Katerória

    Klíma beszerelés

    A cikket több mint 2522+ felhasználó tekintette meg
    Ahhoz, hogy a megvásárolt klímaberendezésből a maximumot hozza ki, elengedhetetlen a hozzáértő szakember szaktudása. Ez nem csak megfelelő telepítést és csatlakoztatást jelent, hanem a berendezés optimális helyen történő elhelyezését is. Csak így tudja a klímaberendezés tökéletesen teljesíteni a feladatát, és olyan módon hűteni illetve fűteni a teret, hogy kellemes tartózkodást biztosítson. Az alábbi cikkben a klímákról és működésükről olvashatnak többet.
    Szakcikk 2522
    klima szereles
    Rendszerünkben van még 675 kivitelező a következő területre Klíma, légkondicionálás:

    1. Klíma felszerelése

    Általánosságban elmondható, hogy a légkondicionáló telepítési folyamata két részre oszlik. Az első a beltéri egység a második a kültéri egység felszerelése. A telepítést és a csatlakoztatást jobb képzett szakemberre bízni. Bár a telepítés egyszerűnek tűnhet, de ha a folyamat valamelyik lépése elmarad, az később nem megfelelő működéshez, esetleges meghibásodáshoz és újabb költségekhez vezethet.

    A Full-Klíma Kft. szakemberének tanácsa

    1. Manapság már szinte el sem tudjuk képzelni otthonunkat klíma nélkül. Milyen tanácsa lenne azon olvasóink számára, akik klíma beszerelésen gondolkoznak?

    Egy klímaberendezés vásárlása egy jól megtervezett hosszútávú, költséges beruházás, amit legtöbb esetben az életminőségünk javítása, energia és pénz megtakarítása érdekében valósítunk meg.
    Ahhoz, hogy ez sikeres legyen mindenképpen egy jó minőségű klímát válasszunk, ami a megtervezett igényeknek a legjobban megfelel. Egy jó minőségű klíma csendesen és észrevétlenül végzi a feladatát, jó szűrési technológiával rendelkezik, ezáltal megfelelően tisztítja a levegőt, és egész évben, bármilyen évszakban igényünknek megfelelően tudjuk használni. A jó minőség további fontos szempontja, hogy a klímák mozgó - kopó alkatrészei hosszú távon megfelelően működjenek.

    2. Miért jobb a klíma tisztítását szakértőre bízni, mint önállóan végezni?

    Bármilyen klímát is választunk, mindenképpen forduljunk szakemberhez, mert csak ő tudja szakszerűen szétbontani elemeire, és minden részét így tudja 100%-ban megfelelő vegyszerekkel tisztítani és fertőtleníteni, hogy továbbra is biztonságosan valamint rendeltetésszerűen tudjuk használni.

    3. Milyen gyakran tanácsos szervizelni a klímát?

    Az egészségünk és a hatékony működés érdekében a megvásárolt klímánkat egy évben legalább egyszer ajánlott átnézetni, karbantartani, de a karbantartás gyakorisága függ a felhasználás módjától (hűtés; hűtés-fűtés) és helyétől (szoba; nappali-konyhás helyiség), valamint a garanciális feltételektől.

    Berekméri Gyöngyi irodavezető, Full-Klíma Kft.

    2. Beltéri klíma felszerelése

    2.1. Beltéri egység megfelelő elhelyezése

    A beltéri egységnél fontos, hogy a fal, amelyre fel lesz szerelve, megfelelő teherbíró képességgel rendelkezzen, annyi szabad hely legyen, amennyit a gyártó előirt, és ne legyen kitéve napfénynek vagy más hőforrásnak. Meg kell vizsgálni, hogy a fal elbírja-e a légkondicionáló beltéri egységének többletsúlyát. A padlótól legalább 2,1 m magasságban kell lennie, és legalább 15 cm-nek kell maradnia körülötte mindkét oldalon. Ezenkívül legalább 1 m távolságra kell lennie az antennától, a televízió, rádió, telefon, kaputelefon, riasztórendszer és egyéb távközlési eszközök és rendszerek csatlakozóvezetékeitől. Mindezek az eszközök elektromos hanghullámokat bocsátanak ki, amelyek gondot okozhatnak a légkondicionáló működésében.

    2.2. Fúrás és telepítés

    Ha minden lehetőséget átgondolt, és kiválasztotta a klíma felszereléséhez legmegfelelőbb falat, következhet a tartók rögzítése. Mielőtt a falat belülről fúrná, ellenőrizze, hogy kívülről hol fog kijönni, és alkalmas lesz-e az a felület a kültéri egység felszerelésére. Fontos odafigyelni az egységek közötti távolságra is, hiszen ettől függ az őket összekötő kábelek és csövek hossza is. Ezután egy lyukat kell fúrni a falba, amelyen keresztül a csövek áthaladnak (kondenzvíz elvezető és csatlakozó csövek/kábelek). A furatokat átlósan, azaz lefelé kell fúrni a falon, hogy a csövek esése megfelelő szögben legyen, és így a víz akadálytalanul tudjon folyni, amíg a klíma működik.

    A beltéri és a légkondicionáló kültéri egysége közötti csövet ezen a lyukon vezetik át. A cső felszerelése után a beltéri egység a tartóra kerül. A légkondicionáló felszerelésének első része a csövek és a beltéri egység vízelvezetőjéhez való csatlakoztatásával fejeződik be.

    3. Kültéri egység felszerelése

    3.1. Kültéri egység megfelelő elhelyezése

    A kültéri egység helye meg kell, hogy egyezzen a beltéri egység helyével. Amint már említettük, javasoljuk, hogy telepítés előtt mindkét egységnél egyidejűleg vegye figyelembe a megfelelő helyet, hogy a szerelés közben ne kelljen különféle gondokkal szembesülnie. Célszerű az is, hogy a légkondicionáló kültéri egységét a forró és poros felületektől távolabbra telepítse; ezért a ház északi oldala lenne a legalkalmasabb, ahol gyakorlatilag nincs közvetlen napsütés. Figyelmet kell fordítani a televízió- és rádióantennáktól való minimális távolságra is, ami legalább 3 m kell, hogy legyen. Részletes elemzés és a legalkalmasabb hely megtalálása után a kültéri egység beépítése, majd az elektromos vezetékek bekötése következik.

    3.2. Fúrás, tömítés és összeszerelés

    Nagyon fontos, hogy a kültéri egységhez vezető csövek szigetelve legyenek, azaz alumínium szigetelőszalaggal legyenek leragasztva és a falra rögzítve. A falban lévő csövek körüli nyílásokat rugalmas zárt cellás habosított műanyaggal vagy pur-habbal kell tömíteni, vagy vakolni. Ha mindkét egység csatlakoztatva van, besugárzásra van szükség; így a levegő és a nedvesség egy vákuumszivattyú segítségével távozik a hűtőkörből. Az első bekapcsoláskor azt is ellenőrizni kell, hogy se a csövekből, se a szelepekből ne szivárogjon a levegő. A klímaberendezés első bekapcsolása előtt még egyszer ellenőrizni kell minden csatlakoztatást.

    4. Hol van felszerelve a légkondicionáló?

    A klíma szakszerű beépítése mellett nagyon fontos, hogy a helyiségben megtalálja a megfelelő helyet. Miért? Egy bizonyos optimális helyen sokkal kisebb lesz az energiafogyasztás és kellemesebb lesz a helyiségben való tartózkodás. A klíma optimális elhelyezése által egyszerűbb elérni a kívánt hőmérsékletet, így a készülék lényegesen kevesebb energiát fogyaszt. A szabály az, hogy a klímát a ház legmelegebb helyiségébe kell beszerelni, így az épület többi részében is hűvösebb lesz. Ily módon a klímaberendezés először a legmelegebb és legnaposabb helyet hűti le, ami így kellemesebb légkört eredményez az egész otthonban.

    Klíma a nappali szobában
    A beltéri egység legalább 2,1 m-re kell, hogy legyen a padlótól

    A légkondicionáló berendezés beszerelésekor kerülendő helyiség a folyosó, amely általában nincs közvetlenül kitéve a napsütésnek, így eleve hűvösebb helyiség, és a légkondicionálónak nem lesz sok dolga a kívánt szobahőmérséklet eléréséhez, míg a többi helyiségben a hőmérséklet még mindig magas lesz. Mindenesetre kerülje a konkrét hőforrásokhoz és a kellemetlen szagok forrásaihoz közeli helyeket - ugyanis a légkondicionáló először a közvetlen környezetből szívja be a levegőt, majd a helyiségbe fújja.

    Mind a légkondicionáló felszerelésével, mind a megfelelő helyre való elhelyezésével kapcsolatban javasoljuk, hogy forduljon szakemberhez, aki el tudja magyarázni a légkondicionáló használatával kapcsolatos tényeket és megtalálja a legmegfelelőbb helyet az Ön otthonában, hogy maximalizálja a légkondicionáló hatékonyságát és magas szintű lakókomfort biztosítson. A légkondicionáló legoptimálisabb elhelyezése gyakran valamivel hosszabb szerelőcsatornákat és csővezetékeket jelent. Biztosak vagyunk azonban abban, hogy a légkondicionáló beszerelésének kissé magasabb kezdeti költsége hosszú távon, a magas komfortérzet és a maximális hatékonyság révén megtérül. Ha csúcsminőségű légkondicionáló berendezést szeretne, küldjön egy keresletet, amelyre bevált szakembereink árajánlatokkal válaszolnak.

    5. Klíma berendezés ára

    Végezetül nézzük a klíma berendezés beszerelésének hozzávetőleges árát, amely függ az egységek elhelyezésétől, a berendezés összetettségétől, a légkondicionáló teljesítményétől és nem utolsósorban a légkondicionáló berendezés forgalmazójától. A legegyszerűbb 3,7 - 4 kW-os, külső és belső egységgel rendelkező légkondicionáló ára kb 110 000 Forint.

    5.1. Klíma felszerelésének ára

    Mennyibe kerül a klíma telepítése? Egy légkondicionáló berendezés telepítésének ára, ahol legfeljebb 40 cm vastag falátfúrás szükséges, a légkondicionáló berendezés 1 kültéri egységének és 1 beltéri egységének telepítése, beleértve a szerelési anyagot, 4 m-ig terjedő beépítéssel, 5 m-ig terjedő kondenzvízelvezetéssel, elektromos csatlakozással és műszaki beüzemeléssel, 80 000 – 100 000 Ft. A beszerelési ár a légkondicionáló teljesítményétől is függ, így például egy 3,7 kW-ig terjedő légkondicionáló felszerelése körülbelül 100 000 Forintba kerül, de egy 5,5 kW-ig terjedő légkondicionálóért 120 000 Forintot vagy annál többet kell fizetnie. Amennyiben az egységek már rögzitve vannak, a beüzemeltetés valamivel olcsóbb.

    5.2. Légkondicionáló csövek előzetes beszerelése

    Ha még nem döntött a klímaberendezés vásárlása mellett, célszerű előbb alaposan tájékozódni. A kivitelező a rézből készült légkondicionáló csöveket és kábeleket a padló alatti dobozokba vezeti, ahová később a légkondicionálót beszereli. Az előkészületi munkákhoz szükséges anyag ára körülbelül 6000 Forint méterenként és további 2000 Forint a munkadíj. A légkondicionáló egységek felszerelési helyétől függően 80 000 és 120 000 Forint közötti összegre lehet számíthat.

    Szakcikk 2522
    Szerző: Daibau Magazin

    Hasznos volt a cikk?


    Lakberendezési ötletek

    Magazin - Friss lakberendezési ötletek és szakértői tanácsok otthona kialakításához.

    Jó kivitelezőket keres a következő település területén Klíma, légkondicionálás?

    Rendszerünkben van még 675 kivitelező a következő területre Klíma, légkondicionálás:

    Díjmentes szolgáltatások
    Helyi kivitelezők
    Jutalék nélkül
    Rendszerünkben van még 675 kivitelező a következő területre Klíma, légkondicionálás
    9.6
    0

    K & S HOME INVEST Kft


    9.7
    0

    Future Industry Kft


    9.7
    0

    ENERGOSZOLG KFT.


    9.4
    0

    Kesztler Klíma és Hűtőtechnikai Kereskedelmi és Szolgáltató Kft


    Használati feltételek I Adatvédelem I Tájékoztató a sütikről I Impresszum
    © 2023 Daibau.hu | Minden jog fenntartva!