Katerória
    Egyre többen vannak, akik úgy döntenek, hogy új építésű ingatlanjukba központi porszívó rendszert szerelnek. A rendszer telepítésének legnagyobb előnye a központi porszívó, amely az egyik kiegészítő helyiségben – garázs vagy pince – kap helyet, míg a csövek az egész házat behálózzák úgy, hogy minden helyiségben van egy csatlakozás, amelyre csak egy szívótömlőt csatlakoztatnak. Ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy a ház takarításánál nem kell helyiségből helyiségbe húzni a porszívót, sem a kábel kibogozásával foglalkozni, és a munka befejezését követően a porzsákot sem kell üríteni vagy a tartályt takarítani.
    Szakcikk 39
    kozponti porszivorendszer
    Rendszerünkben van még 62 kivitelező a következő területre Központi porszívórendszer:

    1. A központi porszívó előnyei

    1.1. A központi porszívó használata egyszerű

    A központi porszívó rendszer meghatározott, mondhatni praktikus, de higiéniai előnyökkel is rendelkezik a hagyományos porszívóhoz viszonyítva. A központi rendszerrel elsősorban időt lehet megtakarítani, mert nem kell a porszívót fizikai értelemben házon belül szállítani. Abban a percben, amikor a szívócső csonkját behelyezi a fali csatlakozóba, megkezdődik a porszívózás, és ez érvényes fordítva is. Így nincsenek „üresjáratok”, sem felesleges energiahasználat. Az is előnye, hogy az egyszerű porszívó használatával az atkák és apró porszemcsék visszakerülnek a helyiségbe, míg a központi porszívó ezeket a szabad levegőn eltávolítja. A higiénia pedig ezáltal magasabb szintű lesz, ami a háztartás tagjainak egészsége szempontjából is jobb.    

    1.2. Központi porszívó – kevesebb zaj

    Maga a porszívózás is kevésbé zajos, mert a motor távolabbi helyre van telepítve, emellett pedig általában beépített hangtompítóval is rendelkezik. A központi porszívó ugyanakkor nagyon erős, így segítségével nagyon gyorsan felporszívózható mindenféle szennyeződés és folyadék. Biztonságosabb is, mert 12 V-on működik. 

    2. A központi porszívó rendszer csövei

    A csövek – amelyek PVC vagy fémcsövek lehetnek – a központi egységtől indulva behálózzák az egész épületet. Ezeknek önálló csöveknek kell lennie, akárcsak magának a rendszernek, semmiképpen sem javasolt, hogy a csatornahálózatra kapcsolják őket. Különösen ügyelni kell a csövek csatlakoztatásánál, hogy a csőkötések szilárdak, speciális kidolgozásúak és összeragasztottak legyenek. A porszívó rendszer csövei legyenek teljesen simák, különösen a belsejük, az eltömődés megakadályozása miatt. Az elosztó csövek mérete különböző lehet, 40-70 mm, míg a családi házakban általában az 50 mm átmérőjűeket használják.  

    központi porszívó rendszer
    A központi porszívó tömlőjét jól kell csatlakoztatni, a csöveket pedig megfelelően el kell választani és fel kell szerelni

    3. Hogyan szerelik be a központi porszívó rendszert?

    Már a tervezéskor, de legkésőbb a durva építési és iparos munkák befejezése előtt dönteni kell a központi porszívó rendszer beépítéséről, mivel a csövek szinte teljes hosszukban áthaladnak a falakon. Az építés utolsó fázisában vagy beköltözéskor fel kell szerelni a dugaszoló aljzatokat. Ezen vezetékeknél, és mindazoknál, amelyek a falak utolsó rétegei alatt vagy azokon át haladnak, fokozottan ügyelni kell a beépítésnél, ugyanis később dugulás vagy egyéb sérülés esetén, komoly problémák adódhatnak, amelyek költségekkel járnak.

    4. Központi porszívó rendszer – árak

    A szívócsatlakozók száma általában megegyezik a helyiségek számával, míg a porszívócsövek telepítésének ára körülbelül 15000-19000 forint körül van csatlakozónként. A teljes rendszer ára 190000-380000 forint a minőségtől, az erősségtől, a modelltől, a gyártótól és a forgalmazótól függően. Általában további kiegészítők is szükségesek, amelyek ára 76000-304000 forint (bordás tömlő, teleszkópos fémcső, kombinált kefe, szőnyegkefe vagy turbókefe és hasonlók, típustól és gyártótól függően)

    Szakcikk 39
    Szerző: Daibau Magazin

    Hasznos volt a cikk?


    Lakberendezési ötletek

    Magazin - Friss lakberendezési ötletek és szakértői tanácsok otthona kialakításához.

    Jó kivitelezőket keres a következő település területén Központi porszívórendszer?

    Rendszerünkben van még 62 kivitelező a következő területre Központi porszívórendszer:

    Díjmentes szolgáltatások
    Helyi kivitelezők
    Jutalék nélkül
    Rendszerünkben van még 62 kivitelező a következő területre Központi porszívórendszer
    8.8
    0

    MAGYAR ANGYAL Kft.


    9.2
    0

    Gépész-Komplex Építőipari Szolgáltató és Kereskedelmi Bt


    8.6
    0

    FMB IS Kft


    10
    1

    Tóth Ádám e.v.


    Használati feltételek I Adatvédelem I Tájékoztató a sütikről I Impresszum
    © 2023 Daibau.hu | Minden jog fenntartva!