Katerória

    Kültéri árnyékolók: 10 csodálatos pergola, amelyet építészek terveztek

    Még akkor is, ha jobban szereti az árnyékot, mint a napsütést, ez nem jelenti azt, hogy egész nap a házban kell tartózkodnia. A buja zölddel benőtt pergolák, előtetők és kerti pavilonok nem csak a magazinok képein mutatósak – valójában nagyszerű védelmet nyújtanak az erős napsugarak ellen, ugyanakkor enyhe szellőt engednek át a rácsokon. A fedett és bioklimatikus pergolák az esőtől is védenek. Sőt, azt is lehetővé teszik, hogy élvezze a virágzó kert, a csillogó horizont vagy a pezsgő medence gyönyörű látványát. Már csak egy frissítő ital és egy jó könyv hiányzik. Ezúttal 10 kivételes példát választottunk ki pergolákra, előtetőkre és pavilonokra, amelyek segítségével kertjét szabadtéri rezidenciává varázsolhatja.
    Szakcikk 223
    pergola
    Rendszerünkben van még 180 kivitelező a következő területre Pergolák:

    1. Környezetbarát tető

    A város terjeszkedése, amelynek következtében Párizs körül külvárosok jöttek létre, nehezen értelmezhető és a modern kritériumok szerint átminősíthető örökséget hagy maga után, különösen a fenntarthatóság tekintetében. A városi szabályok és a nagyon sajátos kontextus gyakorlatilag megszabták az új dizájnt, amit a projekt előnyének tartanak. A befejezetlennek tűnő tető/pergola utánozza a környező épületeket (nyerges tetőket), ugyanakkor a városi ritmus folytonosságát sem bontja meg. Szemben áll egy zárt tetővel, amely tetőtérré válna. A projekt fenntarthatósága a család életében kifejezetten a ház jövőbeni átalakításának rugalmas lehetőségein alapul. Egy családi házból alkalmanként könnyen kialakítható két különálló lakás, mindegyik saját nyitott terekkel.

    fa_pergola.jpg

    2. Önállóan álló pergola

    Sharon Neuman építész Izraelben kocka alakú téglaházat tervezett. Az elképzelt négyzetformát a lakóépület mellett önállóan álló pergola nem zavarja, sőt ugyanakkor védi is a szabadtéri étkezőt, kilátással a víztakarékos kertre és uszodára, a napfénytől. Az udvari pergola olyan, mint egy keret, amely a fából készült teraszt képszerűen foglalja keretbe. A ház dizájnjára és stílusára a fa és fém kombinációja, valamint annak formája a válasz.

    allo_pergola.jpg

    allo_pergolak.jpg
    3. Nappali a medence mellett

    Van egy butikhotel ezzel a gyönyörű társalgóval a medence mellett Dél-Afrikában, Fokvárosban. Az organikus anyagok és bevonatok természetes szépséget kölcsönöznek neki. Az épület egyik legszebb része a fából készült tető, amelyet pergolának terveztek. Ez átengedi a napsugarakat, emellett csodálatos fény- és árnyékjátékot alkot.

    medence_pergola.jpg

    medence_feletti_pergola.jpg

    4. Üvegpergola

    Elmondható, hogy városi környezetben, a nyári forróságban valószínűleg semmi sincs is olyan frissítő, mint egy szabadtéri nappali, amely tökéletes egyensúlyt képvisel az elemek között, és nyugodt pihenést kínál. A Coogee Residence Sydney keleti külvárosában található. Egy kép és lehetőség arra, hogy a rendelkezésre álló kertből a beltér és a kültér irreális összefonódásával hogyan lehetne a legtöbbet kihozni. A Tanner Kibble Denton stúdió építészei által tervezett otthon egy gyönyörű üvegpergola segítségével friss és nyugtató megközelítést alkalmaz a lakótérnek az udvar irányába történő kiterjesztésére. A robusztus acélszerkezetű pergola üvegteteje vizuálisan könnyednek tűnik. Közben a család számára a szabadban történő étkezést és társalgást is lehetővé teszi. A legtöbb modern pergola – megfelelő dekorációval – valódi élettérré alakíthatja át külteret, míg ez az üvegszépség teljesen új szintre emeli azt.

    uveg-pergola.jpg

    uvegbol-keszult-pergola.jpg

    5. Zölddel benőtt betonkeretek

    Egy észak-olaszországi téglaház körül helyezkednek el a kúszónövényekkel benőtt keretekből kialakított betonpergolák, amelyet a Di Gregorio Associati építészei újítottak fel. A szőlőültetvények között megbújó falusi ház kifelé nyitott, egyszerű és meglehetősen letisztult, nagy betonpergolákkal körülvett teraszokkal. A ház eredeti szerkezete javarészt érintetlen maradt, de három oldalról zölddel benőtt betonvázak kettős gyűrűje övezi. A külső szerkezet óvja az enteriőrt a napsütéstől, ugyanakkor el sem lehet képzelni, hogy mennyire kellemes környezetet teremt a szabadtéri élethez.

    beton-pergola.jpg

    betonbol-keszult-pergola.jpg

    beton-pergolak.jpg

    uvegezett-beton-pergola.jpg

    6. Ház a pázsiton

    A Feldman stúdió építészei olyan épületet terveztek, amelyet a füves lejtők gyönyörű kilátása ihletett, és amelyik minimális nyomot hagy az érintetlen természetben. A ház főszárnyában tágas amerikai konyha, étkező és nappali kapott helyet, üvegajtókkal és padlótól a mennyezetig érő ablakokkal. Egy nagy, fából készült pergolával fedett teraszra nyílnak. A zöldtető a garázs tetején a környező préri folytatásának tűnik, míg a vizuálisan áttetsző helyiségek olyan a benyomást keltenek, mintha a pázsit áthaladna a házon. A meleg szürkére festett ház és a cédrus pergola még inkább beleolvasztja a házat a természetes környezetébe, emellett hatásos egyensúlyt teremt a vidéki és a kifejezetten modern esztétika között.

    retro-pergola.jpg

    retro-pergolak.jpg

    retro-udvari-pergola.jpg

    7. Ház a szőlőben

    A svájci Think Architecture iroda építészei olyan házat hoztak létre egy szőlőültetvény mellett, amelynek verandája és süllyesztett udvara van, és amely a Zürichi-tóra néz. A négytagú fiatal család tulajdonában lévő ház egy mezei virágokkal teli réten van, amely benyúlik a kis szőlő mögé. Az így tervezett, szőlőskert mellett található házzal az építészek meg szerették volna mutatni, hogy a tér szimmetrikus tervezésének továbbra is megvan a helye a modern építészetben. Magas, süllyesztett ablakok veszik körül, és nyújtanak kilátást a környező tájra, valamint három méter szélességű, fémből készült, fehérre festett pergolával fedett veranda, amely a földszint teljes hosszában húzódik. Közepén egy kis, süllyesztett udvar van, egyetlen fával a közepén. Az udvar szélén, csodálatos, tóra néző kilátással, kárpitozott ülések vannak, ahol a család a meleg nyári hónapokban pihenhet.

    feher-pergola.jpg

    feher-pergolak.jpg

    feher-szinu-pergola.jpg

    8. Kerti pavilon

    A Studio 2LG alapítói, Jordan Cluroe és Russell Whitehead belsőépítészek, egy fehérre festett, kör alakú réssel rendelkező fa pavilont építettek a kertjükben. „Olyat szerettünk volna alkotni, ami a kert középpontja lehet, és egyúttal összekapcsolja otthonunk belterét a kültérrel” – magyarázta Whitehead. Az egyszerű pavilon egy fa emelvényre épült. A két kanapéval rendelkező kültéri nappali foglalja el a terasz egyik oldalát, míg az étkező a másik oldalon kapott helyet, amelyet brit vörösfenyőből készült szerkezet vesz körül. Az egész kerti szerkezetet fehérre festették. Ez lehetővé teszi, hogy a fa szerkezete és rózsaszín tónusai is láthatóak maradjanak. A szabadtéri étkező falában kör alakú nyílás van, amely kilátást biztosít az étkezőből a ház irányába.

    box-pergola.jpg

    box-pergolak.jpg

    terasz-pergola.jpg

    9. Citromültetvények

    A Garda-tó nyugati partjaira az enyhe éghajlat és a gazdagon művelt táj jellemző. A David Chipperfield Architects két villát épített a domboldalba, amelyek a Gardone Riviera üdülőhelyre néznek. Mindkét épület gondosan illeszkedik az olajfaligetekben és ciprusfákban gazdag tájba. A villák típusa a citromtermesztésen alapuló, történelmileg erre a területre jellemző ültetvények építészetéből adódik. Ezek az épületek pergolaszerű szerkezetükkel egészen a 19. század végéig a Garda-tó nyugati partját jellemezték. Az épületek elé karcsú oszlopos pergolákat helyeznek, hogy utánozzák a környező olajfaligetek ritmusát. A pergolák védelmet nyújtanak a napsütéssel szemben, és kiterjesztik a belteret egy védett külső térré, amely további kültéri medencékkel rendelkező teraszokhoz vezet. Minden felhasznált anyag helyi. A pergola könnyű tetőszerkezete és az ablakkeretek fából készültek, kontrasztot teremtve azzal a kővel, amelyből az épület épült.

    ko-pergola.jpg

    kobol-keszult-pergola.jpg

    10. Pavilon a lucfenyő alatt

    A Clearview pavilon King Cityben, Ontario államban található egy lakótelken. A lucfenyők természetes paravánja ihlette kertet helyeztek el az Amante stúdió építészei a lombkorona alatt és annak tengelye mentén. A medence mellett lévő pavilon szinte kizárólag fából készült, és ez az udvar központi helye. Az udvar nyugati szélén, egy hosszú, alacsony betonpad mellett pizzasütő és tűzrakóhely található. Középen van a pergola, amely eltakarja a tölgyfa asztalt, ugyanakkor fény-árnyék játékával világítja azt meg.

    bambusz-pergola.jpg

    bambusz-pergolak.jpg

    pergola-ejszaka.jpg

    Amennyiben eldönti, hogy ilyen vagy hasonló pergolákat telepítene, vegye fel velünk a kapcsolatot a daibau.hu címen. Weboldalunkon további tanácsokat talál a témával kapcsolatban, valamint olyan szolgáltatókat és gyártókat ajánlunk figyelmébe, akikkel együttműködünk, és akik megkeresésére megfelelő ajánlattal válaszolnak.

    Az árakkal kapcsolatos információkat kalkulátorunkban tekintheti meg.

    Forduljon bizalommal a daibau.hu csapatához

    Szakcikk 223
    Szerző: Daibau Magazin

    Hasznos volt a cikk?


    Lakberendezési ötletek

    Magazin - Friss lakberendezési ötletek és szakértői tanácsok otthona kialakításához.

    Jó kivitelezőket keres a következő település területén Pergolák?

    Rendszerünkben van még 180 kivitelező a következő területre Pergolák:

    Díjmentes szolgáltatások
    Helyi kivitelezők
    Jutalék nélkül
    Rendszerünkben van még 180 kivitelező a következő területre Pergolák
    8.8
    0

    Roof Master Team Kft.


    8.8
    0

    Mik-Bau Hungary Kft.


    9.4
    0

    STEEL GENERÁL KLÍMA KFT


    10
    2

    Pásztor Tibor EV


    Használati feltételek I Adatvédelem I Tájékoztató a sütikről I Impresszum
    © 2023 Daibau.hu | Minden jog fenntartva!