Katerória
    Egyre gyakrabban választják a Knauf vagy gipszkarton válaszfalakat optimális megoldásként, mind a kivitelezés gyorsasága és minősége, mind az ár szempontjából, új építésnél és felújításkor egyaránt. A céltól függően lehetnek egy- vagy többrétegűek, vagy állhatnak különböző specifikus jellemzőkkel rendelkező lapokból/lemezekből. A száraz szerelésű gipszkarton falak kiváló megoldást jelentenek új építésű lakásoknál és átalakításoknál. A továbbiakban bemutatjuk az általuk nyújtott lehetőségeket, valamint a válaszfalak beépítésének néhány gyakori módját.
    Szakcikk 350
    Knauf valaszfal
    Rendszerünkben van még 908 kivitelező a következő területre Gipszkartonozás, szárazépítő:

    1. Knauf válaszfal

    A válaszfalak kiváló megoldást jelentenek a térelosztásra. Ráadásul költséghatékony megoldást biztosítanak a hangszigetelés terén is. Ezek a Knauf falak valójában gipszkarton válaszfalak, amelyek megmunkálhatók úgy, hogy illeszkedjenek a többi falhoz. Ezt a fajta válaszfalat beszerelés után speciális hézagkitöltő anyaggal látjuk el, majd gletteljük, végül a választott színnel meszeljük.

    2. Válaszfalak típusai

    Sokféle válaszfal létezik, amelyeket jellemzőik alapján különböztetnek meg. Az első számú a Knauf válaszfal, amely egy „rétegként” van az acélvázhoz rögzítve. Amikor gipszkarton lapokról van szó, általában úgy értik, hogy egy „rétegként” vannak felszerelve. Ha azonban nagyobb terhelésről beszélünk, akkor két vagy több sor gipszkarton vagy Knauf válaszfalat kell használni, amelyek egy réteget alkotnak.

    Különbség van az acélváz vastagságában is. A vastagabb falakba több szigetelést vagy nagyobb szerelvénycsöveket építenek be.

    Klasszikus gipszkarton lapok, masszív építőlemezek, tűzálló, vízálló és speciális, nagyobb terhelés esetén megerősített megoldások állnak rendelkezésre a beépítéshez.

    Knauf válaszfalak
    Knauf válaszfal szerkezete

    2.1. W111 – egyrétegű válaszfal egyetlen acélvázzal

    Ez a válaszfal felszerelésének legegyszerűbb módja; egy acélváz van, és egyrétegű fal. Az ilyen típusú fal csak térelválasztóként szolgál, és nem tartalmaz további terhelést. Az egyrétegű Knauf válaszfal vastagsága 8 és 13,5 cm között van.

    Az acélvázhoz 4,1 és 6 cm közötti szabványos C profilt, vagy speciális M profilt használnak. Az acélváz tartóinak – oszlopainak alaptávolsága nem lehet nagyobb 40 cm-nél, vastagabb lapok esetén 62,5 cm-nél.

    Az egyrétegű válaszfal általában 12,5 mm vastag táblákból/lapokból készül; azonban, ha egy ilyen falat kerámia csempével kell burkolni, 15 mm-es gipszkarton lapok használatát javasoljuk.

    2.2. W112 – kétrétegű válaszfal egy acélváz szerkezettel

    A két gipszkarton „réteg” az acélváz szerkezeten számos előnnyel jár. Egy ilyen válaszfal jobb hangszigetelést és nagyobb tűzvédelmet biztosít, és ami még fontosabb, mechanikai ellenállása is jobb. Az ilyen falra szaniter berendezés, kerámiából vagy nagy formátumú kőből is helyezhető. A természetes Knauf falak kombinálhatók ellenállóbbakkal, mint például a KnaufDiamant és hasonlók.

    A dupla válaszfal vastagsága 10 és 17,5 cm között van, vagyis lényegesen több hang- és hőszigetelés fér bele. A válaszfal alépítménye megegyezik a W111-el.

    2.3. W115 – kettős vázszerkezetű, kétrétegű válaszfal

    Ezeket a válaszfalakat magas hang- és hőszigetelést igénylő helyekre szerelik fel. Az ilyen típusú válaszfalak felszerelését lakások közötti válaszfalnak nevezik. Vastagsága 16,5 és 21,5 cm között van.

    A válaszfal acélváza dupla C vagy M profilból készül. Egy sor gipsz Knauf kerül közéjük. A fal külső oldalára egy kétrétegű klasszikus 12,5 mm-es gipszkarton vagy speciális lap, mint például a KnaufDiamant van rögzítve.

    Amennyiben válaszfalakat szeretne felszerelni, forduljon hozzánk bizalommal a daibau.hu oldalon. A témával kapcsolatban még több tanáccsal szolgálunk weboldalunkon, ahol olyan szakembereket ajánlunk figyelmébe, akikkel együttműködünk, és akik megkeresésére megfelelő ajánlattal válaszolnak.

    Az árakról az árkalkulátor segítségével tájékozódhat.

    Forduljon bizalommal a daibau.hu csapatához

    Szakcikk 350
    Szerző: Daibau Magazin

    Hasznos volt a cikk?


    Lakberendezési ötletek

    Magazin - Friss lakberendezési ötletek és szakértői tanácsok otthona kialakításához.

    Jó kivitelezőket keres a következő település területén Gipszkartonozás, szárazépítő?

    Rendszerünkben van még 908 kivitelező a következő területre Gipszkartonozás, szárazépítő:

    Díjmentes szolgáltatások
    Helyi kivitelezők
    Jutalék nélkül
    Rendszerünkben van még 908 kivitelező a következő területre Gipszkartonozás, szárazépítő
    8.6
    0

    HeatProtect Kft.


    9.3
    0

    Mártai István e.v.


    9.6
    0

    LAKATOS-BALOGH SÁNDOR E.V.


    9.5
    0

    KISS TAMÁS E.V.


    Használati feltételek I Adatvédelem I Tájékoztató a sütikről I Impresszum
    © 2023 Daibau.hu | Minden jog fenntartva!