Katerória

    Beépített szekrények, gardróbszekrények

    A cikket több mint 989+ felhasználó tekintette meg
    A gardróbszekrények ruhák, cipők és egyebek tárolására szolgálnak. Szakosított bútorüzletekben készen is megvásárolhatók, vagy megrendelésre helyi asztalos is elkészítheti. A gardróbszekrény lehet szabadon álló vagy beépíthető, amit egyre több vásárló keres. A beépített gardróbszekrényeket általában falak közé ékelve vagy fülkékben helyezik el, de lehetséges olyan megoldás is, hogy csak az egyik oldalon támasztják a falhoz. Az elmúlt években az ún. tolóajtós szekrények rendkívül népszerűek és keresettek lettek.
    Szakcikk 989
    beepitett szekreny
    Rendszerünkben van még 288 kivitelező a következő területre Beltéri ajtó, szobaajtó:

    1. Beépített szekrények

    A beépített szekrények elnevezést valójában olyan gardróbszekrényekre használják, amelyek felépítése némileg eltér a klasszikusokétól. A klasszikus szekrények kisebbek, szabadon állóak és többnyire csuklóajtósak. A beépített szekrények lehetnek oldalak nélküliek is, mert szerkezetük a beépített gardróbszekrényekhez hasonlóan közvetlenül a falba van csavarozva és faltól falig, padlótól mennyezetig haladnak, gyakorlatilag a szoba teljes oldalát elfoglalva. Ez azt jelenti, hogy a gardrób nem áll szabadon és nem tűnik ki a helyiségből, hanem falként működik, főleg, ha az előlapjai is így készülnek. A beépített szekrények ezért mindig méretre készülnek, egyedi gyártásúak, mert pontosan ahhoz a falnyíláshoz kell igazítani, amelyben helyet kap.

    beepitett-szekrenyek.jpg
    A beépített szekrények méretre készülnek, így tökéletesen illeszkednek a térbe

    1.1. A beépített szekrények előnyei

    A beépített gardróbszekrények előnye, hogy nagyon praktikusak, mert tökéletesen illeszkednek a térbe. A másik dolog a belső tér teljes kihasználhatósága tárolásra, mert szó szerint minden centiméterét meg lehet tölteni dolgokkal. Mivel a szoba teljes oldalát elfoglalják, faltól falig és padlótól mennyezetig, így se szennyeződés, se por nem marad sehol. A gardróbszekrények karbantartása is egyszerűbb, mert gyakorlatilag nincs külső és felső takarítandó felület. És végül, de nem utolsósorban, ezek a gardróbszekrények stílus és esztétikai szempontból is jobb megoldást jelentenek, hiszen szín és anyag alapján bármilyen háztartásba beilleszthetők. Ilyen értelemben a tárolás mellett a beépített szekrények a térelválasztásra is használhatók.

    1.2. A beépített szekrények hátrányai

    Nem mondhatjuk, hogy a beépített gardróbszekrényeknek az árukon és esetleg a szállítási időn kívül lennének gyengeségei. Mivel méretre készülnek, és a kézműves termékek egyébként is önmagukban mindig drágábbak, de tovább is tartanak, mint a gyári termékek.

    2. Mi kell egy beépített gardróbszekrényhez?

    2.1. A gardróbszekrény alkatrészei

    A beépített vagy gardróbszekrények kizárólag méretre készülnek, így igényei szerint választhatja ki az elemeket, alkatrészeket és funkciókat. A szerkezet állhat különböző mélységű és méretű rögzített és mozgatható polcokból és fiókokból, rögzített vagy mozgatható vállfatartókból és nadrágtartókból, ruhakosarakból, ruhaliftekből, állványokból, tartókból és egyebekből. Fontos, hogy a gardróbszekrény vásárlása vagy megrendelése előtt alaposan fontolja meg és gondolja át az összes alkatrészt, amelyre szükség lesz a belső tér elrendezéséhez. Legjobb változatnak egyébként azt tartják, amelyik teljes magasságban lyukakkal vagy bevágásokkal ellátott rögzített faltámaszokat tartalmaz, amelyekbe polcokat vagy fiókokat helyezhet el, így nemcsak a magasságukat, hanem a távolságukat és mennyiségüket is változtathatja.

    2.2. Hogyan nézzen ki a gardróbszekrény?

    A beépített gardróbszekrény egyedi igény szerint alakítható: forma, méret, részletek és anyagok kiválasztásával. Javasoljuk, hogy elvárásaival összhangban először készítsen vázlatokat vagy keressen képeket, majd konzultáljon egy asztalossal a felhasználni kívánt anyagok tulajdonságairól. A szekrény külső megjelenését kétségtelenül befolyásolhatja a fogantyúk és a gombok megválasztása. Ha azt szeretné, hogy minden külső felület egységesnek és egyenes vonalúnak tűnjön, vagyis ne legyen fogantyúja, akkor úgynevezett érintésnyitót (az elejét megnyomva a mechanizmus automatikusan kinyitja az elemet) kell használni. Azonban nem szabad elfelejteni, hogy a szekrényt naponta használják, így az ujjlenyomatok nagyon feltűnőek lesznek, és az előlapok vagy az ajtók idővel szennyeződnek, ami világos és fényes felületeken problémás lehet. Ezt elkerülendő az egyik lehetséges megoldás a vágott fogantyú, amely nem a legkényelmesebb és kellemesebb a hosszú körmök számára; másrészt megoldás lehet, ha fa, fém vagy műanyag fogantyút választunk, amely különböző színű, formájú és méretű lehet. A klasszikus szekrény alternatívája minden bizonnyal a tolóajtós gardróbszekrény lehet.

    A HP 500 Kft. szakemberének tanácsa

    1. Miért válasszák olvasóink a HP 500 Kft.-t?
    Cégünk megbízható, rugalmas, és több éve van a piacon. A mai világban ez kiemelten fontos szempont. Emellett számos referenciával és ajánlással rendelkezünk.

    2. Mi lenne az Önök tanácsa, mire fontos odafigyelni gardróbszekrény vásárlásakor?
    Mindenekelőtt nagyon fontos, hogy melyik gyártó/kivitelező mellett döntenek. Megegyezés előtt mindig fontos leellenőrizni a referenciákat, visszajelzéseket, több helyről is informálódni. Megrendeléskor mindig a személyes egyeztetést ajánlom, hiszen ilyenkor lehetőségünk nyílik praktikus tanácsokat és ötleteket adni az ügyfélnek, valamint megosztani vele tapasztalatainkat. Számunkra nagy motivációt jelent az a kihívás, hogy minden ügyfelünk számára megtaláljuk a legmegfelelőbb személyreszabott megoldást.

    3. Gardróbszekrények mellett milyen bútorokat gyártanak még szívesen? Miért?
    Leginkább az egyedi bútorok gyártásának folyamatát élvezzük, mivel ez külön odafigyelést, rugalmasságot, kreativitást igényel. Egyébként nem csak bútorokat gyártunk, az asztalosipar területén bármilyen munkát el tudunk végezni. Kerestek már meg minket szauna, díszlet, illetve stég elkészítésével is.

    Kulcsár Ferenc ügyvezető, HP 500 Kft.

    3. Tolóajtós gardróbszekrény

    Egyre népszerűbb a tolóajtós gardróbszekrény, még a gyárilag készült darabok között is. Különösen alkalmas olyan helyiségekbe, ahol nincs sok szabad hely, így a szokásos szárnyas ajtót nehéz vagy lehetetlen kinyitni. Az elegáns tolóajtós gardróbszekrény ezért kiváló megoldás, mivel lehetővé teszi a szárnyak jobbra-balra mozgatását anélkül, hogy húzni kellene őket. A tolóajtós gardróbszekrénynek általában sokkal nagyobb ajtószárnya van, mint a klasszikus szekrénynek, mivel zsanérok helyett síneken mozog, amelyek sokkal nagyobb terhelést viselnek el.

    toloajtos-gardrobszekreny.jpg
    A gardróbszekrény kinézetét a fogantyúk és vasalatok megválasztása is befolyásolja

    4. Beépített szekrények – árak

    A beépített szekrények bármilyen anyagból készülhetnek. Természetesen a legjobb, ha tömör fából készülnek, de ez az anyag általában nagyon drága. Egy keményfából készült 2,4 m magasságú gardróbszekrény ára 200 euró/m2 körül van. A beépített gardróbszekrények leggyakrabban forgácslapból, valamint MDF- vagy OSB-lapból készülnek, és mindegyik olcsóbb, mint a fa. A beépített gardróbszekrények készülhetnek üvegből is, vagyis lehetnek üvegajtósak vagy tükrösek. A tolóajtós szekrények körülbelül 20%-kal drágábbak, mint a klasszikusok, mivel az ajtó mozgását lehetővé tevő teljes mechanizmus drágább és összetettebb.

    gardrobszekreny-kemenyfabol.jpg
    Kisebb helyiségekbe kiváló választás a tolóajtós gardróbszekrény

    Amennyiben beépített szekrényt vagy gardróbot szeretne, felveheti velünk a kapcsolatot a daibau.hu oldalon. Weboldalunkon olyan szolgáltatókat és gyártókat ajánlunk figyelmébe, akikkel együttműködünk, és akik megfelelő ajánlattal válaszolnak megkeresésére, emellett a témához kapcsolódóan további tanácsokkal is szolgálunk.

    Szakcikk 989
    Szerző: Daibau Magazin

    Hasznos volt a cikk?


    Lakberendezési ötletek

    Magazin - Friss lakberendezési ötletek és szakértői tanácsok otthona kialakításához.

    Jó kivitelezőket keres a következő település területén Beltéri ajtó, szobaajtó?

    Rendszerünkben van még 288 kivitelező a következő területre Beltéri ajtó, szobaajtó:

    Díjmentes szolgáltatások
    Helyi kivitelezők
    Jutalék nélkül
    Rendszerünkben van még 288 kivitelező a következő területre Beltéri ajtó, szobaajtó
    9.2
    0

    MSz Ablak


    9.3
    0

    Evidoors Kft.


    10
    0

    Makrofa Ipari és Kereskedelmi Kft


    9.3
    0

    Uniplus partner kft


    Használati feltételek I Adatvédelem I Tájékoztató a sütikről I Impresszum
    © 2023 Daibau.hu | Minden jog fenntartva!