálló elemként kezelik őket, amelyek új karaktert adnak a térnek, és hozzájárulnak a környezet sokszínűségéhez. Azért vannak, hogy a belső tér tervezett és esztétikusan megalkotott egésszé váljon. Ráadásul a beltéri lépcsőket ma már egy kicsit modernebb szemszögből nézik, bár továbbra is a biztonság és a funkcionalitás a legfontosabb.

    2. Modern lépcsők tárolóhellyel

    A modern lépcsők számos lehetőséget kínálnak a térkihasználásra a funkcionalitás veszélyeztetése nélkül. A belső lépcsők mondhatjuk, mindig is segédtérként szolgáltak. De hogyan lehet ezt a lehetőséget a legpraktikusabb módon teljes mértékben kihasználni? Az építészek nagyon ötletesen oldották meg ezt a kérdést: sokféle szekrényt szereltek fel tárolórekeszekkel; amelyek között kifinomultnak minősíthetők is vannak. Röviden: a beltéri lépcsők az innováció és a szakértelem bemutatására számos lehetőséget kínálnak.

    Vannak lépcsők, amelyeket úgy alakítottak ki, hogy minden lépcsőfok külön fiók legyen, vagy fordítva, minden fiók pontosan megfeleljen az alatta lévő lépcsőnek. Ezeket általában oldalirányban húzzák ki, így a legnagyobb legalul, a legkisebb pedig legfelül van. Mindenesetre, mielőtt lépcsőt rendelne tárolóhellyel, gondolja át, hogy kihasználhatná-e, és hogyan. Vannak, akik ezekben a modern lépcsőkben olyan méretes tárgyakat tárolnak, amelyeket ritkán használnak, például sí-, horgász- vagy búvárfelszerelést, mások pedig archívumot vagy könyvtárat készítenek ugyanott.

    fiok-lepcso.jpg
    Lépcsők – modern megoldás tárolásra

    3. Modern lépcsők

    Nyilvánvaló, hogy a modern lépcsők különböző anyagokból vagy ezek kombinációiból készülnek, különböző konstrukciókkal és szerkezetekkel. Attól függően, hogy a végtermék hogyan fog kinézni és mire fog szolgálni, különböző rendszerek szerint építhetők. A modern lépcsők teljes egészében készülhetnek fémből, de lehetnek konzolosak (lebegő lépcsők) vagy klasszikusak, gyakran fából gyártják őket, de készülhetnek betonból fa vagy kő lépcsőlapokkal, illetve vannak csak kőből, üvegből vagy téglából építettek is. Az üveglépcsők tűnnek a legmerészebbnek, mert egészen átlátszóak, ami azt jelenti, hogy szó szerint eltűnnek a térben és egybeolvadnak a környezettel. A modern lépcsőknél a korlát kiválasztása sem elhanyagolható, ezt mindenképpen fontos szem előtt tartani. Egyre népszerűbb megoldás, amikor egyáltalán nincs korlát, vagy az egész üvegből készül, és így beleolvad a térbe. Lehet rozsdamentes korlát mint egy felfelé tekergőző acélcső vagy készülhet vékony fémhálóból. Egyre népszerűbbek a padlóba és mennyezetbe vagy magukba a lépcsőkbe csavarozott kábelekből készült ideiglenes korlátok, de nem elhanyagolható azoknak a száma sem, akik az „örök klasszikus” tömörfa lépcső mellett döntenek. Annak érdekében, hogy segítsünk a választásban, néhány példával bemutatjuk, hogy milyenek lehetnek a modern lépcsők.

    funkcionalis-lepcso.jpg
    Funkcionális és praktikus megoldás lépcsőkhöz

    4. Lebegő lépcsők – modern lépcsők

    Úgy tűnik, uralkodó nézet, hogy a lépcsőt általában teljes hosszában szükségszerűen oszlopokkal kell alátámasztani. Vannak azonban más tervezési megoldások is. A lépcsők lehetnek önhordó szerkezetűek és készülhetnek egy darabból. Ez azt jelenti, hogy a modern lépcsők szó szerint a falból nőnek ki. Általában teherhordó acélvázból készülnek, amelyet gondosan elrejtenek, vagy taposófelületként funkcionáló dobozokkal borítanak.

    A lebegő lépcsőknél, vagyis olyanoknál, amelyek csak az egyik oldalon csatlakoznak a falhoz, különös figyelmet kell fordítani a kivitelezésre. Tudni kell, hogy járáskor a lépcső széle mentén nagy a terhelés, ezért statikai számításokkal kell megtervezni a falerősítést vagy a rejtett fémtámaszokat. Az egy darabban lévő lépcsők műszakilag nagyon igényesek, mivel a sok hegesztett kötésnek, amellyel rögzítik, jó minőségűnek kell lennie, és ez magasabb költséget jelent.

    spiral-lepcso.jpg
    A modern lépcsők különböző anyagból készülnek és sokféle formájúak

    Lépcsőt szeretne otthonába? Forduljon hozzánk bizalommal a daibau.hu oldalon, és mi segítünk. Weboldalunkon a témával kapcsolatban hasznos tanácsokkal szolgálunk, de beszállítókat és gyártókat is ajánlunk, akikkel együttműködünk, és akik megkeresésükre megfelelő ajánlattal válaszolnak.

    Az árakról árkalkulátorunkban tájékozódhat.

    Szakcikk 389
    Szerző: Daibau Magazin

    Hasznos volt a cikk?


    Lakberendezési ötletek

    Magazin - Friss lakberendezési ötletek és szakértői tanácsok otthona kialakításához.

    Jó kivitelezőket keres a következő település területén Lakberendezés, lakberendező?

    Rendszerünkben van még 56 kivitelező a következő területre Lakberendezés, lakberendező:

    Díjmentes szolgáltatások
    Helyi kivitelezők
    Jutalék nélkül
    Rendszerünkben van még 56 kivitelező a következő területre Lakberendezés, lakberendező
    9.5
    0

    2nd art Kft.


    9.7
    0

    KERN ÉS KLENK ÉPÍTÉSZETI BT.


    9.5
    0

    Critical Path Management Kft.


    9.3
    0

    Horváth Hankó Zsolt e.v.


    Használati feltételek I Adatvédelem I Tájékoztató a sütikről I Impresszum
    © 2023 Daibau.hu | Minden jog fenntartva!