Katerória
    Az emberek főként tavasszal szeretik rendezni a ház környékét. Rendbe teszik a kertet, eltávolítják a télről ott maradt, nem kívánatos dolgokat, valamint a vadhajtásokat, a gazt és a mohát is. A legtöbb ház udvara térkő burkolattal rendelkezik, blokkokkal, macskakővel, téglával vagy lapokkal van burkolva, vagy legalábbis térkő burkolattal rendelkező kerti ösvényekkel és autóbeállóval rendelkezik. Ez azt jelenti, hogy sok fuga van, amelyek rendszeres karbantartást igényelnek. Vannak, akik azt állítják, hogy az útburkolathoz szükség van betonalapra, viszont mások úgy vélik, hogy a homok elegendő. Tény, hogy a hézagokat mindkét esetben leginkább közönséges homokkal vagy kvarchomokkal, esetleg habarccsal töltik ki. Ezért a felületek és fugák tisztítását legegyszerűbben nagynyomású mosókkal végzik. Lényegében az otthoni és professzionális használatra egyaránt alkalmas többcélú tisztítók és porszívók legújabb generációja rendelkezik olyan funkcióval, amely csak a kültéri fugák tisztítására szolgál, és ehhez vannak speciális tartozékok is.
    Szakcikk 82
    A fugák tisztítása burkolt felületeken
    Rendszerünkben van még 121 kivitelező a következő területre Felülettisztítás, térkő, tető mosás:

    1. A lapok, blokkok, téglák és kockák tisztítása

    1.1. Mi tartozik a térkővel burkolt felületek tisztításához?

    A járda tisztítása leginkább a gyomok miatt szükséges, amelyek általában az udvari ösvények vagy az autóbeállók elemeinek illesztései között nőnek. A gyomnövények növekedését szinte lehetetlen megakadályozni, különösen, ha a burkolt felület illesztéseit homokkal vagy habarccsal töltik ki. A növények magjai a széllel terjednek, a homok és habarcs pedig kiváló talajt jelent számukra. Az algák és mohák az udvar északi részein jelentkezhetnek, hiszen szeretik a nedves, hűvös helyeket. Ezeket az árnyékos zugokat a nap viszont kevésbé éri el és lassabban szárítja.

    1.2. Hogyan akadályozzuk meg a gyomnövények terjedését?

    Miután végre megszabadult a mohától és a gyomnövényektől, szükséges azok további terjedésének megakadályozása. Ezt megteheti a nem kifejezetten szerves gyomirtó szerekkel, vagy használhat házi készítésű szereket is. A járdák tisztítására alkalmas házi szerek közül leghatékonyabb egyértelműen az ecet, a só és a szappan. Szaküzletekben kaphatók speciális növényvédő szerek, de ezek sajnos nem mindig elérhetők a hétköznapi vevők számára. Akármelyik szer mellett is dönt, az ilyen típusú termékek használatáról és a környezetre gyakorolt hatásukról konzultáljon az eladóval.

    Térkőtisztítás.jpeg
     A térkővel burkolt felületek rendszeres tisztítása fontos, hogy megakadályozzák a gyomok túlzott terjedését

    2. A fugák kézi tisztítása

    A gyomoktól kapálással, azok kivágásával vagy kaszálással is megszabadulhat. Ez minden bizonnyal jobb és sikeresebb, ha nyomás alatti vizet használ, mivel így csak azt távolítja el, ami zavarja és rontja a kert kinézetét. Az ilyen típusú tevékenység hátránya, hogy fizikai munkát követel, hosszabb időt igényel, emellett a kényelmetlen testhelyzet miatt gyakran hátfájást okoz.

    3. A térkővel burkolt felületek tisztítása vegyszerekkel

    Az udvari gyomok okozta gondok természetesen vegyszerekkel is orvosolhatók. Így hatékony és rövidebb a lapok, blokkok, téglák vagy kockák és azok közeinek a tisztítása, ezzel szemben ez a módszer nem a legkörnyezetbarátabb. Emellett az sem garantált, hogy a gyomnövények, a moha vagy az algák nem jelennek meg újra. Egyszerűen nem létezik hiteles bizonyíték arra, hogy bármit használnak, hosszú távú, illetve tartós megoldást jelentene, inkább mindez csak szezonális szintű megoldás lenne.

    4. Nyomás alatti mosás

    A legjobb eredményt a túlnyomásos vízzel történő tisztítás biztosítja


    A fugák között lévő por, só, zsírok, különböző szennyeződések és gyomnövények legjobban nagynyomású vízsugárral távolíthatók el. Azonban az ilyen eszközök, amelyeket otthoni használatra szántak, mondhatjuk, hogy erejüknél fogva agresszív eszközök. Használatukkal, a térkővel burkolt utak és felhajtók újszerű kinézetet kapnak, ezenkívül megnövelik azok élettartamát is. Hátrányuk viszont, hogy nagyon erősek, következésképpen sokszor kimossák az összes homokot a fugákból. Emiatt tisztítás után ismét ki kell tölteni a hézagokat a már korábban használt anyaggal. Azért, hogy a nyomás alatti vízsugár a lehető legkevesebb anyagot préselje ki a fugákból, csak olyankor szabad a mosást alkalmazni, amikor minden teljesen száraz.

    Térkőtisztítás.jpeg
    A magasnyomású mosók vagy szivattyúk nagyon hatékony eszközök 

    5. Hogyan működnek a magasnyomású mosók?

    A különböző szerszámok és készülékek, köztük a háztartási gépek gyártástechnológiájának fejlesztése oda vezetett, hogy ma már egyes készülékek, amelyek régebben csakis ipari, illetve professzionális használatra szolgáltak, ma már házi használatra, tisztításra, mosásra is használhatók. Következésképpen a piacon több gyártó és beszállító jelent meg többcélú tisztítókat és gőztisztítókat kínálva, valamint otthon és a ház körül egyaránt használható porszívókat, a több tartozéknak és bővítménynek köszönhetően. A klasszikus nagynyomású mosók mellett, amelyek méreteiknek köszönve napjainkban már könnyen kezelhetőek, vásárolhatók szűk fúvókás, kifejezetten a fugák tisztítására szolgáló nagynyomású tisztítók, valamint levegő- és vízporszívók, amelyekkel a fugák közötti szennyeződéseket kifújják vagy leöblítik. Azt, hogy megvásárolja-e az említett gépek valamelyikét, vagy olyan szakembereket alkalmaz, akik hasonlóan mossák a tetőablakokat és tetőket, természetesen Ön dönti el. 

    6. Mennyibe kerülnek a térkővel burkolt felületek tisztítására szolgáló eszközök?

    Az, hogy mennyit kell félretennie az ilyen típusú vásárlásokra, gyártótól és forgalmazótól függően változik, valamint attól, hogy hazai vagy külföldi termékről, ezenkívül milyen nagyságú és erősségű eszközről van szó. A kisebb és gyengébb alapmodellek 78000 forint körül vannak, míg az erősebb, több funkcióval rendelkezők 195000 forint feletti összegbe kerülnek.

    Szakcikk 82
    Szerző: Daibau Magazin

    Hasznos volt a cikk?


    Lakberendezési ötletek

    Magazin - Friss lakberendezési ötletek és szakértői tanácsok otthona kialakításához.

    Jó kivitelezőket keres a következő település területén Felülettisztítás, térkő, tető mosás?

    Rendszerünkben van még 121 kivitelező a következő területre Felülettisztítás, térkő, tető mosás:

    Díjmentes szolgáltatások
    Helyi kivitelezők
    Jutalék nélkül
    Rendszerünkben van még 121 kivitelező a következő területre Felülettisztítás, térkő, tető mosás
    10
    1

    SZILÁGYI-GENERÁL ÉPÍTŐ Kft.


    8.7
    0

    Chicken-Factory sro


    8.7
    0

    KB-Brigád


    8.8
    0

    Hamu system


    Használati feltételek I Adatvédelem I Tájékoztató a sütikről I Impresszum
    © 2023 Daibau.hu | Minden jog fenntartva!