Katerória

    Hogyan néz ki egy 21. századi fürdőszoba?

    A cikket több mint 746+ felhasználó tekintette meg
    A fürdőszobákat minden bizonnyal az egyik legintimebb helyiségnek tekintik minden otthonban. Az elmúlt években talán éppen ezért nagy változásokon mentek keresztül a világítás, a színek és az anyagok előtérbe helyezése terén, szemben a puszta funkcionalitással, ami korábban jellemezte őket. A modern a fürdőszobának többé nem csak a higiénia fenntartását kell szolgálnia, hanem a béke és a kikapcsolódás oázisaként kell szolgálnia egy fárasztó nap előtt vagy után.
    Szakcikk 746
    modern furdoszoba
    Rendszerünkben van még 200 kivitelező a következő területre Fürdőszoba, fürdőszobabútor:

    1. A modern fürdőszoba megjelenése

    A fény – akár természetes, akár mesterséges (világítás formájában) – az elmúlt években a belsőépítészet – így a fürdőszobák – nagyon fontos elemévé vált. Maguk a fürdőszobák ugyanis a lakótér fontos részévé váltak, és már nem csak kiszolgáló helyiségek, amelyek nem igényelnek természetes fényt. Régebben az ilyen „hierarchikus” beosztás az otthon minden részére érvényes volt, ezért ennek függvényében értékelték és rendezték be azt. A nagy fürdőszobák nagy ablakai ma már nem presztízsszimbólumok. A modern fürdőszobákban gyakran olyan ablakok vannak, mint az épület többi részén, még akkor is, ha a padlótól a mennyezetig érnek. Ezért a régebbiekkel ellentétben ez most egy világos és kényelmes tér, ahol boldogan és elégedetten tölthet több időt, az illatos fürdőben heverészve, olvasgatva vagy a fürdőkádból tévézve. A fürdőszoba felújítás utáni vagy újonnan épített modern fürdőszobák tágasak és funkcionálisak, felesleges rendetlenség nélkül.

    trendi-furdoszoba.jpg

    A fény nagyon fontos eleme a modern fürdőszobáknak, mert kellemesebbé és vizuálisan nagyobbá teszi azokat 

    2. Anyagok és színek a modern fürdőszobában

    2.1. Anyagok új fürdőszobához

    A modern fürdőszobákban a kerámiacsempéket szükségszerűen merészebb, modernebb anyagok váltják fel, mint például a kő, a fa, a terrazzo, az epoxi és a mikrocement. A faburkolatok egyre ellenállóbbak, és jól előkészített, impregnált állapotban a víz sem károsítja őket, így félelem nélkül használhatók a fürdőszobában. Ugyanez vonatkozik más természetes vagy mesterséges anyagokra, valamint ezek kombinációira is, amelyek egyre gyakrabban fordulnak elő a modern fürdőszobákban, és nagy segítséget jelentenek a modern háziasszonyok számára, akik egyre kevesebb idővel rendelkeznek, nem beszélve például az olyan feladatokról, mint csempék közötti fugák tisztítása. Mindezek az újfajta anyagok öntöttek, ami azt jelenti, hogy teljesen lefedik az aljzatot egy darabban. A terrazzo az átlagos kerámiánál jóval nagyobb (50x50 cm-es vagy nagyobb) lapok formájában készül, és összehasonlíthatatlanul könnyebb karbantartani. Ezt érdemes szem előtt tartani, ha nagyon szereti a kerámiát. Az új fürdőszobák berendezésének trendjei azt diktálják, hogy természetes anyagokat kell használni a falak és padlók burkolására, valamint a berendezésekhez. Amennyiben pénzügyi helyzete ezt nem teszi lehetővé, használjon természetes textúrákat és színeket utánzó lapokat, amelyek olcsóbbak, de a célnak éppúgy megfelelnek, és biztosítják a kívánt beltéri hatást.

    Ha még mindig kétségei vannak, és továbbra is szívesebben maradna a kerámia csempéknél, akkor a modernebbeket ajánljuk, amelyek a különböző színek és méretek mellett egyre több nem szokványos formában, például háromszög vagy hatszög alakban is elérhetőek, és amelyek ma már csak bizonyos helyeket díszítenek geometrikus alakzatokkal.

    2.2. Színek a modern fürdőszobákhoz

    Jelenleg a modern fürdőszobák színei egyre enyhébbek és semlegesek, az úgynevezett földszín spektrumhoz tartoznak. A 2000-es évek elejére jellemző szigorú, mondhatni laboratóriumi fehérség visszaszorulóban van. A mérsékelt tónustérkép mellett a mai fürdőszobákba egyre gyakrabban választanak olyan részleteket, amelyek a legszembetűnőbb pontokon törik meg a rozsdamentes acél egyhangúságát – ez lehet fekete vasalat vagy a zuhany körüli keret vagy valami más. Ezért a modern színszabály egyszerű: nyugodt, egységes és nem feltűnő színek, vagy még jobb, enyhe pasztell árnyalatok, amelyeket aztán gondosan kiválasztott helyeken „megtörnek” egy kiegészítő, de erősebb színnel vagy feketével. A szín a továbbiakban kéz a kézben jár az elemek és burkolatok elhelyezésében is jól látható geometriával. Így a geometrikus vonalak és formák már nem csak a kerámián, hanem az egész fürdőszobában jelen vannak.

    2.3. Fürdőszobai beépítések

    A beépítéseknél ugyanaz a szabály érvényes a fürdőszobára, amit a belső tér többi részének modern elrendezésénél is követnek – mivel a normális életvitelhez szükségesek, nem kihagyhatók, de el lehet őket rejteni a szem elől. Ennek legszembetűnőbb példája természetesen a radiátorok, amelyek fokozatosan eltűnnek, mivel helyükre padlófűtés lép. A padlófűtés is kiváló és nagyon praktikus a modern fürdőszobákban, mert a kiömlött és visszamaradt víz gyorsabban elpárolog. Ha azonban úgy gondolja, hogy nem nélkülözheti a radiátorokat, azt tanácsoljuk, hogy válasszon kő-, illetve márványradiátort vagy norvég radiátort, mert ezek jelenleg igazi slágerek.

    modern-szoba.jpg

    Ha a hely engedi, a fürdőszoba és a hálószoba kombinálható

    3. A modern fürdőszoba a hálószoba folytatása

    Egyre népszerűbb a modern fürdőszoba és a hálószoba közötti közvetlen kapcsolat. A modern hálószoba és fürdőszoba egy teret alkothat, vagy elválaszthatók egy üvegfallal. Természetesen ilyen kapcsolatot nehéz kialakítani azokban a régebbi lakásokban, amelyekben csak egy fürdőszoba található az egész család számára. Ha ilyen modern dizájn mellett dönt, ne feledje, hogy a fürdőszoba a lakótér legintimebb részén lesz, és mint ilyen, a többi családtag számára nem lesz elérhető. A hálószobába beépített modern fürdőszobában a vízvezeték szerelő szakembernek az elemeket gondosan, átgondoltan kell elrendezni, hogy a nedves elemek (zuhany / kád / mosdó) a lehető legtávolabb legyenek az ágytól. Az is kívánatos, hogy a kád és a zuhanyzó valamilyen módon el legyen rejtve szem elől, míg ez kevésbé fontos a mosdó számára.

    3.1. WC külön helyiségben

    Említsük meg azt is, hogy a WC-t nem a legmodernebb fürdőszobák részének szánják. Külön helyiségben van elhelyezve, mivel a hálószobával egy nyitott légtérben lévő fürdőszobában nem lenne higiénikus. Ráadásul nem biztosítaná a magánélet védelmét.

    Amennyiben úgy dönt, hogy berendezi vagy átalakítja a fürdőszobát, vegye fel velünk a kapcsolatot a daibau.hu oldalon. Weboldalunkon további tanácsokat talál a témával kapcsolatban, valamint beszállítókat és gyártókat ajánlunk figyelmébe, akikkel együttműködünk, és akik megfelelő ajánlattal válaszolnak megkeresésére.

    Szakcikk 746
    Szerző: Daibau Magazin

    Hasznos volt a cikk?


    Lakberendezési ötletek

    Magazin - Friss lakberendezési ötletek és szakértői tanácsok otthona kialakításához.

    Jó kivitelezőket keres a következő település területén Fürdőszoba, fürdőszobabútor?

    Rendszerünkben van még 200 kivitelező a következő területre Fürdőszoba, fürdőszobabútor:

    Díjmentes szolgáltatások
    Helyi kivitelezők
    Jutalék nélkül
    Rendszerünkben van még 200 kivitelező a következő területre Fürdőszoba, fürdőszobabútor
    9.7
    0

    Walter Bt.


    10
    0

    G+P Ipari Bt.


    9.2
    0

    BALOGH BÚTOR DESIGN Kft


    9.5
    0

    Vetro Design Kereskedelmi és Szolgáltató Kft


    Használati feltételek I Adatvédelem I Tájékoztató a sütikről I Impresszum
    © 2023 Daibau.hu | Minden jog fenntartva!