Katerória
    A gyémánttechnológiával történő betonfúrás és a betonvágás specifikusnak, vagyis olyan speciális munkának minősül, amelyet csak erre a szűk szakterületre képzett, képesített mesterek végeznek. Ezt a technikát beton, tégla, kő, pórusbeton és egyéb építőanyagok fúrására és vágására használják. A gyémánttechnológiával történő fúrás és -vágás alapvető jellemzőiről és sajátosságairól, valamint az ilyen szolgáltatásokért várható árakról készítettünk összefoglalót.
    Szakcikk 402
    betonvagas
    Rendszerünkben van még 116 kivitelező a következő területre Betonvágás:

    1. Gyémántszerszámos betonfúrás

    A gyémántszerszámos betonfúrást kiváló minőségű, speciális gépekkel, különböző átmérőjű, 3,8-40 cm-es gyémántfúrókkal végezik, amelyeket fúrószárnak is neveznek, és amelyek garantálják a vágás pontosságát és élességét. Például a kémény nyílása rozsdamentes acéltekercs beillesztéséhez új gyémántszerszámos fúrási eljárással kiszélesíthető.

    1.1. A gyémántszerszámos betonfúrás előnyei

    A gyémántszerszámos fúrásnak számos előnye van a hagyományos betonbontással szemben. Az egyik fő előnye, hogy a speciális fúrószárral végzett gyémántszerszámos fúrási eljárás nem okoz rezgést, így kisebb zajterjedést eredményez. Ez a technológia nem okoz repedéseket vagy sérüléseket a falakon, így utólagos építési munkára, azaz foltozásra nincs szükség.

    1.2. Nedves vagy száraz gyémántszerszámos fúrás

    Mindkét fúrási technika biztosítja a pontos és sima nyílások létrehozását a padlón, a falon, a kéményekben vagy bárhol máshol. A nedves fúrási folyamat során a fúrógép csatlakoztatva van a vízvezetékhez, így megakadályozza a túlzott porképződést, amely egyébként szétterjedne a helyiségben.

    1.3. A gyémántszerszámos fúrás folyamata

    A gyémántszerszámos betonfúrást meglehetősen egyszerű eljárásnak tekintik. Először is meg kell határozni a fúrás pontos helyét és a szükséges furat átmérőjét. Ezt követi a gyémántfúrógép előkészítése. Először a fúrót rögzítjük az állványra, majd kezdődhet a fúrási folyamat. A gyémántfúrást általában 90°-os szögben hajtják végre, bár a fúró és az állvány szükség szerint állítható, így 45°-os szögig akár ferde fúrás is lehetséges. Abban az esetben, ha kis lyukak szükségesek egy sima padlófelületen, a fúró vákuummal is rögzíthető. Ezt a vákuum-gyémántfúrási módszert olyan esetekben alkalmazzák például, amikor a falak egyáltalán nem sérülhetnek meg. A furat simaságát és pontosságát a fúrógépen található fúrószárnyak biztosítják, az egész folyamatban pedig az a legfontosabb, hogy a felület sértetlen maradjon.

    Mindenképpen figyelembe kell venni, hogy a falban a fúrás helyétől, egészen a padlótól számítva, legalább 175 cm üres térnek kell maradnia. A tervezett távolság lehetővé teszi a munkát teleszkópos vagy klasszikus állvánnyal. A teleszkópos állvány olyan helyiségekben használható, ahol az alsó és a felső födém is betonból készült, a belmagasság pedig 2,7 méterig terjed. A klasszikus állványt rögzítésre használják Ø20 mm-es lyukak falba történő fúrásánál. 

    betonfuras.jpg
    A fúrási pont megjelölése és a fúró elhelyezése

    2. Gyémántszerszámos/gyémánttechnológiás betonvágás

    Ajtó- és ablaknyílások, lépcsők kialakítása és más olyan munkálatok esetén, ahol a beton átvágása szükséges, főként gyémánttechnológiát alkalmaznak. Ugyancsak ezt a módszert használhatják a vízelvezető csövek helyreállítására, amikor a pneumatikus vágószerszámokat fúrószárakkal helyettesítik. A gyémántkoronás vágógép segítségével aszfaltot is lehet vágni a vízelvezető csövek, gáz, optika és egyéb közüzemi hálózatok eléréséhez szükséges hornyok miatt.

    2.1. Mi a gyémánttechnológiás vágás legfőbb előnye?

    A gyémántechnológiás vágás legfőbb előnyei a pneumetikus szerzsámokkal szemben a munkávégzés idejőtartamának jelentős csökkenése, a furatok gyorsabb és olcsóbb megmunkálása, az építmények károsodásának megakadályozása (különböző repedések, vakolat leválása a mennyezetről és/vagy a falakról) és az utolsó, de nem kevésbé fontos szempont, hogy sokkal kevesebb por és kosz keletkezik a munkálatok folyamán.

    beton-injektalas.jpg
    A beton vágása meghatározott szög alatt

    3. A gyémánttechnológiás fúrás ára

    A gyémánttechnológiás fúrás ára elsősorban a furat átmérőjétől és az ajánlattevőtől/kivitelezőtől függ. Az alábbiakban a beton és a kő gyémántfúrásának hozzávetőleges árait mutatjuk:

    • Gyémánttechnológiás fúrás ára Ø10 cm megközelítőleg 1-1,2 euró/cm.
    • Gyémánttechnológiás fúrás ára Ø15 cm megközelítőleg 1-1,4 euró/cm.
    • Gyémánttechnológiás fúrás ára Ø20 cm megközelítőleg 1-1,6 euró/cm.
    • Gyémánttechnológiás fúrás ára Ø25 cm megközelítőleg 1-1,8 euró/cm.
    • Gyémánttechnológiás fúrás ára Ø30 cm megközelítőleg 2-2,4 euró/cm.

    Az árak számításánál figyelembe kell venni a lábazat beépítésének, a mennyezetbe fúrásnak, a meghatározott szögben történő fúrásnak, a porszívó használatának vagy a fúrt hulladékanyag eltávolításának és elszállításának esetleges felárait.

    4. A gyémánttechnológiás vágás ára

    A gyémánttechnológiás vágás ára függ a felülettől (padló, fal), az anyagtól, annak vastagságától és a szolgáltatótól.

    Falak

    • Téglafal gyémánttechnológiás vágásának ára 20-30 euró/m.
    • Betonfal gyémánttechnológiás vágásának ára 25-36 euró/m.
    • Vasbeton fal gyémánttechnológiás vágásának ára 30-42 euró/m.

    Aljzatok

    • Aszfalt gyémánttechnológiás vágásának ára 3-3,8 euró/m.
    • Vasbeton gyémánttechnológiás vágásának ára 10-27 euró/m.
    • Földbe ágyazott vasbeton gyémánttechnológiás vágásának ára 12-30 euró/m.

    Az árak számításánál figyelembe kell venni az esetleges felárakat a mennyezet vágásáért, közvetlenül a vízszintes és függőleges akadályok mellett történő vágásért, porszívó használatáért, valamint a hulladék eltávolításáért és elszállításáért.

    Amennyiben betonfúrás vagy betenvágás mellett dönt, bizalommal forduljon hozzánk a daibau.hu oldalon, ahol a témával kapcsolatban több tanácsot is talál. Emellett olyan vállalkozókat, kivitelezőket, beszállítókat is figyelmébe ajánlunk, akikkel együttműködünk, és akik megkeresésére megfelelő ajánlattal válaszolnak. 

    Állunk rendelkezésére: daibau.hu

    Szakcikk 402
    Szerző: Daibau Magazin

    Hasznos volt a cikk?


    Lakberendezési ötletek

    Magazin - Friss lakberendezési ötletek és szakértői tanácsok otthona kialakításához.

    Jó kivitelezőket keres a következő település területén Betonvágás?

    Rendszerünkben van még 116 kivitelező a következő területre Betonvágás:

    Díjmentes szolgáltatások
    Helyi kivitelezők
    Jutalék nélkül
    Rendszerünkben van még 116 kivitelező a következő területre Betonvágás
    8.9
    0

    Speciál Padló Korlátolt Felelősségű Társaság


    9
    0

    Vaszari Sándor e.v


    9.5
    0

    LGT aszfalt


    8.9
    0

    Sukiépkert


    Használati feltételek I Adatvédelem I Tájékoztató a sütikről I Impresszum
    © 2023 Daibau.hu | Minden jog fenntartva!