Katerória
    A teraszt nevezhetnénk akár szabadtéri nappalinak is, ezért talán a legfontosabb kiegészítője minden otthonnak. A terasz a szép idő beköszöntével hirtelen találkozók és pihenés helyszínévé válik. Ebben a szövegben összegezzük, hogy mire érdemes odafigyelni a terasz tervezésénél és kivitelezésénél; különös figyelmet fordítunk olyan fontos részletekre, mint a méret, a szükséges alapanyagok és természetesen az árak.
    Szakcikk 215
    wpc deszka
    Rendszerünkben van még 112 kivitelező a következő területre Fa terasz, terasz fából:

    1. A terasz megtervezése

    A terasz tervezésénél először érdemes feltenni magunknak a kérdést, hogy mire fogjuk használni, vagyis milyen tevékenységeket tervezünk folytatni teraszunkon. Napozásra fogjuk használni? Játszótérként vagy étkezős szabadtéri konyhaként szolgál majd? Vagy csak sütkérezni szeretnénk a napon? Mielőtt felkeresne egy építészt és rábízná az elképzeléseinek papírra vetését, keressen az interneten képeket álmai teraszáról. Fontos, hogy pontosan tudja, mit szeretne, mert csak így lehet a teraszt az Ön elvárásai szerint kialakítani. Egy képgyűjteményből az építész már könnyebben megtalálja, hogy melyik stílus tetszik a legjobban Önnek.

    2. A teraszok tájolása

    A terasz funkciója és elhelyezkedése közvetlenül összefügg. A déli tájolás azok számára kedvező, akik a szabadban töltött idejüket szeretnék meghosszabbítani.  A nyugati tájolású terasz délutáni és esti napsütést jelent, sőt, ha romantikus lélek, a naplementét is nézheti a teraszáról. Keleti tájolás esetén elsősorban a reggeli órákban kedvezőek a fényviszonyok, itt kellemes környezetben, az éppen előbukkanó napsugarakban gyönyörködve szürcsölgethetjük a reggeli kávénkat. Végül az északi tájolású terasz egész nap árnyékot és hűvöst biztosít. Mielőtt végleges döntést hozna, ami a tájolást illeti, azt javasoljuk, hogy legalább egy órát töltsön ezeken a helyeken, ha teheti; így jobb képet kaphat a lehetőségekről, és további részleteket tud meg a helyszínről. A tájolásnál fontos szempont a kedvező adottságok maximális kihasználása.

    3. A teraszok nagysága

    A teraszok nagysága sokban függ attól, hogy mire is fogjuk használni A legtöbb esetben minimum 3x3 méteres teraszt szoktak építeni, amely így biztosítja a szabad mozgást a térben.  A teraszokat érdemes méretükben és kialakításukban is úgy tervezni, hogy alkalmasak legyenek pihenésre, szórakozásra, esetleg családi események lebonyolítására is. Tudni kell azonban, hogy a terasz télen védelemre szorul, még akkor is, ha éppen használaton kívül van. A nagy terasz nemcsak kényelmesebb pihenést jelent, hanem magasabb fenntartási költségeket is.

    4. Kinézet

    Ha a terasz maga a ház mellett található, vagy ahhoz kapcsolódik, akkor mindenképpen ki kell dolgozni a belső és a külső színek összehangolásának koncepcióját. A terasz zöldje árnyékot ad, de védelmet is nyújt a nemkívánatos bámészkodókkal szemben, bár nem szabad figyelmen kívül hagynunk, hogy bizonyos növényfajok telepítésével a nem kívánt rovarokat is távol tarthatja.

    5. Kertibútorok

    A legfontosabb, hogy mindenekelőtt saját kívánsága szerint alakítsa ki a teraszt. Csak azért, mert mondjuk a nyitott konyhák divatosak, még nem jelenti azt, hogy szüksége is van rá. Ha romantikus stílus pártolójaként egy illatos kert kiegészítéseként keres valamilyen bútort, akkor az öntöttvas vagy rattan bútor a megfelelő választás, ha pedig inkább a redukált és minimalista vonalak híve, akkor a kerti bútornak is olyannak kell lennie. Ha kárpitozott foteleket, nyugágyakat szerzünk be, a terasz kényelmes kültéri nappalivá változik.

    6. Kültéri padlóburkolat

    A terasz padlója készülhet fából, természetes kőlapokból, betonból vagy kerámialapokból.

    6.1. Fa padlóburkolat

    A fapadlók előnye, hogy felületük nem melegszik fel olyan gyorsan, így kellemesebb rajtuk járni. Ugyanakkor a fa teraszok optikailag puhábbnak tűnnek, mint a kőpadló, viszont a kő tartósabb a fához képest.

    6.2 Kő padló

    A kerámia csempével többféleképpen díszítheti a teraszt, mert számtalan árnyalatban és mintában kapható. Azonban figyeljen oda a vásárlás során! A kültéri padlólapok vagy járólapok télen, illetve esőzések után csúszóssá válnak. Ezért a teraszra szánt kerámialapok vásárlásakor ügyelni kell a jó műszaki tulajdonságokra, beleértve a nagy csúszásállóságot is.

    burkolt-terasz.jpg

    Kültéri járólapok a teraszon

    6.3 Kompozit padlóburkolatok

    A kompozit padló kifejezés a WPC teraszburkolat másik megnevezése. Az utóbbi időben a legnépszerűbb és legkeresettebb padlóburkolatok a bambuszszálból és a műanyagból (70%-ban farostból és 30%-ban polimerből) készült deszkák vagy táblák. A WPC-t az egyszerű beépítés, az ellenállóképesség, a tartósság és az a tény jellemzi, hogy maga a burkolat műanyagból készült, ami azt jelenti, hogy víznek kitett felületekre is alkalmas - medencék, tavak környékén vagy tető nélküli felületekre.

    7. Kültéri padlóburkolatok árai

    A teraszok ára függ a mérettől, felhasznált anyagoktól, beépítési módtól és nem utolsósorban a szolgáltatótól.

    7.1. Kültéri fapadló beépítése

    Teakfából vagy más fából készült külső fa padlóburkolat beépítésének hozzávetőleges ára, figyelembe véve a szokásos anyagfelhasználást, körülbelül 6.500 Ft/m2.

    7.2. Fából készült terasz ára

    Szibériai vörösfenyőből készült fa terasz 20 cm magasságú alépítménnyel, körülbelül 9.600-18.600 forintba kerül négyzetméterenként.

    7.3 WPC terasz ára

    A WPC terasz ára beépítéssel, aljzat előkészítéssel és távtartók beépítésével együtt 31.000-39.000 Ft/m2. A WPC burkolat az alépítményhez rögzített fa kompozit deszkákból vagy panelekből áll.

    Reméljük, hogy tippjeink segítségével terasza sokkal több lesz, mint pusztán a társasági élet helye - egy olyan hely, ahol minden nap felejthetetlen emlékek születnek.

    Ha segítségre van szüksége, kérdése van a terasz építéssel kapcsolatban, keressen fel bennünket a Daibau.hu internetes oldalon. Weboldalunkon további tanácsokat talál a témával kapcsolatban, valamint összekötjük önöket az adott téma szakértőivel, gyártókkal, akik a megfelelő ajánlattal válaszolnak keresletére.

    Az árinformációkat a „Kalkulátor” menüpont alatt tekintheti meg.

    Az Ön Daibau.hu csapata

    Szakcikk 215
    Szerző: Daibau Magazin

    Hasznos volt a cikk?


    Lakberendezési ötletek

    Magazin - Friss lakberendezési ötletek és szakértői tanácsok otthona kialakításához.

    Jó kivitelezőket keres a következő település területén Fa terasz, terasz fából?

    Rendszerünkben van még 112 kivitelező a következő területre Fa terasz, terasz fából:

    Díjmentes szolgáltatások
    Helyi kivitelezők
    Jutalék nélkül
    Rendszerünkben van még 112 kivitelező a következő területre Fa terasz, terasz fából
    9.4
    0

    Fajankó Ács Bt.


    9.9
    0

    HÍDKNAP Faipari Kft


    9.3
    0

    Sőregi Mester Faipari Kft


    9.5
    0

    FA-NOREX Kereskedelmi és Szolgáltató Kft


    Használati feltételek I Adatvédelem I Tájékoztató a sütikről I Impresszum
    © 2023 Daibau.hu | Minden jog fenntartva!