Katerória
    A hajópadló tulajdonképpen egy változata a hagyományos padlónak, nagyobb méretű valódi deszkából. A deszkák szélessége 11 cm vagy több, a hossza pedig 2 méternél is több. A lapokat csaphornyos illesztési technikával kapcsolják egymáshoz. A továbbiakban elolvashatjuk, mit kell még tudnunk a hajópadlókról.
    Szakcikk 307
    hajopadlo
    Rendszerünkben van még 159 kivitelező a következő területre Parketta:

    1. Hajópadló tulajdonságai

    A hajópadlónak bizonyos előnyei vannak a valódi parkettához képest. Ha megfelelően védik és jól karbantartják, nagyon sokáig kiváló állapotban marad. A hajópadló nagyon ellenálló és a környezetre sem káros. Ennek a padlónak a készítéséhez különféle fafajtákat használnak, de a legfontosabb az, hogy a fa száraz és tömör legyen. Leggyakrabban luc, borovi, illetve vörösfenyőből, valamint tölgyből is készülnek. A lapok vastagsága 10 és 20 mm között változik, lehetnek egyrétegűek, kétrétegűek és háromrétegűek, így minden bizonnyal a háromrétegű a legtartósabb.

    2. Hajópadló lerakása

    Hogyan is zajlik a hajópadló beépítése? Általában párnafára, vagy „vakpadlóra” rögzítik, de akár megfelelően előkészített beton felületre is rakható. A hajópadló lapja lehet teljesen megmunkált és lakkozott vagy kezeletlen. A kezeletlen deszkákat csiszolni kell és speciális bevonatokkal, lakkal vagy viasszal kell védeni. A hajópadló padlófűtés fölé is beépíthető, bár a vastag deszkák miatt, amelyek kiváló hőszigetelők, a teljesítmény nem lesz a legjobb. Amellett, hogy funkcionális, ez a padló nagyon esztétikus is. Melegséget kölcsönöz a belső térnek és a szilárdsága, hagyományos és rusztikus otthon benyomását kelti.

    3. Hajópadlóhoz használt fafajták

    A szóban forgó padló különféle fából készülhet. A tölgy és luc fából készült padló a legjobb. Különböző mechanikai és kémiai kezelési technikákkal a padló különböző kinézetet kölcsönözhetünk az adott fafajtának. A fatelepek és faárut értékesítő kereskedések kínálatában megtalálhatók a natúr, polírozott, fehérített, füstölt, olajozott és még sok más típus.

    fapadlo-lerakasa.jpg
    A hajópadló egyszerre elegáns és hagyományos

    3.1. Hajópadló lucfenyőből

    Ez a fajta padlóburkolat melegsége és a rendkívül kedvező ára miatt kedvelt. Vásárolhatunk olyan lapokat, amiben nincs csomó, de ha természetes hatást akarunk elérni, akkor a csomós lapok vásárlását javasolják a szakemberek.  Mivel ez a fa puhább, nem ajánlott olyan helyiségekben, ahol cipőt használnak.

    3.2. Tölgy hajópadló

    Tölgyfából készült hajópadló egyes térségekben hagyományosnak tekinthető. A tölgyre jellemző a keménység, ezért ideális parkettához. Több mint 40 árnyalatban választhat különböző méretekben.

    4. Hajópadló ára négyzetméterenként

    Mennyibe is kerül a hajópadló? A 32x146x4000 mm méretű, AB-VEH minőségű lucfenyő padló ára 8.000 Forint négyzetméterenként.

    Ha a padló kiválasztásában vagy a hajópadlóval kapcsolatban kérdései merülnének fel, felveheti velünk a kapcsolatot weboldalunkon, ahol további tanácsokat találhatunk a témával kapcsolatban.

    Szakcikk 307
    Szerző: Daibau Magazin

    Hasznos volt a cikk?


    Lakberendezési ötletek

    Magazin - Friss lakberendezési ötletek és szakértői tanácsok otthona kialakításához.

    Jó kivitelezőket keres a következő település területén Parketta?

    Rendszerünkben van még 159 kivitelező a következő területre Parketta:

    Díjmentes szolgáltatások
    Helyi kivitelezők
    Jutalék nélkül
    Rendszerünkben van még 159 kivitelező a következő területre Parketta
    9
    0

    SMDBAU kft


    9.6
    0

    Royal Banana Kft.


    8.7
    0

    Szilber Tibor Egyéni vállalkozó


    9.3
    0

    T-R-T Szolgáltató és Kereskedelmi Kft


    Használati feltételek I Adatvédelem I Tájékoztató a sütikről I Impresszum
    © 2023 Daibau.hu | Minden jog fenntartva!