Katerória
    A lakóépületek, valamint a munkaépületek tervezésének korszerű trendjei megkövetelik a nagy üvegfelületek használatát, tekintettel arra, hogy a nappali fény és a hő jótékony hatása az emberi egészségre tudományosan bizonyított. Ezért, különösen nyáron, jó árnyékolásra van szükség. Az árnyékolók közül a külső, rejtett tokos árnyékolók vagy zsaluziák bizonyultak a legjobbnak, amelyekkel jelen a cikkünkben foglalkozunk.
    Szakcikk 27
    Külső árnyékoló
    Rendszerünkben van még 134 kivitelező a következő területre Kültéri árnyékolástechnika:

    1. Külső tokos redőnyök vagy zsaluziák

    Ezeket a külső árnyékolókat lakóhelyiségek, ipari épületek és irodák árnyékolására használják. Redőnyökkel a tér teljesen elsötétíthető, míg az árnyékolás zsaluziákkal állítható. Ezek rendeltetése a helyiségek részleges vagy teljes árnyékolása, illetve elsötétítése. Nyáron, hogy elkerülje a tér túlmelegedését, a napsugárzás elleni védelemnek kifejezett jelentősége van.

    A zsaluziák lamellái különböző anyagokból készülnek. A lamellák ferdesége lehetővé teszi a térben a fény- és hőmennyiség szabályozását.

    A külső redőnyök kívülre, az ablak elé kerülnek, ez az egyik fontos előnyük. Ez azt jelenti, hogy csak az árnyékoló melegszik, az ablak vagy a szoba belseje viszont nem.

    A felsorolt védelmi funkciókon kívül a külső árnyékolóknak van még egy lényeges szerepük – betörésgátlók.

    2. A külső tokos redőnyök beépítése

    A redőnyök és zsaluziák beépítésének többféle változata létezik. A redőnydoboz kívülre, az ablak fölé vagy elé szerelhető. Minden alkatrész el van rejtve a dobozban, emellett szúnyoghálók is felszerelhetők. A redőnydobozok különböző méretűek. Amikor közvetlenül a falra szerelik fel, akkor szigetelik őket, így megakadályozva az úgynevezett hőhidak keletkezését az illesztéseknél. A szigetelés a dobozban félkör alakú.

    Veneciáner.jpg
    A külső tokos redőnyök előnye, hogy a homlokzat alá is felszerelhetők 

    2.1. Külső tokos redőnyök és zsaluziák az új építésű ingatlanokban

    A külső tokos redőnyök vagy zsaluziák új épületekbe történő beépítésének előnye, hogy a redőnydobozok integrálhatók, vagyis beépíthetők a homlokzatba, így nem látszanak. Emellett a homlokzat sima és egyenes vonalú marad, kiegészítő elemek nélkül, egységes felületként. A redőnydoboz méretét a homlokzat vastagságához kell igazítani. Az ilyen típusú, homlokzat alatti redőnyök felszerelése előtt konzultáljon a homlokzatot kivitelező szakemberrel.

    2.2. Külső tokos redőnyök és zsaluziák a felújítás alatt

    A felújítás folyamán a redőnyt vagy zsaluziát nem lehet a homlokzat alá beépíteni, de a kültéri árnyékolók ablakkeretekbe vagy fülkékbe integrálhatók. Ugyanakkor ügyelni kell arra is, hogy a redőnydobozokat úgy helyezzék el, hogy azok ne nyúljanak át a homlokzaton.

    3. Külső tokos redőnyök és zsaluziák – alkatrészek

    3.1. Redőnytok

    Az alumínium redőnytok lakkozott alumínium lemezből készül. A méret az ablak magasságától és a redőny profiljának alakjától függ. A kínálatban sokféle található. A redőny az ablak mentén az alumínium vezetősínen mozog.

    3.2. Lamellák redőnyök vagy zsaluziák számára

    A zsaluziákhoz többféle lécet használnak. A legjobb megoldásnak az úgynevezett C lamellás zsaluziák számítanak, mivel a görbületüknek köszönve szilárdabbak, a szélességük pedig 5-8,5 centiméter. Alumíniumból készülnek és többféle színben kaphatók.

    Ahol nincs elég hely, vagy azt szeretné, hogy minden kompaktnak tűnjön, az F lamellás zsaluziák megfelelő megoldást nyújtanak. A Z lamellás zsaluziák és az S lamellás zsaluziák a helyiségek teljes elsötétítésére szolgálnak.

    3.3. Motorok

    Az árnyékolók automatikus mozgatására szolgáló motor felszerelésének nagyon sok előnye van. Elsőként a tartósságot kell kiemelni – a redőnyök vagy zsaluziák, valamint a vasalatok is tovább tartanak, tekintettel arra, hogy mindig egyenletesen és stabilan emelkednek és süllyednek. Második előnyként az árnyékolás automatikus beállítását kell említeni. Végül is a motor védve van a redőnydobozban, amelynek működésére és tartósságára a külső tényezők nem hatnak.

    3.4. A külső tokos redőnyök vagy zsaluziák védelme

    A házakba való betöréseknél általában az ablakon keresztül történik a behatolás úgy, hogy a lamellákat letépik a vezetősínekről. A speciális poliuretán töltetű lamellák, valamint a megerősített vezetősínek ezt nem teszik lehetővé, és ennek köszönhetően az ablakok védettek.

    Szakcikk 27
    Szerző: Daibau Magazin

    Hasznos volt a cikk?


    Lakberendezési ötletek

    Magazin - Friss lakberendezési ötletek és szakértői tanácsok otthona kialakításához.

    Jó kivitelezőket keres a következő település területén Kültéri árnyékolástechnika?

    Rendszerünkben van még 134 kivitelező a következő területre Kültéri árnyékolástechnika:

    Díjmentes szolgáltatások
    Helyi kivitelezők
    Jutalék nélkül
    Rendszerünkben van még 134 kivitelező a következő területre Kültéri árnyékolástechnika
    10
    1

    PIRÓTH Ablakgyártó Kft


    10
    2

    ZSÁKI Árnyékolástechnika és Nyílászáró


    9.8
    0

    Prémium Plastic Kft


    9.6
    0

    Diamond Fenster Kft.


    Használati feltételek I Adatvédelem I Tájékoztató a sütikről I Impresszum
    © 2023 Daibau.hu | Minden jog fenntartva!