Katerória

    Villanyszerelő – villanyvezetékek, karbantartás és csere

    A cikket több mint 607+ felhasználó tekintette meg
    Az elektromos energia olyan kényelem, amely minden otthonban lehetővé teszi a világítást, fűtést, hűtést, minden eszköz működtetését, kommunikációt. A villanyvezetékek különféle felszereléseket és eszközöket foglalnak magukban, amelyek különböző módon telepíthetők és használhatók, de közös bennük, hogy idővel elhasználódnak, elromlanak, és potenciális veszélyt jelentenek.
    Szakcikk 607
    villamossag villanyszerelo
    Rendszerünkben van még 1091 kivitelező a következő területre Villanyszerelő, villanyszerelés:

    1. Villanyvezetékek

    Manapság az élet elképzelhetetlen elektromos energia nélkül. Az épületekben a villanyvezetékeket felosszuk kisfeszültségűekre – amelyek az áramellátást szolgálják, és kommunikációsokra – ezek információ átvitelre szolgálnak. Ilyenek például: a kábelek, vezetékek az internet, telefon, kaputelefon számára, betörésgátló és tűzjelző rendszerek és hasonlók. Az áram veszélyes, éppen ezért sose kezdjen hozzá elektromos vezetékek és berendezések beszereléséhez önállóan, kivéve, ha már van tudása és tapasztalata ilyen téren. Mindig jobb egy tapasztalt villanyszerelő szakemberhez fordulni, aki a minőségi munka mellett számot vezet minden előírásról, és be is tartja azokat. Az áram különféleképpen vezethető (szerelhető) be. A vezetékek a vakolat alatt vagy felett, kábeltartókon vagy csatornákon és csöveken keresztül vezethetők. A beton áttörését a betonozás előtt előre kell látni, és elő kell készíteni, mert az utólagos kivitelezés rendkívül nehéz és költséges.

    QUICK-ELECTRIC Kft. szakemberének tanácsa

    1. Mennyi ideig tart egy családi ház villamos vezetékeinek a teljeskörű felújítása?
    Egy 50m2-es családi ház átlagos vezetékcseréje normál esetben 2-3 nap. Ez függ az épület kivitelezési paramétereitől, illetve attól, hogy kellő odafigyeléssel helyezték-e el a védőcsöveket a falban. Sajnos a legtöbb esetben a sarkoknál vésni kell, mert megvan törve a védőcső vagy egyszerüen hiányzik, és csak rávakoltak a vezetékekre.

    2. Mennyire lehet veszélyes egy nem szakszerűen kivitelezett elektromos vezeték?
    A szakszerűtlenül kivitelezett, elhelyezett vezetékek áramütést okozhatnak, ami akár halállal is végződhet rosszabb esetben, vagy tüzet okozhatnak. Sajnos ilyen esetekkel is sűrün találkozunk a sok kontár kivitelezésből adódóan.

    3. Ügyfeleink mért válasszák az Önök cégét?
    Vállalkozásom szigorúan mindent jelenleg hatályos MSZ./Magyar szabványt/betartva dolgozik, kellő odafigyeléssel,szakmai tudással.
    Ezt 2022.-es évben Érintésvédelmi Jegyzőkönyvben hivatalosan el is ismerték, idézve a Jegyzőkönyvből: Lehet még szakmai csodát tenni. Ezt a jegyzőkönyvet egy mindenre kiterjedő érintésvédelmi/villámvédelmi szabványossági felűlvizsgálat után mérnöki iroda adta ki.
    1999-óta foglalkozunk a villanyszerelés minden részével elektromos generálkivitelezésként.
    Sajnos a ma már nagyon sok a magát villanyszerelőnek kiadó kontár cég/vállalkozás! Az utóbbi évek alatt sok ilyen kontár munkát javítottunk az ügyfelek örömére.
    Mindent megteszünk az ügyfél elégedettségéért, és hogy maximális/tökéletes munkát adjunk ki a kezünkből.

    Kovács Zoltán ügyvezető, QUICK-ELECTRIC Kft.

    2. A villanyvezetékek javítása és cseréje

     A lakástüzek, illetve házakban keletkező tüzek egyik fő kiváltója az elöregedett elektromos vezeték. Az szokásos villanyvezetékek átlagos élettartama 30 év, ami nem vonatkozik a nedvesség hatásának kitett vezetékekre, a közvetlen napfény hatásának kitett vezetékekre, a nagy hő különbségekre és kártevőkre. Ezen tényezők olyan sérüléseket okoznak, amelyek megnövelik a rövidzárlat kockázatát. Az elektromos vezetékek illesztékei ebben az értelemben a legérzékenyebbek. Annak érdekében, hogy biztonságban érezze magát otthonában, ne essen nehezére mestert bérelni, hogy bizonyos időközönként ellenőrizze a berendezéseket. A tapasztalt villanyszerelők olyan mérőműszerekkel rendelkeznek, amelyek könnyen és gyorsan észlelnek minden fizikai, minőségi és mennyiségi változást a vezetékekben, és megtalálják a gyenge pontokat. Szükség szerint kicserélik az elhasználódott alkatrészeket, kábeleket, aljzatokat, kapcsolókat vagy biztosítékokat. Ha rendszeresen ellenőrzi elektromos vezetékeit és berendezéseit, mindig gond nélkül fog aludni.

    csere-villamossagi-vezetek.jpg
    Bár az elektromos készülékek és berendezések javítása sokszor egyszerűnek tűnik, megfelelő tudás és tapasztalat nélkül ne végezze el saját maga 

     

    Amennyiben villanyszerelő szolgáltatását igényli, forduljon hozzánk bizalommal a daibau.hu oldalon. A témában még több tanácsot talál weboldalunkon, emellett olyan szolgáltatókat és kivitelezőket, szakembereket ajánlunk, akikkel együttműködünk, és akik megkeresésére megfelelő ajánlattal válaszolnak.

    Az árkalkulátor segítségével betekintést nyerhet a szolgáltatások árába is.

    Keressen bennünket, és mi segítünk:

    a daibau.hu csapata

     

     

     

    Szakcikk 607
    Szerző: Daibau Magazin

    Hasznos volt a cikk?


    Lakberendezési ötletek

    Magazin - Friss lakberendezési ötletek és szakértői tanácsok otthona kialakításához.

    Jó kivitelezőket keres a következő település területén Villanyszerelő, villanyszerelés?

    Rendszerünkben van még 1091 kivitelező a következő területre Villanyszerelő, villanyszerelés:

    Díjmentes szolgáltatások
    Helyi kivitelezők
    Jutalék nélkül
    Rendszerünkben van még 1091 kivitelező a következő területre Villanyszerelő, villanyszerelés
    9.7
    0

    PREDEA Építőipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft


    9.6
    0

    MODULÁTOR Kft.


    9.4
    0

    Wadam-Vill Kft.


    10
    2

    TOMA ÉPSZIG Kft.


    Használati feltételek I Adatvédelem I Tájékoztató a sütikről I Impresszum
    © 2023 Daibau.hu | Minden jog fenntartva!