Katerória
    A házat árammal is fűthetjük, ilyenkor elektromos radiátorokat használhatunk fűtőtestként, ezek termelik a hőt. Elektromos radiátorok azonban többféle méretben léteznek és változó teljesítményűek lehetnek, ezek lehetnek beépíthetőek vagy önállóak is. Leggyakrabban azonban csak egy-egy helyiség fűtésére használják - ez általában egy a megoldások közül a fürdőszoba gyors felfűtésére.
    Szakcikk 244
    elektromos radiator
    Rendszerünkben van még 816 kivitelező a következő területre Fűtési rendszer:

    1. Gazdaságos elektromos radiátor

    Egy gazdaságos elektromos radiátor gyorsan és hatékonyan fűti fel a helyiséget. Fő előnye, hogy nem igényel további eszközöket - egyszerűen csatlakoztatható a hálózathoz. Könnyen elérhető a kiegyensúlyozott hőmérsékletet, mivel termosztát vezérli. Az elektromos radiátorokban általában olaj van, ami szintén jó hőtároló. Az elektromos radiátorok lehetnek hordozható vagy beépített eszközök.

    A legtöbb elektromos radiátor központi szabályozású rendszerre csatlakoztatható. Sőt, vannak olyan modellek, amelyek okostelefonon keresztül kapcsolódnak a távirányító rendszerhez (GSM). Kiválaszthat néhány modellt, amelyek teljesítményükben és méretükben különböznek egymástól. A fűtendő helyiség méretétől függ, hogy melyik és milyen nagyságú radiátort kell beszereznünk. Általában úgy tartják, hogy a 100-120 W/m2 teljesítményű elektromos radiátorok elegendőek, és ha az objektum jól szigetelt, akkor egy 75 W/ m2 teljesítményű radiátor is megfelelően felfűti a helyiséget.

    futes-elektromos-radiator.jpg

    A beépített radiátor gyorsan és hatékonyan fűti fel a helyiségeket

    2. Elektromos beépített radiátorok

    A beépített elektromos radiátorok telepítése nagyon egyszerű. Fali tartókra vannak felszerelve, amelyeket 5-10 cm-re kell megemelni a padlótól. Ilyen módon az elektromos radiátoros fűtés a leghatékonyabb. Mint minden más radiátor, ez is a felmelegített levegő konvekciója által fűti a helyiséget. A radiátorba elektronikus termosztát van beépítve, amely szabályozza a helyiség hőmérsékletét. A termosztátnak lehet fagyvédelmi funkciója is, így automatikusan +5°C felett tartja a hőmérsékletet. Vannak olyan radiátormodellek is, amelyek beépített védőtermosztáttal rendelkeznek, amely nem teszi lehetővé a túlmelegedést. A radiátorok magassága szabványos - 20 és 60 cm közötti.

    elektromos-radiatorok.jpg

    Az elektromos radiátor egyfajta művészi dekoráció is lehet

    3. Hordozható elektromos radiátorok

    A hordozható elektromos radiátor természetesen abban különbözik a beépítettől, hogy mobil, azaz tetszőlegesen mozgatható, áthelyezhető más helyiségekbe is szükség szerint, ahol mellékfűtésként használható. Ezek a hordozható radiátorok a teret sugárzással melegítik fel. A radiátorokban általában olaj (repce) található, amit elektromos fűtőbetétek fűtenek. Azért használják az olajat, mert nagyobb a fajsúlya, mint a víznek, de más folyadékokat is használhatnak. Egyes modellek elektronikus termosztáttal rendelkeznek. Az automata termosztáttal rendelkező radiátorok kivételével azonban mindegyikben lehetőség van a hőmérséklet igény szerinti beállítására. Ezért a független elektromos radiátorok nedves helyiségekben is használhatók. Különböző méretű és teljesítményű radiátorok találhatók a piacon. Ezeknek a hordozható fűtőtesteknek a magassága 40 és 70 cm között van.

    4. Elektromos fürdőszobai radiátor

    A fürdőszoba egy olyan helyiség, ahol a kényelmesebb közérzet biztosítása érdekében általában magasabb hőmérsékletre van szüksége, mint a lakótér többi részében. A fürdőszoba elektromos radiátorai gyorsan felmelegszenek, ezért helyiségfűtésre és szárítóként is szolgálnak. Ezek az elektromos radiátorok védettek a víz és a nedvesség hatása ellen, így nem kell tartania az áramütéstől. Javasoljuk azonban, hogy legalább 60 cm távolságra legyenek az ún. nedves elemektől - zuhanykabintól, mosdótól vagy fürdőkádtól. Be kell állítani a termosztátot a kívánt hőmérsékletre, és a fürdőszoba egy órán belül felmelegszik. Mindenesetre ezek a radiátorok akár kiegészítő fűtésként, akár önálló fűtőelemként szolgálhatnak. Csak el kell döntenünk, hogy mekkora és milyen teljesítményű radiátorra van szükségünk.

    5. Az elektromos radiátorok ára

    A szabadon álló elektromos radiátorok ára 20.000 és 100.000 forint között alakul.

    A beépíthető elektromos radiátorok ára 40.000 és 80.000 forint között mozog.

    Ha kérdése van az elektromos radiátorokkal kapcsolatban, forduljon hozzánk bizalommal. Weboldalunkon további tanácsokat talál a témával kapcsolatban, valamint összekötjük önöket az adott téma szakértőivel, gyártókkal, akik a megfelelő ajánlattal válaszolnak keresletére.

    Az árinformációkat a „Kalkulátor” menüpont alatt tekintheti meg.

    Az Ön Daibau.hu csapata

    Szakcikk 244
    Szerző: Daibau Magazin

    Hasznos volt a cikk?


    Lakberendezési ötletek

    Magazin - Friss lakberendezési ötletek és szakértői tanácsok otthona kialakításához.

    Jó kivitelezőket keres a következő település területén Fűtési rendszer?

    Rendszerünkben van még 816 kivitelező a következő területre Fűtési rendszer:

    Díjmentes szolgáltatások
    Helyi kivitelezők
    Jutalék nélkül
    Rendszerünkben van még 816 kivitelező a következő területre Fűtési rendszer
    9.5
    0

    WATT-HUNGÁRIA Kereskedelmi és Szolgáltató Kft


    9.5
    0

    Amper Műhely Kft.


    9.3
    0

    Balogh Mechanic Team Kft.


    8.7
    0

    Balogh András E.V.


    Használati feltételek I Adatvédelem I Tájékoztató a sütikről I Impresszum
    © 2023 Daibau.hu | Minden jog fenntartva!