Katerória

    Tisztító berendezések, otthoni szennyvíztisztítók ára

    Olyan helyen van a háza, ahol nincs közműhálózat? Akkor az Ön számára egy kis háztartási víztisztító készülék a megfelelő megoldás. Valamint más helyzetben is, amikor bármilyen okból nehéz vagy lehetetlen a nyilvános víz- és szennyvízhálózathoz való hozzáférés. Ilyenkor a tulajdonosoknak maguknak kell gondoskodniuk a szennyvíz elvezetéséről. Egy kisméretű, kevés helyet igénylő, funkcióját elég hatékonyan teljesítő berendezés beszerzését mindenképpen érdemes megfontolni. Az otthoni tisztítóberendezések egyébként is ajánlottak, tekintettel arra, hogy megakadályozzák a vízszennyezést.
    Szakcikk 265
    szennyviztisztito berendezes
    Rendszerünkben van még 67 kivitelező a következő területre Szennyvíztisztító:

    1. Kisméretű szennyvíztisztító berendezéshez kell-e engedély?

    A kisméretű szennyvíztisztító berendezések az egyszerű létesítményekhez tartoznak, telepítésük külön engedélyt nem igényel. Mivel azonban itt több joghatóság is átfedheti egymást (környezetvédelem, vízvagyon védelme, közvagyon védelme, kötelező kommunális tevékenység és egészségügyi védelem), javasoljuk, hogy tájékozódjon a vonatkozó előírásokról akár a településén, akár az illetékes ispekciónál. Így elkerülheti az esetleges kellemetlenségeket és többletköltségeket. Egy ilyen tisztítóberendezés mérete, azaz erőssége/teljesítménye attól függ, hogy hányan vannak a háztartásban, és mekkora vízfogyasztást terveznek.

    2. Milyen tisztítóberendezést vásároljon?

    Ezeknek az eszközöknek számos változatos modelljével találkozunk a piacon, de ennél is több gyártó és szolgáltató létezik. Elmondható azonban, hogy mindez három csoportba sorolható: biológiai, növényágyas gyökérzónás és szennyvíztavak. Függetlenül attól, hogy melyik berendezésről van szó, a cél mindig ugyanaz – a szennyvizet megtisztítani annyira, hogy teljesen biztonságosan lehessen a természetbe engedni, és ne okozzon szennyezést. Az így nyert víz technikai vízként öntözésre, vagy mosásra és öblítésre használható.

    Ezeknek az otthoni tisztítóberendezéseknek előnye az egyszerű technológia, a megbízható működés, a hatékony tisztítás, az alacsony energiafogyasztás, a kisebb mennyiségű iszap, valamint a hidraulikus mozgásokra és a biológiai terhelésre való kisebb érzékenység. Gyakorlatilag ennek a berendezésnek az egyetlen gyenge pontja a nagy mozgó alkatrész – az elektromos motor, amely problémákat okozhat, ha a készüléket nem tesztelik, ellenőrzik.

    szennyviztisztito-berendezesek.jpg

    3. Tisztítóberendezések telepítése

    Ezen eszközök szabványos méretei 216x150x250 cm (HxSzxM). A tisztítóberendezéseket szabályozott közüzemi szennyvízhálózatba nem csatlakoztatható épületek mellett helyezik el, vagy ezek az épületek olyan területen vannak, ahol védett az ivóvíz, azaz szennyvíztisztító tartály/szennygödör építése környezeti szempontból nem célszerű és veszélyes lenne. A kis tisztítóberendezés speciális elemekkel megerősített mesterséges önhordó masszából készül. A készüléket földbe kell leásni, és annyira kell megtölteni, hogy a felső szélétől 5 cm szabadon legyen. Így kevésbé lesz észrevehető, és a ráhelyezett fedél/burkolat elég erős ahhoz, hogy járni lehessen rajta. Vannak olyan modellek is, amelyek ráhajtható fedéllel rendelkeznek. Javasoljuk, hogy a házhoz minél közelebb, lehetőleg 10 méteres körzetben szereljenek fel egy kisméretű tisztítóberendezést.

    4. Hogyan kell karbantartani a tisztítóberendezést?

    Mivel a tisztítóberendezés folyamatosan működik, nem kell állandóan tisztítani. Ráadásul olyan anyagokból készül, amelyek hosszú távon nagyon ellenállóak a környezet hatásaival szemben. Ezek az eszközök leggyakrabban valamilyen poliészterből készülnek, de léteznek betonból is. Ezzel a készülékkel járó költségek alatt tulajdonképpen a működéshez szükséges áramfogyasztást értjük, és ami egy izzó költségeihez hasonlíthatók.

    5. Kis tisztítóberendezések – ár

    Mennyibe kerül egy otthoni tisztító? A felszerelés és a munkaerő költsége lényegesen alacsonyabb, mint a közcsatornára való rákötés összköltsége, különösen vidéken. Emellett jelentős megtakarítás érhető el az üzemeltetési költségekben is, amelyek évi 60-80 eurót tesznek ki.

    Egy kis tisztítóberendezés ára függ a típustól, a felhasználók számától és természetesen a szolgáltatótól is. A háztartás tagjainak száma azért fontos adat, mert ez határozza meg a megvásárolt készülék méretét, teljesítményét és típusát. A legfeljebb 5 tagot számláló háztartások esetében az árak 1000 és 2000 euró között mozognak.

    Amennyiben tisztítóberendezést szeretne felszerelni, forduljon hozzánk bizalommal a daibau.hu oldalon. A témával kapcsolatban még sok hasznos tanáccsal szolgálunk weboldalunkon, ahol olyan szolgáltatókat és gyártókat ajánlunk figyelmébe, akikkl együttműködünk. A szakemberek megkeresésére megfelő ajánlattal fognak válaszolni.

    Az árakról az árkalkulátor segítségével tudhat meg többet.

    Forduljon hozzánk bizalommal: a daibau.hu csapata

    Szakcikk 265
    Szerző: Daibau Magazin

    Hasznos volt a cikk?


    Lakberendezési ötletek

    Magazin - Friss lakberendezési ötletek és szakértői tanácsok otthona kialakításához.

    Jó kivitelezőket keres a következő település területén Szennyvíztisztító?

    Rendszerünkben van még 67 kivitelező a következő területre Szennyvíztisztító:

    Díjmentes szolgáltatások
    Helyi kivitelezők
    Jutalék nélkül
    Rendszerünkben van még 67 kivitelező a következő területre Szennyvíztisztító
    8.8
    0

    Road-Ép General Kft


    9.7
    0

    Next line geo kft


    9.3
    0

    Calor-System Szolgáltató Kft


    9.3
    0

    Horváth Hankó Zsolt e.v.


    Használati feltételek I Adatvédelem I Tájékoztató a sütikről I Impresszum
    © 2023 Daibau.hu | Minden jog fenntartva!