Katerória
    A minőségi és jól előkészített aljzat eredménye mindig a kiváló kinézetű, minőségi padlóburkolat. Attól függetlenül, hogy az aljzat beton esztrich, kerámialap, régi parketta vagy száraz esztrich, vagyis szárazon épített padló, annak stabilnak, szilárdnak, egyenesnek és simának kell lennie ahhoz, hogy új padlóburkolatot lehessen rátenni. Az optimális eligazítást és kiegyenlítést a sok önterülő keverék valamelyikének a felhasználásával érik el. Ezekkel készítik elő a padlót a további feldolgozásra.
    Szakcikk 190
    aljzatkiegyenlito esztrich
    Rendszerünkben van még 179 kivitelező a következő területre Önterülő esztrich beton:

    1. Önterülő keverékek az aljzat kiegyenlítésére

    Az önterülő keverékek ideális anyagok a belső és külső padlófelületek szabálytalanságainak és egyenetlenségeinek kijavításához. Az aljzatot ezzel a keverékkel – amelyet cement, ragasztó és egyéb összetevők alkotnak –, kiegyenlítheti laminált padló, kerámia lapok, parketta vagy más típusú padlóburkolatok lerakása előtt.

    2. Az aljzat kiegyenlítése önterülő keverékekkel – előnyök

    Az aljzat kiegyenlítésére használt önterülő keverékek egyik legfőbb előnye a könnyű felhasználás. Az anyag felhordásához nincs szükség speciális szerszámokara, és nem igényel építőipari tapasztalatot sem, mert miközben a padlóra öntik, a massza szétterül és kiegyenlítődik. Az önterülő keverék emellett gyorsan szárad, és néhány óra elteltével feldolgozható, ezáltal a padlófelújítás folyamata gyorsan befejezhető. Íme, a főbb előnyök jegyzéke:

    Egyszerű a felhasználása: az önterülő masszát egyszerűen csak az aljzatra kell önteni, amely elterül és kiegyenlítődik. Ezért az ilyen jellegű munkákhoz sem speciális szerszámokra, sem külön tapasztalatra nincs szükség.

    Gyorsan szárad: általában néhány órán belül megszárad és megkeményedik ez a fajta keverék. Ez pedig lehetővé teszi a padlófelújítási munkálatok gyors befejezését.

    Sima felület: a keverék sima és lapos felületet hoz létre. A felület alkalmas laminált padló, kerámia lapok, kő vagy más egyéb anyag lerakására végső padlóburkolatként.

    Hosszú élettartam: az önterülő keverék nagyon tartós. Megfelelő karbantartás mellett hosszú ideig eltart.

    Gazdaságosság: az aljzat kiegyenlítése egyéb módszereinek költséghatékony alternatívája. Ilyenek például az új esztrich, nedves vagy száraz esztrich kivitelezése.

    Környezetbarát: az ilyen típusú önterülő keverékek újrahasznosíthatók, és nem tartalmaznak káros vegyszereket, így környezetbarát választás.

    3. Az aljzat kiegyenlítésére használt önterülő keverékek – fajták

    Az adott helyzetekben felmerülő különleges igényektől és követelményektől függően különböző önterülő keverékek léteznek. Egyes fajták kisebb, mások nagyobb egyenetlenségek és magasságkülönbségek kitöltésére szolgálnak. Vannak olyanok is, amik megfelelőek nedves helyiségekben és kültéri használatra is alkalmasak, emellett más egyébre is. Mielőtt még egy adott típusú önterülő keveréket választana, egyeztessen tapasztalt eladóval, építésszel vagy építőipari szakemberrel, hogy megbizonyosodjon arról, hogy az adott helyzetnek megfelelőt vesz. Vagyis az otthonában lévő padlók állapotát figyelembe veszi, vagy arra összpontosít, hogy milyen végeredményt szeretne elérni.

    4. Az aljzat előkészítése a kiegyenlítéshez

    Fontos, hogy az aljzatot az önterülő keverék felhordása előtt alaposan megtisztítsák és megszárítsák. A jó tapadás és egyenletes terítés érdekében az aljzatnak száraznak, szilárdnak, tisztának és porszemcséktől mentesnek kell lennie. Amennyiben a már meglévő aljzat nem stabil, azt a keverék felhordása előtt el kell távolítani.

    aljzatkiegyenlítés

    A jól előkészített és minőségi aljzat eredménye a szép és minőségi padlóburkolat

    5. Az önterülő keverék felhordása a felületre

    Az aljzat kiegyenlítésére szolgáló önterülő keverék felhordása egyszerű folyamat, azonban fontos követni és szigorúan betartani a gyártó utasításait. A számítások szerint a fogyasztás körülbelül 1,5 kg/m2 vastagság milliméterenként. A keveréket por alakban, zsákban vagy vödörben árulják, ezért használat előtt jól össze kell keverni elektromos keverővel. Sőt, hogy ne legyenek csomók, buborékok, vízzel jól el kell keverni. Az így előkészített keveréket az aljzat legalacsonyabb pontján kezdik felhordani, általában spatulával vagy simítóval. A végső réteg vastagsága az aljzat típusától függően 2 és 10 milliméter, azaz 10 és 30 milliméter között van. Felhordás után meg kell várni, amíg teljesen megszárad és megkeményedik. Ennek időtartama általában csak néhány óra. Ezt követően az aljzat alkalmas a további feldolgozásra.

    6. Az önterülő keverékek különböző gyártói és forgalmazói

    Manapság piacon mindenhol, így nálunk is, számtalan építőanyag-gyártó és forgalmazó van, ezért mindig azt tanácsoljuk, hogy – különösen, ha úgy dönt, hogy saját maga végzi el a munkát – kérdezzen, tájékozódjon, és mindenképpen konzultáljon szakértőkkel. Mivel nagyon színes a kínálat, nem csak az árakról és az összköltségről van szó, hanem elsősorban a keverék összetételéről, amelynek tartósságot és minőséget kell biztosítania. Ezek olyan munkák, amelyeket előreláthatóan több évre vagy évtizedekre egyszer végeznek el, ezért ezt is tartsa szem előtt.

    Amennyiben jó önterülő keveréket vásárol, és a gyártó ajánlásai szerint hordja fel, megteremti a feltételeket ahhoz, hogy az aljzat szilárd és tartós legyen, és ily módon mind az erőfeszítése, mind a pénze megtérüljön.

    7. Az önterülő keverék összetétele

    Az aljzat kiegyenlítéséhez használt önterülő keverékek olyan komponenseket tartalmazhatnak, amelyek rugalmasságot, szilárdságot, keménységet, át nem eresztő képességet, vízállóságot, páraáteresztő képességet, kopás- vagy fagyállóságot biztosítanak számukra, valamint speciális hidraulikus kötőanyagokat és még más hasonlókat. Egyesek csak padlófűtésre szolgálnak, mások jól tűrik a nagy terhelést és gyakori használatot, de vannak olyanok is, amelyek különféle tulajdonsággal rendelkező polimereket vagy cementeket tartalmaznak. Ezért egyáltalán nem mindegy, hogy milyen önterülő keveréket vásárol és használ.

    8. Önterülő keverékek az aljzatok kiegyenlítésére – árak

    Az önterülő keverékeket 2-25 kilogramos zsákokban és vödrökben árusítják. Az önterülő esztrich beton ára zsákonként vagy vödörönként 7500 és 19000 forint között mozog, bár vannak speciális keverékek is, amelyek ára 113400 forint körül van.

    Szakcikk 190
    Szerző: Daibau Magazin

    Hasznos volt a cikk?


    Lakberendezési ötletek

    Magazin - Friss lakberendezési ötletek és szakértői tanácsok otthona kialakításához.

    Jó kivitelezőket keres a következő település területén Önterülő esztrich beton?

    Rendszerünkben van még 179 kivitelező a következő területre Önterülő esztrich beton:

    Díjmentes szolgáltatások
    Helyi kivitelezők
    Jutalék nélkül
    Rendszerünkben van még 179 kivitelező a következő területre Önterülő esztrich beton
    10
    1

    Hajdú Construction Kft.


    10
    2

    Wtr Generál Kft


    9.3
    0

    PUR-BAU Építőipari, Kereskedelmi Kft


    8.8
    0

    ABLAK MÁNIA KFT


    Használati feltételek I Adatvédelem I Tájékoztató a sütikről I Impresszum
    © 2023 Daibau.hu | Minden jog fenntartva!