Katerória

    Kültéri zuhany – miért jó választás a kerti zuhany?

    A forró nyári hónapokban semmi sem kellemesebb mint a vízzel való felfrissülés. A kültéri zuhany ezért kiváló választás, különösen, ha a ház mellett kerti medence is van. Az udvari vagy kerti zuhanyzók egyre népszerűbbekké válnak, de felmerül a kérdés, hogy melyiket válassza, és hol szerelje fel. Ezzel kapcsolatban, íme, mi mindent ajánlhatunk.
    Szakcikk 148
    kerti zuhany
    Rendszerünkben van még 120 kivitelező a következő területre Kerti bútor:

    1. Mikor fordul elő, hogy a kültéri zuhany egyszerűen szükséges?

    1.1. Zuhany az udvarban/kertben – lehűlés a forró nyár folyamán

    A kültéri zuhany a forró nyári hónapokban gyors lehűlést biztosít. Ugyanakkor kihagyhatatlan elem a medence mellett vagy a tengernél, amennyibben a ház a tengerparton áll. A kerti zuhany kiváló választás, ha forró éghajlaton él (még akkor is, ha nincs medence vagy tenger a közelben), mert a fürdőszobák ebben a környezetben kifejezetten nedvesek és fullasztóak, így a zuhanyzás kültéren sokkal kellemesebb.

    1.2. Kerti zuhanyzó és medence

    A medencében történő fürdés után minden alkalommal javasolt a zuhanyzás, hogy a klórt és más vegyi anyagokat, amelyeket kötelezően a medence vizéhez adnak, lemossa a bőr felszínéről. Mivel általában nem szeretne vizesen bemenni a házba és mindenütt nedves nyomokat hagyni maga után, ezért a kültéri zuhany megfelelő megoldás, mert úszás után azonnal megmosakodhat és megtörülközhet anélkül, hogy a lakás belsejét összekoszolná.

    1.3. Kerti zuhany és tenger

    A kerti zuhany valószínűleg sehol sem annyira hasznos, mint a tengerparton. Még akkor is, ha telke nem kifejezetten a tenger mellett van, a kültéri zuhany nagyon hasznos a sós vízben való fürdést követően. Azonban, még akkor is, ha már megszáradt, a homok és a só nyomokat hagyhat, míg a fürdőszobáig ér. Ezenkívül, különösen, ha gyerekekről van szó, akik szeretnek a parton játszani, a homok és por lemosása ajánlott, mert ezektől a lefolyó könnyen eldugulhat.  

    Még egy ok, hogy legyen kerti zuhanya a meleg időjárás, amely kifejezetten csalogat, hogy minél több időt töltsön a szabadban. A kis fürdőszobák nagyon fullasztóak tudnak lenni a nyári forróságban, míg a nap csak felfrissülésre hívogat. A kültéri zuhany ezekben az esetekben még inkább kívánatos. 

    kulteri-zuhany.jpg
    A kültéri zuhany kiváló választás, ha van medencéje vagy háza a tenger közelében van 

     

    2. Mikor nincs szükség kültéri zuhanyzóra?

    Vannak esetek, amikor nem javasoljuk a kültéri zuhany felállítását. A kerti zuhanyra például egyáltalán nincs szükség akkor, ha nincs saját medencéje vagy hidegebb éghajlatú vidéken él, ahol rövid a nyár. Ugyancsak felesleges, ha nincs a közelben természetes víz, amelyben a nyári időszakban füredhetne. Az udvari zuhany ebben az esetben felesleges befektetés lenne, mert valószínűleg csak néhány alkalommal használná az év folyamán. Nem csak felesleges kiadás lenne, de szem előtt kell tartani azt is, hogy elvonja a figyelmet, mert ez egy kifejezett függőleges elem, amelyet nem könnyű elrejteni.

    3. Kültéri zuhany: fajták és formák

    A kültéri zuhanyok különböző alakúak lehetnek. Vannak nagyon egyszerűek vagy dizájnosak és érdekes alakúak is.

    A legegyszerűbb kültéri zuhanyok összetekert cső alakban készültek úgy, hogy alattuk lehet zuhanyozni. Ezek gyakran a locsolócsóhöz csatlakoznak, amely pedig az udvari vagy kerti csapra van erősítve. A kerti zuhanyzókat úgy is lehet tervezni, hogy esztétiakai elemként szolgáljanak az udvarban vagy a kertben. Választhat olyan zuhanyt is, amelynek szórófeje van vagy fúvókái vannak, így a zuhanyzás még kellemesebb lehet.

    A kültéri zuhanyzó általában szabadon álló, bár az is lehetséges, hogy a kültéri berendezés részét képezze, például abban az esetben, amikor kőfalra szerelik. Ily módon a nyitott környezetet érdekessé, különlegessé teheti. 
    zuhany-a-kertben.jpg
     Legszebb és legkevésbé feltűnő kültéri zuhany kifejezetten az, amely a már meglévő falba van építve 

    4. Szoláris zuhany: kültéri zuhany sok meleg vízzel

    A szoláris zuhany különleges kültéri vezeték, amely a vizet a napenergia segítségével melegíti fel. Úgy működik, hogy a kiválasztott helyre teszik és rákötik a kerti locsolócsövet, amelyet az udvari csaphoz erősítenek. Az előnye abban áll, hogy a szoláris zuhanyhoz nincs szükség melegvíz vezetékre, mert külön tartállyal rendelkezik, amelyben a víz a napsugarak hatására felmelegszik. 

    A szoláris zuhanyok különböző alakúak, méretűek lehetnek; a legegyszerűbbek a nagyobb átmérőjű, sötét színű csövek. A víz a napon átmelegszik az egész szerkezetben vagy lehetséges az is, hogy különálló tartályuk legyen.   

    5. Mennyibe kerül a kerti zuhany?

    Az egyszerű kerti zuhanyok, amelyek nem rendelkeznek szoláris fűtési funkcióval, már körülbelül 18900 forintért megvásárolhatók. Ez természetesen azt jelenti, hogy az ilyen zuhanynál nem lesz mindig meleg víz, csak annyi, amennyi általában egy gyors zuhanyzáshoz elegendő a medencében vagy tengerben történő fürdőzés után, különösen akkor, ha kint hőség van. Amennyiben a választása hordozható polivinil zuhanyra esik, azt 3800 forint körüli áron beszerezheti. A hagyományos zuhanyzók ára teljes vezetékrendszerrel és melegvíz vezetékkel akár 189 ezer forintig is emelkedhet. A legnagyszerűbb 35 liter űrtartalmú szoláris zuhanyt (sötét nagyobb átmérőjű cső) akár 56600 forint körüli összegért is vehet, habár az árak 75500 és132 ezer forint között mozognak.

    Szakcikk 148
    Szerző: Daibau Magazin

    Hasznos volt a cikk?


    Lakberendezési ötletek

    Magazin - Friss lakberendezési ötletek és szakértői tanácsok otthona kialakításához.

    Jó kivitelezőket keres a következő település területén Kerti bútor?

    Rendszerünkben van még 120 kivitelező a következő területre Kerti bútor:

    Díjmentes szolgáltatások
    Helyi kivitelezők
    Jutalék nélkül
    Rendszerünkben van még 120 kivitelező a következő területre Kerti bútor
    9.8
    0

    Bari és Kók Faipari Szolgáltató Kft


    9.9
    0

    FaNatura Kft


    8.8
    0

    Pálóczi Gergő e.v


    9.3
    0

    Horváth Hankó Zsolt e.v.


    Használati feltételek I Adatvédelem I Tájékoztató a sütikről I Impresszum
    © 2023 Daibau.hu | Minden jog fenntartva!