Katerória
    Masszív tömörfa minden helyiségben tradicionális kinézetet és házias hangulatot biztosít. Fa szerkezete mindig egyedi és vonzó, mivel mindenekelőtt természetes. Idővel a fa változik, patinás lesz, ami még jobban nemesíti. A fa ajtót úgy be tudják illeszteni, hogy megfeleljen a ház stílusának és esztétikájának. A bükk és a dió masszív, sötét és kemény, mialatt a lucfenyő könnyebbnek számít. Többféle módja létezik az ajtószárnyak megmunkálásának, melyek közül a legnépszerűbb a csiszolás és az olajozás. Ami kitűnően alkalmazható különböző pince-, bejárati- és alagsori ajtók kivitelezésénél. A beltéri ajtók elkészítéséhez teljesen sima, olajozott és lakkozott felületeket használnak.
    Szakcikk 285
    massziv faajto
    Rendszerünkben van még 242 kivitelező a következő területre Bejárati ajtó:

    1. Tömörfa ajtó

    1.1. Hogyan készül a tömörfa ajtó?

    A tömörfa ajtók masszívak. A bejárati ajtó és a szobaajtó gyártási folyamata megegyezik. Szerkezet szempontjából a tömörfa a legjobb, amelyet minőségi asztalostermékek gyártásánál használnak. A masszív ajtók nagyban eltérnek a többitől. Az, amit mi egyszerűen csak fa ajtónak nevezünk, tulajdonképpen nem fából készült ajtó. Felépítését tekintve a két ajtólap közötti betét készülhet faforgácsból, de lehetséges méhsejt szerkezetű kartonból is, amelyet furnérréteg (fa) fed. Ezzel szemben a tömörfa ajtók tömörfa gerendákból vagy egymáshoz ragasztott lapokból, panelekből készülnek. Ez azt jelenti, hogy teljes egészében fából vannak.

    1.2. Miért válasszon tömörfa ajtót?

    A fa természetes környezetet varázsol a térbe, és felhívja a figyelmet mindarra, amit a természettől kaphatunk. A masszív ajtók súlyuk ellenére is finoman és halkan záródnak. Az ilyen típusú ajtók számtalan tervezési lehetőséget rejtenek magukban. Ez minden bizonnyal egyik nagy előnyük is. A tömörfa megkönnyíti a rusztikus ajtók készítését, a különféle dizájnokat, amelyek ideálisak a vintage stílus kialakításához, vagy hihetetlen kézműves faragványok megvalósítását, amelyeket kizárólag fából lehet készíteni. Másfelől a tömörfa ajtók a modern esztétikai tervek megvalósításra éppúgy alkalmasak, mint a fent említettekre. Tekintettel arra, hogy a fa jó hangszigetelő – elnyeli a hangot és megakadályozza a visszhangot –, tökéletes választás a kevés bútorral rendelkező helyiségekbe. A valódi fa ajtók határozottan időtállóbbak és tartósabbak. A tömör ajtók fényűzőek, luxusnak minősülnek, de egyúttal eredeti és különleges részletekkel gazdagítják otthonát.

    tömörfa ajtó

    A valódi fa ajtók tömörfából készülnek; fa ajtónak számítanak a faforgáccsal vagy méhsejt szerkezetű kartonlappal kitöltött, furnérréteggel borított ajtók is

    2. Masszív bejárati ajtók

    A tömörfából készült bejárati ajtók kiváló választásnak bizonyulnak, mert egyedi megjelenést kölcsönöznek házának. A masszív fából készült bejárati ajtók megfelelnek minden elengedhetetlen biztonsági kritériumnak, egyetlen hátrányuk, hogy gyúlékonyak. Ez semmiképpen sem azt jelenti, hogy azonnal meggyulladnának és szénné égnének. Ellenkezőleg, a jól kezelt és megmunkált tömörfa hosszasan parázslik, és nem ég el azon nyomban, ami fontos tényező tűzvédelmi szempontból. Természetesen ezen a tulajdonságoknak és a minőségnek megvan az ára.

    tömörfa bejárati ajtó

    Masszív bejárati ajtó a házon olyan, mint a tejszínhabos torta tetején a földieper

    3. Tömörfa ajtók és negatív tulajdonságaik

    A masszív ajtók hiányosságaként biztosan a súlyukat emelik ki elősorban. Azok a tömörfa ajtók, amelyeknek az egész szárnya valódi fából készült, a hagyományos ajtókhoz viszonyítva eléggé nehezek. Amennyiben feldolgozás előtt a fát nem megfelelően tárolják és szárítják, az ajtó beépítésekor nehézségek jelentkezhetnek, mint az ajtó elhajlása vagy vetemedése. Az ilyen és ehhez hasonló kellemetlenségek elkerülése céljából az ajtókat általában ragasztott tömörfából készítik, így biztosítva fizikai épségüket többéves használat után is. A masszív ajtók másik hiányossága az áruk, amely átlagosan 30-40%-kal magasabb a szabványos ajtókénál. A masszív bejárati ajtók drágábbak is, mint a standard bejárati ajtók.

    masszív szobaajó

    A masszív szobaajtók különlegesek, amelyek tradicionálissá és vonzóvá teszik a teret

    4. A tömörfa ajtók ára

    Masszív ajtók vásárlásakor szem előtt kell tartani, hogy minden valószínűség szerint a legdrágábbak közé tartoznak. Az árukat egyebek mellett az ajtószárny összetettsége és annak követelményei határozzák meg. A masszív ajtók legalább 30%-kal drágábbak a többi szobaajtóhoz viszonyítva. A tömörfából készült beltéri ajtó ára keretekkel és vasalatokkal együtt 111.500 és 231.000 forint között mozog. Egy masszív fa bejárati ajtó hozzávetőlegesen 219.400 - 386.200 forintba kerül.

    Amennyiben tömörfa ajtót szeretne, forduljon hozzánk bizalommal a daibau.hu oldalon. A témában még több tanácsot talál weboldalunkon, ahol olyan gyártókat és kivitelezőket ajánlunk figyelmébe, akikkel együttműködünk, és akik megkeresésére megfelelő ajánlattal válaszolnak.

    Az árakról az árkalkulátor segítségével többet megtudhat.

    Keressen bennünket, és a daibau.hu csapata segít Önnek

    Szakcikk 285
    Szerző: Daibau Magazin

    Hasznos volt a cikk?


    Lakberendezési ötletek

    Magazin - Friss lakberendezési ötletek és szakértői tanácsok otthona kialakításához.

    Jó kivitelezőket keres a következő település területén Bejárati ajtó?

    Rendszerünkben van még 242 kivitelező a következő területre Bejárati ajtó:

    Díjmentes szolgáltatások
    Helyi kivitelezők
    Jutalék nélkül
    Rendszerünkben van még 242 kivitelező a következő területre Bejárati ajtó
    8.6
    0

    Ezermester Otthonra


    9.7
    0

    WINDOW-COLOR Kereskedelmi és Szolgáltató Kft


    9.3
    0

    Uniplus partner kft


    9.3
    0

    Evidoors Kft.


    Használati feltételek I Adatvédelem I Tájékoztató a sütikről I Impresszum
    © 2023 Daibau.hu | Minden jog fenntartva!