Katerória
    Napjainkban a konyhaszigettel rendelkező konyhák nagyszerűen helyettesítik a hagyományos alsó konyhaszekrényeket. A konyhasziget mindinkább az események középpontjává lesz. Amennyiben a konyha, étkező és nappali alkotta egységes teret megfelelő módon alakítják ki, étkezőasztallal meghosszabbítható. A konyhasziget elsősorban a modern konyhák nagyon praktikus eleme függetlenül attól, hogy az ott lakók számára kiváló hely az együtt töltött idő szempontjából is.
    Szakcikk 364
    konyhasziget
    Rendszerünkben van még 291 kivitelező a következő területre Konyhabútor, egyedi konyhabútor:

    1. Miért válasszunk konyhaszigettel rendelkező konyhát?

    A konyhasziget mélyebb a megszokott konyhai munkafelületnél. A rendelkezésre álló helytől függően a konyhasziget méretei jóval nagyobbak is lehetnek az előírt szabványmélységnél, amely 60 cm. Mindazok, akik szeretnek főzni, és gyakran készítenek olyan ételeket, amelyek készítése helyigényes (például házi tészta, sütemények, torták, piték és hasonlók), nagyon jól ki tudják használni a konyhasziget mélységét, felületének szélességét. Amennyiben elegendő hellyel rendelkezik, és a konyhaszigetet szélesebb térbeli kontextusba teszi, rálátása lesz az egész térre. Ily módon teljes egészében részt vehet az otthon eseményeiben főzés közben is, mivel ráláthat beszélgetőpartneire; a háziak és a vendégek pedig helyet foglalhatnak a pultnál, míg ön tevékenykedik. A lakberendezők által gyakran használt megoldás, hogy a konyhasziget folytatásában étkezőasztalt helyeznek el magasabb bárszékekkel, vagy annak magasságához igazodva leengedik azokat.

    2. A konyhasziget és annak méretei

    A konyhasziget méretei jóval meghaladhatják a hagyományos konyhai elemek, munkafelületek, pultok méreteit. Ebben van a legnagyobb előnye is, hiszen rengeteg helyet nyújt munkavégzésre. A konyhasziget minimális mélysége 90 cm. Amennyiben szeretné, hogy főzőlap is legyen a konyhaszigeten, ügyelni kell arra, hogy ne legyen rövidebb 150 cm-nél. Ha csak egy munkafelület van a konyhaszigeten mosogató és főzőlap nélkül, akkor elég a 120 cm. Amennyiben a konyhasziget másik oldalára bárszékeket tenne, a méreteknél ezt figyelembe kell venni, így a mélység minimum 100-120 cm, a hosszúság legalább 150 cm kell, hogy legyen.

    Konyhasziget
    Amennyiben konyhaszigetet szeretne, még a ház vagy konyha megtervezése előtt el kell azt döntenie 

    3. A konyha kialakítása konyhaszigettel

    Mint minden olyan helyiség tervrajza, amely különleges funkciókkal bír, a konyhaszigettel rendelkező konyháknak is vannak olyan sajátságos követelményei, amelyeket a tervezésnél figyelembe kell venni. A konyhasziget nagyon egyedi elem, mindenekelőtt azért, mert egészen különálló és független. Vannak olyan konyhák, amelyekben a konyhasziget helyett félsziget van. Ez az úgynevezett L-alak vagy alaprajz, amelynél a konyhasziget rövidebb oldala érintkezik a fallal. Azonban itt az eredeti rendeltetését, hogy minden oldalról elérhető, megközelíthető legyen, részben elveszíti.

    3.1. Konyhasziget főzőlappal

    Amennyiben szeretné, hogy főzőlap vagy mosogató legyen a konyhaszigeten, erről döntenie kell még a durva építőipari munkák megkezdése előtt. Ez azért lényeges, mert a projekt típusától függően helyezik el, illetve szerelik be a különböző vezetékeket és berendezésekhez – szellőztető (szívó), víz-, csatorna- és villanyvezetékeket, vagy akár a távvezérléshez – szükséges vezetékeket is. Másfelől figyelembe kell venni azt is, hogy a padlót a vezetékek fölé öntik, így a későbbiekben a vezetékek újratelepítése vagy hozzáadása sokkal körülményesebb, nehezebb lenne.

    3.2. A konyhasziget elemei

    Az, hogy milyen elemeket szeretne a konyhaszigetbe, elsősorban az Ön igényeitől függ, de ajánlatos figyelni több általános szabályra is. Mindenképpen ki kell emelni, hogy a konyhasziget méreteinél figyelembe kell venni a kívánt elemek számát és típusát, de ez fordítva is igaz – amennyiben az alaprajz miatt sem a konyha, sem a konyhasziget a méretei nem változtathatók, az elemek száma és azok méretei alakíthatók. Elvileg, az a szabály, hogy az élelmiszer feldolgozásához és főzéshez használatos edényeket közvetlenül a főzőlap alatt tárolják, hogy könnyen és gyorsan hozzáférhetőek legyenek. Az étkészletet tartalmazó fiók lehet sekélyebb, mert a villák, kések, kanalak, merőkanalak, fogók, kenőkések és más evőeszközök némileg laposak és egymáson helyezkednek el. Ez alatt általában egy mélyebb elem található, amelyben az edényeket – fazekak, serpenyők, lábasok, tálak stb. – és fedőket tartják, amelyek hasznos, ha főzés közben kéznél vannak. Egy másik, logikus lehetőség konyhahasználat szempontjából, hogy a főzőlap alá szereljék be a sütőt. A következő szabály, hogy a mosogató alatt legyen egy szemeteskosárral ellátott elemet. A többi elemet pedig igényeinek megfelelően helyezze el.

    Amennyiben konyhaszigetet szeretne, keressen bennünket a daibau.hu oldalon. Weboldalunkon a témában még több tanáccsal szolgálunk, de olyan forgalmazókat, gyártókat és kivitelezőket is ajánlunk, akikkel együttműködünk. A szakemberek megkeresésére megfelelő ajánlattal válaszolnak.

    Az árakról bővebben az árkalkulátor segítségével tájékozódhat.

    Forduljon bizalommal a daibau.hu csapatához

    Szakcikk 364
    Szerző: Daibau Magazin

    Hasznos volt a cikk?


    Lakberendezési ötletek

    Magazin - Friss lakberendezési ötletek és szakértői tanácsok otthona kialakításához.

    Jó kivitelezőket keres a következő település területén Konyhabútor, egyedi konyhabútor?

    Rendszerünkben van még 291 kivitelező a következő területre Konyhabútor, egyedi konyhabútor:

    Díjmentes szolgáltatások
    Helyi kivitelezők
    Jutalék nélkül
    Rendszerünkben van még 291 kivitelező a következő területre Konyhabútor, egyedi konyhabútor
    9.8
    0

    NAGY LOGISTIK TEAM Szállítmányozási Kft


    9.6
    0

    Tilli Zsolt e.v.


    9.7
    0

    VICS-FA Faipari Kft


    9.4
    0

    Wood Designe Faipari, Bútorgyártó Kereskedelmi és Szolgáltató Kft


    Használati feltételek I Adatvédelem I Tájékoztató a sütikről I Impresszum
    © 2023 Daibau.hu | Minden jog fenntartva!