Katerória
    Otthonának fűtéséhez különféle típusú tűzifát használhat, beleértve a biomasszának nevezetteket is. A biomassza magában foglalja az ipari növényeket, a növényi hulladékot, valamint az erdei és fűrészüzemi hulladékot – magyarán mindent, ami természetes eredetű, de az ipari termelés során kidobják, és ami szilárd tüzelésű kemencékben eléghet. Amikor a fa bármilyen formában ég, kibocsátja azt energiát, amelyet a környezetéből magába szívott az évek során. A fa biomassza különböző formáinak elégetésére különféle fűtőtesteket használnak. A fatüzelésű kályhák mellett a legnépszerűbb a pellet kályha.
    Szakcikk 241
    pellet
    Rendszerünkben van még 78 kivitelező a következő területre Biomassza, pellet kazán:

    1. Pellet

    A pellet egy újabb típusú bioüzemanyag, amely az évek során, a környezetvédelem és az erőforrások gazdaságos felhasználása iránti tudatosság növekedésével egyre népszerűbb. Megkülönböztetünk fa és az agropelletet attól függően, hogy milyen alapanyagokból állítják elő, és a gyártás során mindenféle famaradvány és -hulladék feldolgozásával, azaz őrlésével, szárításával és préselésével nyerik őket. A pellet energiasűrűsége nagyobb, mint a rönkök, forgács vagy fűrészpor sűrűsége, ezért a magas kalóriatartalmú üzemanyagok közé tartozik. A pelletet általában 0,5-1,5 cm átmérőjű, legfeljebb 3 cm hosszúságú hengeres darabokra vágják. Különböző kiszerelésben és súlyban csomagolják és árusítják, leggyakrabban zsákokban – 50 kg-os súlyig. A pellet a legtisztább tüzelőanyag a mindennapi használatra. Teljesen ártalmatlan az ember egészségére és a környezetre, emellett kiválóan helyettesíti a fosszilis tüzelőanyagokat.

    1.1. Pellet – a pelletfűtés ára

    A pelletfűtés a biomasszával történő fűtés leghatékonyabb módja, bár a pellet drágább, mint a tűzifa. Mennyibe kerül a pellet? A pelletfűtés ára évente 1200 euró körül van.

    2. Pellet kazán

    Különböző típusú kályhákban, kandallókban és kazánokban tüzelhetünk pellettel, legyen szó központi fűtésről vagy egyedi fűtőtestről. Pelletfűtés általában 5 kW vagy annál nagyobb teljesítményű készülékekkel lehetséges. Egy kisebb kályha csak önálló helyiségeket fűt, míg a nagyobbat központi fűtésre használják. Elmondható, hogy ez egy nagyon népszerű fűtőtest-típus a lakások számára.

    pellet-kalyha.jpg
    A pellet kazán a tárolóból automatikusan adagolja a pelletet a tűztérbe

    2.1. Pellet kályha tárolóval

    A pelletkazánok általában 15 és 65 kg közötti fapellet tárolására alkalmas tárolórekesszel rendelkeznek. A kazánban van egy tűztér is, ahol tűzifa ég. Közöttük egy összekötő rész (kúp) található, amely automatikusan adagolja a pelletet a tárolóból a tűztérbe. Ebben a folyamatban segít egy ventilátor, amely szabályozza a beáramló levegő mennyiségét, ezáltal az égés intenzitását is. A kazán minden bizonnyal rendelkezik elektronikus alkatrészekkel – érzékelőkkel és mérőkkel –, amelyek lehetővé teszik az automatikus működést. A központi fűtésre szolgáló pellet kályha ugyanolyan jól működik fával is. A legfontosabb különbség azonban, hogy a tárolóba négyszer több pellet fér el, mint faforgács, ami gyakorlatilag azt jelenti, hogy ritkábban kell utántölteni.

    3. Pellet kandallókályhák – ár

    Mivel többféle, különböző méretű és teljesítményű, pellet kályha létezik, ezek árai az említetteknek megfelelően eltérőek. Egy pellet kazán ára 1.000 és 3.000 euró között van. Az egyes helyiségek fűtésére szolgáló kazán teljesítménye általában legfeljebb 5 kW, a központi fűtéshez pedig akár 50 kW.

    4. Pellet és fatüzelésű kályhák – ár

    A pellet és a fatüzelésű kandallókályha úgy van kombinálva, hogy mindkét típusú fűtőanyaggal ugyanazon az áron működtethető, mint egy önálló fatüzelésű vagy pellet kályha. Ezeknek a kombinált kályháknak többféle típusa létezik, bár a legtöbb modell nem tud egyszerre mindkét fűtőanyaggal működni. A legújabb modellek azonban külön tűztérrel rendelkeznek a pellet és a fa számára. Hasonlóképpen, a legtöbb modellben az égést természetes légáramlás-szabályozó segíti elő. A legjobb modellek azok, amelyek beépített ventilátorral rendelkeznek, így szabályozva az optimális égést. A kombinált kályhák egyetlen hátrányos tulajdonsága az alacsonyabb égési hatásfok.

    Mennyibe kerülnek a kombinált kályhák? A pellet és fatüzelésű kályhák ára 1500 és 3000 euró között mozog.

    Amennyiben pellet kályhát szeretne, forduljon hozzánk bizalommal a daibau.hu oldalon. A témában még több tanácsot talál weboldalunkon, de szolgáltatókat és kivitelezőket is ajánlunk, akikkel együttműködünk, és akik megkeresésére megfelelő ajánlattal jelentkeznek.

    Az árakról az árkalkulátor segítségével tájékozódhat.

    Keresse a daibau.hu csapatát, és mi segítünk Önnek

    Szakcikk 241
    Szerző: Daibau Magazin

    Hasznos volt a cikk?


    Lakberendezési ötletek

    Magazin - Friss lakberendezési ötletek és szakértői tanácsok otthona kialakításához.

    Jó kivitelezőket keres a következő település területén Biomassza, pellet kazán?

    Rendszerünkben van még 78 kivitelező a következő területre Biomassza, pellet kazán:

    Díjmentes szolgáltatások
    Helyi kivitelezők
    Jutalék nélkül
    Rendszerünkben van még 78 kivitelező a következő területre Biomassza, pellet kazán
    9.8
    0

    SOLAR-THERM 2000 Kft.


    8.9
    0

    CENTROP-LÁNG Tüzelés- és Klímatechnikai Kft


    9.4
    0

    Hajdú-Energia Kft.


    9.3
    0

    HÁMORY Épületgépész Kft


    Használati feltételek I Adatvédelem I Tájékoztató a sütikről I Impresszum
    © 2023 Daibau.hu | Minden jog fenntartva!