Katerória
    Teljesen bizonyos, hogy minden otthon központi eleme a konyha. Itt mindig történik valami. Ez az a hely, ahol az emberek találkoznak, és itt készülnek a legízletesebb ételeket a család és a barátok számára. Tekintettel arra, hogy a konyhát gyakran és sokat használják, bizonyos idő után belátja, hogy egyes dolgokat másképpen kellett volna csinálni vagy elhelyezni, emellett az idő műlásával gyakrabban hibásodnak meg a készülékek is, és lehet, felismeri azt is, hogy nincs elegendő hely a helyiségben. Mindent összevetve egyértelmű, hogy eljött az ideje a konyha felújításának, átalakításának. Azzal a szándékkal, hogy ezt megkönnyítsük, a folytatásban néhány hasznos tanácsot olvashat.
    Szakcikk 332
    konyha felujitas
    Rendszerünkben van még 159 kivitelező a következő területre Konyhafelújítás:

    1. A konyha felújítása – hol kezdjük

    1.1. A konyha felújítása stratégiát igényel

    Az átalakítás megkezdése előtt készítsen határozott tervet és stratégiát: fogalmazza meg érthetően, hogy mit szeretne, és mire van szüksége az új konyhában. A konyha felújítása nem gyerekjáték. Valójában ez egy vállalkozás, alapos és igényes feladat, éppen azért, mert rengeteg dologra kell figyelni, és semmit sem szabad a véletlenre bízni. A már felsoroltak mellett figyeljen arra is, hogy a frissen felújított konyha több évig, akár egy-két évtizedig ismét szolgálja Önt, és ha másnap meggondolja magát, a már kész helyiséget nem alakítja csak úgy át. Kezdje azzal, hogy összeállít egy listát a kérdésekről és a válaszokról – melyek azok a berendezések, felszerelések, amelyek az Ön számára nélkülözhetetlenek a konyhában; mi korlátozza, gátolja, nehezíti tevékenységét a régi konyhában; hogyan könnyíthetné meg az itt végzett munkáját; mit és milyen gyakran használ; mennyi háztartási eszközt, felszerelést, kiegészítőt rejt a konyhaszekrénye, amelyet egyszer vagy egyáltalán nem használt, stb.

    A felújítás előtt elkészített stratégiai terv segítségével pontosan meghatározhatja, hogy mely elemet vagy elemeket érdemes áthelyezni vagy lecseléni, több vagy kevesebb fiókra és polcra van-e szüksége, hová helyezze ezeket, stb.

    1.2. Milyen stílusban rendezné be a konyhát?

    Miután a listáján szereplő összes kérdést érthetően, tárgyilagosan és egyértelműen megválaszolta, elérkezett az idő a konyha stílusának kiválasztására. Értelemszerűen a konyhának stílusát tekintve illeszkednie kell az otthon többi berendezéséhez és a bútorokhoz. Másfelől a letisztult, egyenes vonalú változatok könnyebben tisztíthatók, ilyen szempontból ez megfelelő választás. Amennyiben konyhája kisméretű, azt javasoljuk, hogy világos, halvány színeket válasszon, ugyanis a sötétebb színek optikailag csökkentik a teret.

    Valószínűleg nem tűnik fontosnak, de jó tudni, hogy a konyhabútorok fogantyúinak kiválasztása nagymértékben befolyásolja az esztétikai összhatást. Ezeknek számtalan változata és típusa áll rendelkezésére a legdivatosabbaktól a klasszikusokig. De lehet fogantyúk nélküli konyhabútora is, mert el lehet rejteteni őket, bevéshetők az előlapok felső vagy oldalsó élébe vagy lehetnek abszolúte láthatatlanok, amelyek érintésre nyílnak („push open”). Ezek a típusú konyhabútor fogantyúk az utóbbi években egyre népszerűbbek, azonban érdemes felhívni a figyelmet, hogy használatukkal maguk az előlapok jobban koszolódnak és gyakrabban kell őket mosni. Ilyen és ehhez hasonló dolgok miatt hangsúlyozzuk, mennyire lényeges, hogy jól átgondoltan, fokozatosan és körültekintően közelítsenek minden részlet megoldásához. Talán azt kellene legpontosabban eldönteni a konyhával kapcsolatban, hogy mit szeretne: legyen praktikus és funkcionális, vagy stílusos, vagy valahol a kettő között legyen.

    konyhafelújítás

    A felújítás egy olyan beavatkozás, amelynek célja, hogy a konyha jobb és szebb legyen, és úgy is maradjon az elkövetkező húsz évben!

    2. A konyha felújítása és az elemek új elrendezése

    2.1. A konyha felújításához szükséges minimális változtatások

    Új konyha tervezésekor a meglévő helyiségben egyértelműen el kell dönteni, hogy a vezetékeket elmozdítják-e vagy sem, de azt is meg kell vitatni, hogy a padló- és falburkolatokat felújítják-e vagy sem. Bizonyos konyhai elemek minimális elmozdítása vagy cseréje elvileg nincs hatással a vezetékekre; az áramot könnyű elmozdítani 100 cm-rel balra vagy jobbra, de a víz már sokkal nagyobb gondot okoz.

    A mosogatónak és a mosogatógépnek ugyanott, vagy majdnem ugyanazon a helyen kell maradnia, mivel csak minimális, néhány centiméteres mozgatás lehetséges, attól függően, hogy a vízvezetékek rugalmassága ezt mennyire engedi.

    2.2. Hatalmas változások: vezetékek áthelyezése

    Ha kicsit sem elégedett a konyhai elemek jelenlegi elrendezésével, ajánljuk, hogy döntsön a nagyobb változtatások mellett. A konyha felújítása mindenkor jókora beavatkozás, ezért ha már belekezd egy ilyen munkába, érdemes a konyhát úgy elrendezni, ahogyan valóban szeretné. A mosogató és a mosogatógép áthelyezése nagyobb beavatkozásnak számít, mivel új vízvezetékre van szükség. Az ilyen nagymértékű munkák mindenképpen megnövelik a költségeket, mert drágábbak, ezért alaposan gondolja át, hogy valójában ez mennyire szükséges. Talán jó volna, ha konzultálna egy építésszel vagy tervezővel, aki valószínűleg tud valami mást ajánlani. Természetesen a régebbi épületeknél, ahol szükséges a régi, elhasználódott vezetékek cseréje, nem lehet mondani, hogy lenne választási lehetősége. Végső soron, amennyiben a nagyobb beavatkozások hosszútávon nagyobb funkcionalitással járnak, mindenképpen javasoltak.

    konyha renoválás

    Amennyiben a vízvezetéket áthelyezik, a konyha felújítása drágább lesz

    3. A konyha felújítása és az anyagok kiválasztása

    Amikor megállapítják és meghatározzák az új konyha alapkövetelményeit és paramétereit, ideje ahhoz a személyhez fordulni, aki elkészíti a tervrajzokat és szakmai terveket. A konyha tervezését belsőépítész vagy építész végezheti, aki tudásával és tanácsaival sok kellemetlenségtől szabadíthatja meg a konyha tervezése során. Ugyanakkor segítségére lesz az anyagok kiválasztásában is. Az anyagok jó megválasztása nagyon fontos a konyhában, mert valamennyi tűzálló, vízálló, masszív és tartós kell, hogy legyen.

    4. Konyhafrontok

    Ha a konyha jó állapotban van, azonban az előlapok már valamelyest megkoptak vagy akár hibásak, sérültek, mindig van esély javításra vagy cserére. Minden konyha két részből áll – a konyhabútor korpuszából, vagyis a hátsó részből és a keretből a háttérben elrejtett polcokkal, és az előlapokból, lényegében az elemek ajtajaiból és a fiókok elülső oldalaiból. A konyhai frontok felújítására vagy cseréjére akkor van szükség, ha azok a gyakori használat következtében elhasználódtak, míg maga a korpusz továbbra is sértetlen, deformálatlan és eleget tesz a feladatának. A konyhai frontok javíthatása lehetséges megrendelésre, vagy bútorüzletben vadonatúj vásárolható.

    konyha restaurálása

    Ha a konyha jó állapotban van, elegendő csak a konyhai frontok javítása az egész elem cseréje helyett

    5. A konyha felújítása – árak

    A tervezés folyamatában mindenki az elemek végső elrendezését és a tér berendezését várja, és ha elkészül, nagyon örül neki. A felújítás sokszor kiszámíthatatlan, több kellemetlen meglepetés is érheti, főleg a régi bútorok, fal- és padlóburkolatok eltávolításakor, és mindezt még a munka folytatása előtt meg kell oldani. Ügyeljen arra, hogy a berendezések és a bútoralkatrészek, elemek végleges összeszerelése előtt semmilyen körülmények között ne maradjanak kijavítatlan sérülések a falakon vagy a padlón.

    Azt, hogy mennyibe kerül a konyha felújítása, nehéz előre megmondani, mert az árak eléggé változóak. Az árak alakulása nagyban függ a választott anyagtól, a helyiség méretétől és végül attól, ha keletkezik, mekkora kár keletkezik az épület szerkezetében (falbontás, vezetékek cseréje, padlóburkolatok cseréje).

    A konyha felújításának ára a konyhapult és ajtó cseréjével falbontás, padló- és falburkolatok cseréje, beépítések és egyebek nélkül méterenként 57500 forint körül van.
    Szakcikk 332
    Szerző: Daibau Magazin

    Hasznos volt a cikk?


    Lakberendezési ötletek

    Magazin - Friss lakberendezési ötletek és szakértői tanácsok otthona kialakításához.

    Jó kivitelezőket keres a következő település területén Konyhafelújítás?

    Rendszerünkben van még 159 kivitelező a következő területre Konyhafelújítás:

    Díjmentes szolgáltatások
    Helyi kivitelezők
    Jutalék nélkül
    Rendszerünkben van még 159 kivitelező a következő területre Konyhafelújítás
    9.9
    0

    HÍDKNAP Faipari Kft


    9.4
    0

    STEEL GENERÁL KLÍMA KFT


    8.7
    0

    HP 500 Kft.


    9.7
    0

    FAGESZT 2002 Asztalos és Kereskedő Kft


    Használati feltételek I Adatvédelem I Tájékoztató a sütikről I Impresszum
    © 2023 Daibau.hu | Minden jog fenntartva!