Katerória

    Konyhai munkalap: árak és a választék áttekintése

    A cikket több mint 2864+ felhasználó tekintette meg
    A konyhai munkalap kiválasztása néha nagy fejtörést okozhat, hiszen a választék minden tekintetben óriási. A konyhai munkalapok számos anyagból elkészíthetők: kőből, fából, gránitból, betonból, márványból, inoxból, kerrockból, fémből, laminált fából, forgácslapból stb. A modern pultnak tartósnak és könnyen tisztíthatónak kell lennie, így nem könnyű a döntés. Összegyűjtöttünk néhány információt a leggyakrabban használt anyagokról, hogy segítsünk a döntéshozatalban.
    Szakcikk 2864
    konyhapult
    Rendszerünkben van még 99 kivitelező a következő területre Konyhapult, munkalap:

    1. Gránit konyhai munkalap

    A gránit a legmegfelelőbb kő a konyhai munkalapokhoz, számos színben és árnyalatban kapható. A gránit ellenáll a hőnek, a nedvességnek és az ütéseknek, és ami fontos, könnyen tisztítható. A gránit munkalap általában 2-3 cm vastag, és sokkal tartósabb, mint a fa munkalap. A kő első ránézésre és érintésre is hidegnek tűnik, a lapok illesztései pedig jól láthatóak, így a modern konyhában is tekintélyesnek és elegánsnak tűnik.
    Vajon mennyit kell fizetni egy ilyen munkalapért? A gránit munkalap hosszméterének ára a kő típusától és kidolgozottságától függően változik, a szürke színű körülbelül 32 ezer, a zöld és kék árnyalatú pedig 64 ezer Forintba is kerülhet.granit-konyha-pult.jpg

    PULT VILÁG Kft. szakemberének tanácsa
    1. Mi alapján válasszunk megfelelő konyhapultot? Milyen anyagból készül a legjobb konyhapult?
    A munkalap a konyha egyik legfontosabb része! A választás igényekhez, felhasználási igénybevételhez és nem utolsó sorban pénztárcához igazítva történik.
    A konyhapult anyagok fajták szerint:
    -Tömörfa munkalapok- a valódiságot és a természetet csempészik be otthonunkba. A Pult világnál igazi fából készülnek, teljes keresztmetszetben. Legismertebb ilyen fák a tölgy, a bükk, az akác és a nyír, de a tömörfa munkalapok készülhetnek különböző egzóta fából is. Természetesen ezeket időközönként megfelelő olajjal kezelni kell.
    -Laminált munkalapok- a legismertebb fajta, kedvező áruk és a modern technika miatt igényes felülettel és színválasztékkal rendelkeznek. Csempe burkolat helyett is lehet használni, így egységes a munkalappal. Bizonyos szinten karc- és hőállóak.
    -Kompakt lemezek - nagyon kemény kompozit anyag, szinte mindenre alkalmas, kültérre-beltérre egyaránt.
    -Corian munkalapok- szinte korlátlan formára alakíthatóak, igényesek, időtállóságuk ideállis.
    -Gránit - biztos választás, sosem megy ki a divatból.

    2. Amikor kiválasztottuk, hogy milyen konyhapultot szeretnénk, mennyi ideig tart az elkészítése?
    A gyártási idő általában 2-8 hét. Természetesen ez függ a raktárkészlettől és beszerzéstől is.

    3. Konyhapultokon kívül foglalkoznak még mással is. Mik lennének azok?
    Cégünk tevékenysége a munkalapokkal nem merül ki. Szívesen vállaljuk egyedi bútorok elkészítését, amit méretre vagy egyedi tervezés alapján kell gyártani, lakossági és céges ügyfeleknek egyaránt. Konyhabútorokat, gardróbszerkényeket, gardróbszobákat, fürdőszoba bútorokat, lépcsőket és burkolatokat is kivitelezünk, irodákat és szállodákat bútorozunk.
    Bogdányi Róbert ügyvezető, PULT VILÁG Kft.


    2. Műkő munkapult a modern konyhákhoz

    A műkő, a gránithoz hasonlóan sokféle színben és árnyalatban kapható. A műkőből készült konyhai munkalapok valójában nem teljesen mesterségesek - ez a munkalap zúzott márványforgácsokból és porból készül, amelyhez gyantát, színezékeket, pigmenteket, illetve néha üveget is adnak. Elmondható, hogy egy ilyen pult ára a minőséghez képest meglehetősen alacsony. Az olcsóbb műkő porózusabb és átveheti a rajta előkészített alapanyagok és ételek illatát. A műkő nyomtatható is, vastagsága általában 1,5 cm körüli.
    Mennyit kell fizetnünk a műkőből készült munkalapért? A műkő árát általában négyzetméterenként számítják, színtől, minőségtől és megmunkálásától függően 65 és 100 ezer Forint között alakul.muko-pult.jpg

    3. Kerrock, azaz akril munkalap

    A konyhai munkalap alapanyagaként választhatjuk a kerrockot is. A kerrock egy újkeletű, akril polimer kötőanyagból és alumínium-hidroxidból készült kompozit anyag. Legnagyobb előnye, hogy könnyen és egyszerűen formázható, ragasztható, csiszolható vagy hajlítható. A akril pult nagyon kemény és ellenálló, könnyen tisztítható és karbantartása is igen egyszerű. Ellenáll a mechanikai és termikus sérüléseknek is. Mindezek ellenére nem ajánlatos a forró serpenyőket közvetlenül ráhelyezni, illetve vágni, szeletelni rajta. Nem porózus, így a szennyeződések és foltok nem maradnak meg rajta.

    Mennyibe kerülnek az akril munkalapok? Ára négyzetméterenként színtől, minőségtől és munkától függően 80 és 195 ezer Forint között alakul.kerrock-konyhai-pult.jpg

    4. Rozsdamentes acél munkafelület

    Ez a konyhai munkalap ellenálló és erős, sem a magas hőmérséklet, sem a mechanikai sérülés nem okoz nagyobb kárt benne. Közvetlenül vágni vagy éles tárggyal ütni azonban tilos, mert az ebből eredő sérülést csak polírozással lehet helyrehozni. A rozsdamentes acélból készült pult könnyen tisztítható és karbantartható, mivel a foltok nem tudnak behatolni a felület alá. Az inox pultot azonban kizárólag szakemberek építhetik be, mivel közel sem olyan egyszerű feladat, mint amilyennek látszik. 
    Na, és mennyibe kerül egy ilyen konyhai pult? Egy folyóméter, 60 cm széles inoxlemez ára gyártási és beépítési módtól függően 45 ezer Forint körül mozog.inox-pult.jpg

    5. Laminált MDF konyhai munkafelület

    A laminált konyhai munkalap iránt nagy a kereslet, elsősorban a megfizethető ára miatt. Ezek a pultok valójában műanyagból készülnek, és speciálisan kezelt felületi réteggel rendelkeznek, hogy szilárdak és tartósak legyenek. A laminált pult nagyon ellenálló, könnyen tisztítható és karbantartása sem igényes. Beépítésük és cseréjük is egyszerű. A laminált munkalapok ellenállnak a magas hőmérsékletnek, különféle vegyszereknek, ütéseknek és karcolásoknak.

    Mennyit kell fizetni, ha laminált pultot szeretnénk a konyhánkba? A 60 cm széles laminált pult folyóméterének ára színtől és gyártási módtól függően 4 és 10 ezer Forint között mozog.laminalt-pult.jpg

    6. Laminált faforgácslap konyhapult

    A laminált faforgácslapból készült konyhai munkalap is nagy népszerűségnek örvendenek. A pult alapját faforgácslap képezi, amely laminált bevonatot kap. A széleket általában ABS szalagok védik, amelyek évek múltán, a használat során meglazulhatnak. A laminált konyhai munkafelület fa, gránit vagy márvány mintázatot is kaphat. Az anyag nagyon jó minőségű és tartós, gond nélkül tisztítható és karbantartható. Laminált bevonattal ellátott forgácslapra viszont alátét nélkül nem szabad meleg edényt tenni, és vágódeszka nélkül sem ajánlatos az ételek szeletelése, vágása.

    Mennyibe kerülhet egy ilyen konyhai munkalap? A 60 cm széles laminált pult folyóméterének ára a gyártási módtól függően 3 és 8 ezer Forint között mozog.

    7. Fa konyhapultok

    Végül, de nem utolsó sorban meg kell említenünk a fából készült konyhapultokat is. A fából készült konyhai munkalap, mondhatnánk, nagyon népszerű, mert a fa meleg, kellemes hatását látják benne, a konyha pedig otthonosnak tűnik. Természetesen valamely kemény fafajtát kell használni konyhapult kidolgozása során, például tölgy- vagy juharfát, emellett speciális bevonatokkal kell védeni. A fából készült konyhapult gondos kezelést igényel, mert meglehetősen érzékeny a mechanikai sérülésekre, és a különféle folyadékok is károsíthatják. Nem szabad hagynunk, hogy túlságosan átnedvesedjen, mivel penész jelenhet meg rajta. 
    Mennyibe is kerül a fából készült munkafelület? Ára négyzetméterenként fajtától, minőségtől és kidolgozottságától függően 40 ezer Forint között alakul.
     
    Ha a fent említett konyhai munkalapok közül szeretné valamelyiket beépíteni, a Daibau weboldalán felveheti a kapcsolatot az ilyen ügyekben jártas munkatársainkkal, és árajánlatot, tanácsot kérhet tőlük, illetve további tanácsokat találhat a témával kapcsolatban, valamint felkereshetjük a beszállítókat és gyártókat is, akikkel együttműködünk, akik megfelelő ajánlattal válaszolnak megkereséseikre.

    Szakcikk 2864
    Szerző: Daibau Magazin

    Hasznos volt a cikk?


    Lakberendezési ötletek

    Magazin - Friss lakberendezési ötletek és szakértői tanácsok otthona kialakításához.

    Jó kivitelezőket keres a következő település területén Konyhapult, munkalap?

    Rendszerünkben van még 99 kivitelező a következő területre Konyhapult, munkalap:

    Díjmentes szolgáltatások
    Helyi kivitelezők
    Jutalék nélkül
    Rendszerünkben van még 99 kivitelező a következő területre Konyhapult, munkalap
    9.6
    0

    Tilli Zsolt e.v.


    8.7
    0

    HP 500 Kft.


    10
    0

    TARR KŐFARAGÓ Kft


    9.4
    0

    Radics Team Kőfaragó és Műkőkészítő Bt


    Használati feltételek I Adatvédelem I Tájékoztató a sütikről I Impresszum
    © 2023 Daibau.hu | Minden jog fenntartva!