Katerória

    Olcsó könnyűszerkezetes házak: legolcsóbb „kulcsrakész” készházak

    A cikket több mint 2841+ felhasználó tekintette meg
    Sokakban felmerül a kérdés, hogy valóban létezik-e olcsó könnyűszerkezetes ház. Gyakran hallani, hogy a könnyűszerkezetes házak drágábbak, mint a téglépítésűek. Ezért úgy döntöttünk, utánajárunk, vajon ez igaz-e, és valójában mennyibe kerülhet egy könnyűszerkezetes ház. Van egy jó hírünk – azzal ellentétben, amit sokan gondolnak – olcsó könnyűszerkezetes házak valóban léteznek!
    Szakcikk 2841
    olcso konnyuszerkezetes haz
    Rendszerünkben van még 190 kivitelező a következő területre Könnyűszerkezetes ház:

    1. Olcsó könnyűszerkezetes házak léteznek!

    Meglehetősen elterjedt az a nézet, hogy nem létezik olcsó könnyűszerkezetes ház, mert az ilyen típusú házak drágák és átlagosan drágábbak, mint a téglaházak. Ez még 5 évvel ezelőtt is igaz volt, de a koronavírus-járvány kezdete óta az építőiparban az árak hihetetlenül megemelkedtek, átlagosan 35-40%-kal, a nyersanyagok és repro-anyagok lassú kiszállítása és a projektek stagnálása miatt. Fontos megemlíteni, hogy ennek következtében a falazott épületek drágábbak lettek, mint a könnyűszerkezetes házak. Ezért már egy ideje nem érvényes, hogy az előregyártott épületek drágábbak, mint a téglaépületek. Az árak nagyjából azonosak, és elsősorban az Ön szükségleitől, lehetőségeitől és követelményeitől függnek. Éppúgy, ahogy van olcsó téglaház, úgy van olcsó könnyűszerkezetes ház is.

    2. Olcsó könnyűszerkezetes házak – az árak a minőségtől függenek

    2.1. Léteznek olcsó könnyűszerkezetes házak

    Ahogyan otthont lehet építeni 280000 forint körüli áron négyzetméterenként (ez 2023-ban az alsó határ), de 500000 forint körüli áron is négyzetméterenként, a könnyűszerkezetes házak építése is ugyanilyen mértékben változik. A könnyűszerkezetes ház négyzetméterenkénti árát befolyásolja a ház minőségi besorolása, így ezzel arányosan a 200 négyzetméter feletti könnyűszerkezetes házak négyzetméterenként olcsóbbak, mint a kisebbek.

    2.2. Legolcsóbb „kulcsrakész”középkategóriájú könnyűszerkezetes házak

    Az alacsony költségű könnyűszerkezetes ház az alacsony és közepes kategóriájú lakásnak felel meg, ami azt jelenti, hogy csak a standardnak megfelelő alapvető dolgokat tartalmaz. Az olcsó könnyűszerkezetes ház mindig típusház, ami azt jelenti, hogy a megrendelő az apró részletek kivételével, nem változtathat rajta semmit. Ez azonban nem vonatkozik azokra a legmagasabb követelmények, szabványok szerint építettekre, amelyek lehetővé teszik az alaprajzon a nagyobb változtatásokat, és a legjobb minőségű és típusú anyagokkal és berendezésekkel látták el. Ha olcsó könnyűszerkezetes házat szeretne, válasszon alacsonyabb kategóriájút. Ez valójában átlagos anyagokat és felszereléseket jelent, valamint azt, hogy a típusprojekten, amely szerint készül, nem lehet változtatni, de ezek a tulajdonságok semmilyen módon nem befolyásolják a kényelmet lakhatás szempontjából.

    Még az olcsó könnyűszerkezetes házak is megfelelnek a legszigorúbb energiaszabványoknak, ezért hatékonyak és magas életszínvonalat nyújtanak.
    olcsó könnyűszerkezetes árak

    Az olcsó könnyűszerkezetes házaknál nem lehetséges változtatni a terveken, így el kell fogadni azt, amit az ajánlattevő kínál

    3. Mennyibe kerülnek a legolcsóbb „kulcsrakész” könnyűszerkezetes házak?

    3.1. A legolcsóbb könnyűszerkezetes ház ára

    Nagyon sokan kínálnak a piacon könnyűszerkezetes házakat, amelyek árai nem kifejezetten eltérőek. Az ilyen típusú alacsony- és középkategóriás objektumok négyzetméterenkénti ára 2022-ben átlagban 245000 és 295000 forint között mozgott, míg a „kulcsrakész” állapotban lévők négyzetméterenként körülbelül 395000 és 580000 forint között voltak. Így a legolcsóbb, 150 négyzetméteres, középkategóriás könnyűszerkezetes ház körülbelül 35 millió 125 ezer forintnyi összegbe kerülne.

    3.2.Különböző csomagajánlatok könnyűszerkezetes házak építéséhez

    Mindenekelőtt el kell mondani, hogy minden könnyűszerkezetes házat gyártó és kivitelező eltérő csomagokat kínál az alapcsomagtól, amely csak a ház építését tartalmazza a 3. fázisig, a legnagyobbig, amely magában foglalja az összes befejező munkát, valamint a teljes vezetékrendszert, így minden készen áll a beköltözésre. A csomagok ára természetesen különböző – ha a vásárló saját ízlése szerint szeretné kialakítani, rendezni a homlokzatot és a belső teret, akkor a kisebb csomagot választja, amennyiben nem tetszik neki az ajánlat azon része. Lényeges azonban elmondani, hogy ez a megközelítés drágább, emellett jóval több időt és erőfeszítést igényel, mintha a befejezést a kivitelezőre bízná.

    3.3. Mit nem tartalmaz az olcsó könnyűszerkezetes ház árajánlata?

    Sok vásárló nincs tisztában azzal, hogy tulajdonképpen mit foglal magában és mennyibe kerül a csomag egy alacsony költségű könnyűszerkezetes háznál. Az ár természetesen nem tartalmazza a telekvásárlást, sem a járulékok összegét és a közmű bekötést sem. A közüzemi díjak és járulékok azok a költségek, amelyeket a földtulajdonos fizet a közmű- és infrastruktúra-csatlakozásokért, amelyeket az építkezés során és később is igénybe vesznek. A könnyűszerkezetes ház ára még az esetleges pinceépítést sem tartalmazza, mivel a kivitelezők kínálatában általában nem szerepel. Amennyiben pincét szeretne, akkor azt egyedül kell elkészítenie (beleértve annak kiásását is), amelynek következtében a beruházás körülbelül 20-25%-kal emelkedik. Az építési ár négyzetméterenként 300000-370500 forint körül alakul, ami azt jelenti, hogy egy 50 négyzetméteres pince körülbelül 15 millió 614 ezer forintba kerül. A legolcsóbb „kulcsrakész” könnyűszerkezetes ház ára nem tartalmazza a beépíthető vagy mozgatható bútorokat sem.

    könnyűszerkezetes ház összeállítása

    A könnyűszerkezetes ház építése gyors és tiszta munka

    4. Mik a könnyűszerkezetes házak előnyei?

    4.1. Az olcsó könnyűszerkezetes házak gyorsan épülnek

    A könnyűszerkezetes házak egyik legnagyobb előnye valószínűleg a nagyon gyors és tiszta kivitelezés. Az ügyfelek általában az építkezés gyorsasága miatt választják ezeket. Az átlagos építési idő az alapfödém betonozásának megkezdésétől számítva mindössze 5-6 hónap (bár a hirdetésekben gyakran 45-60 napot jeleznek), ezzel szemben egy téglaház építése körülbelül 16-18 hónapig tart, habár akár két évig is tarthat. Azt is figyelembe kell venni, hogy sok gyártónál és ajánlattevőnél, kivitelezőnél van várólista, így számítson arra, hogy házának építése egészen biztosan nem a szerződés aláírását követő első hétfőn kezdődik. Szinte biztos, hogy a munka megkezdésére több hetet vagy hónapot kell majd várni.

    4.2. Még a legolcsóbb „kulcsrakész” könnyűszerkezetes házak is energiahatékonyak

    A könnyűszerkezetes házak másik előnye a magas energiahatékonyság. Az ilyen típusú épületek gyártói és beszállítói az elsők között kezdtek el nem csak passzív, hanem szinte „nulla” energiájú, a legszigorúbb energiahatékonysági kritériumoknak megfelelő könnyűszerkezetes házakat is építeni. S hogy ez miért lényeges? Mert egy ilyen típusú ház fűtési és fenntartási költségei számottevően kisebbek egy alacsonyabb energiaosztályú házhoz viszonyítva. A legolcsóbb „kulcsrakész” könnyűszerkezetes házak nem csak kevés pénzért épült létesítmények, hanem olyan épületek is, amelyek nem igényelnek olyan drága karbantartást, amit a tulajdonosok nemigen engedhetnek meg maguknak.

    5. A legolcsóbb „kulcsrakész” könnyűszerkezetes házak kifizetése

    A könnyűszerkezetes házak kifizetésének módja a teljes adásvételi folyamat alapvető eleme, mert sokban különbözik a téglaházak kifizetésétől. A vevő a megbeszélt összeg nagy részét minden előregyártott épületnél előre, előlegként kifizeti, ami többeknek is gondot okozhat. Itt az építkezés gyorsaságából adódóan a vásárlónak még a beköltözés előtt minden költséget maradéktalanul ki kell fizetnie. Klasszikus házépítés során az aktuális anyagi helyzetnek megfelelően leállítható, meghosszabbítható vagy folytatható a munka.

    Ezért azt javasoljuk, hogy az ajánlattevőtől először is részletekbe menően érdeklődjön, hogy mit tartalmaz a szerződés, milyen kötelezettségek és felelősségek terhelik Önt és mik őt, azzal a céllal, hogy később ne legyenek kellemetlen meglepetések vagy nem kívánt következmények. Másrészt nem volna rossz több bankban is ellenőrizni a hitellehetőségeket.

    Szakcikk 2841
    Szerző: Daibau Magazin

    Hasznos volt a cikk?


    Lakberendezési ötletek

    Magazin - Friss lakberendezési ötletek és szakértői tanácsok otthona kialakításához.

    Jó kivitelezőket keres a következő település területén Könnyűszerkezetes ház?

    Rendszerünkben van még 190 kivitelező a következő területre Könnyűszerkezetes ház:

    Díjmentes szolgáltatások
    Helyi kivitelezők
    Jutalék nélkül
    Rendszerünkben van még 190 kivitelező a következő területre Könnyűszerkezetes ház
    10
    0

    UNIVERHOLZ Kft


    9.5
    0

    Bau-Manus Kft.


    9.2
    0

    Perger Tamásné EV


    9
    0

    Vaszari Sándor e.v


    Használati feltételek I Adatvédelem I Tájékoztató a sütikről I Impresszum
    © 2023 Daibau.hu | Minden jog fenntartva!