Katerória

    Szárazpadló, a szárazépítés, gipszkartonozás ára

    A cikket több mint 599+ felhasználó tekintette meg
    A száraz esztrich a beépítés módjában különbözik a szokásos esztrichtől. A szárazépítés valójában az esztrichet alkotó fa vagy gipszkarton lapok, lemezek lerakását jelenti. A szárazépítési rendszer alkalmas újépítésű épületek padozatának kialakítására, de felújítások és átalakítások során is alkalmazható.
    Szakcikk 599
    padlo
    Rendszerünkben van még 125 kivitelező a következő területre Szárazpadló:

    1. Szárazpadló és szárazépítés

    A szárazpadlónak több előnye is van, klasszikus esztrichhez képest. Elsőként kell megemlíteni, hogy a telepítés után azonnal használható, mivel nem kell megvárni, hogy megszáradjon. A másik nagyon fontos dolog az időmegtakarítás – a lapok beépítése nagyon gyorsan és egyszerűen történik. A következő fontos előny a hang- és hőszigetelés, illetve a védelem. Szárazpadló a legmegfelelőbb választás padlófűtés esetén. Nem kevésbé fontos az a tény sem, hogy az ilyen típusú padló vagy fal sokkal könnyebb, mint a többi típus, és kisebb terhelést jelent a szerkezet számára.

    2. Szárazépítés hátránya

    Elmondható, hogy a szárazpadló, illetve a hozzá használt elemek egyik fő hátránya, hogy nem vízállók, kivéve, ha speciális módon kezelik, és nem használható olyan helyiségekben, mint a fürdőszoba, konyha és hasonlók. Nedves helyiségekben történő alkalmazása esetén a szárazpadlót további eszközökkel porózusmentessé kell tenni. A következő probléma akkor jelentkezhet, ha a szárazpadlót közvetlenül valamilyen elasztikus aljzatra, például linóleumra vagy PVC-re fektetik le – ilyen esetekben az esztrichet speciális anyaggal kell védeni. Más szóval, ha a burkolólapokat szárazpadlóra kívánjuk helyezni, először valamilyen szigetelőanyagot és ragasztót kell felvinni alá.

    3. Hogyan készül a szárazpadló?

    A szárazpadló elemei többnyire gyári félkész termékekből, azaz ragasztott gipszkarton lapokból állnak, amelyeket szigetelőréteggel, általában hungarocell-réteggel vonnak be. Ehhez a padlóhoz más típusú építőlemezek, például faforgácslapból készültek is használhatók. Ezeket a lapokat az esetek többségében több rétegben kell lefektetni az esztrich kialakításához.

    3.1. Száraz esztrich alapjának kialakítása

    Az esztrich különböző anyagokból készülő alapra kerülhet. Egyike az ilyen lehetőségeknek a finomított vulkáni kő, a bituperl használata, amely kiváló hang- és hőszigetelő. Emellett gyakran használják a Siliperlt is, nagyon markáns durva granulátumú, nem duzzasztott perlitből készült anyag, így kiváló hangszigetelő. Aljzatként használható a természetes viasszal impregnált Nivoperl és Perlit is, amely kiváló hang- és hőszigetelővé teszi őket. Maga a szigetelés is használható az aljzat helyett. Ebben az esetben a szigetelés közvetlenül a szerkezetre kerül, általában betonlapra.

    3.2. Perlit

    A perlit természetes eredetű hőkezelt vulkáni kőzetből készült expandált építőipari anyag.  Nagy porozitás és alacsony fajsúly jellemzi. A perlitet a növények tápanyagaként, valamint az építőiparban száraz esztrich aljzataként is használják. Az egyenetlen felületekre öntik, így kiegyenlítve azt, illetve hang- és hőszigetelőként is szolgál.

    4. Szárazpadló és padlófűtés

    A szárazpadló tökéletesen kombinálható a padlófűtéssel. Egyes gipszkarton lapok külön nyílásokkal rendelkeznek a padlófűtés csövei számára. Miért is jó ez? Leggyakrabban a felújítás folyamán jövünk rá, pár centiméteres eltérés van a magasságban, így nem önthetünk klasszikus esztrichet a padlófűtéshez, amelyből legalább 8 centiméternyi szükséges, hogy megfelelő és használható legyen. Ilyenkor a szárazépítési módszer alkalmazása a legmegfelelőbb, mert mindössze 2 centiméter a magassága. A fennmaradó magasságkülönbséget ezután az esztrich alatti kiegészítő szigeteléssel töltik fel. A legfontosabb pedig, hogy a teljes munka két nap alatt elvégezhető. A száraz esztrich egyik előnye, hogy alacsonyabb hőmérsékleten is nagyon gyorsan felmelegszik, ami végső soron alacsonyabb fűtési költségeket jelent. Igaz, gyorsabban le is hűl, amint a fűtést kikapcsolják.

    5. Mikor a legcélszerűbb a szárazpadló beépítése?

    A szárazpadló alkalmas lakóépületekhez és speciális igényű épületekhez is. Leginkább olyan esetekben alkalmazzák, ahol nagy felületek gyors beépítése, emeletek közötti szerkezetek javítása a cél, valamint a fapadlószerkezetekkel való kapcsolatként szolgál.szarazpadlo.jpg

    6. Szárazpadló ára

    A gipszkartonozás ára négyzetméterenként 8000 forintnál kezdődik. A száraz esztrich általában kétszer drágább, mint a klasszikus esztrich.

    Szakcikk 599
    Szerző: Daibau Magazin

    Hasznos volt a cikk?


    Lakberendezési ötletek

    Magazin - Friss lakberendezési ötletek és szakértői tanácsok otthona kialakításához.

    Jó kivitelezőket keres a következő település területén Szárazpadló?

    Rendszerünkben van még 125 kivitelező a következő területre Szárazpadló:

    Díjmentes szolgáltatások
    Helyi kivitelezők
    Jutalék nélkül
    Rendszerünkben van még 125 kivitelező a következő területre Szárazpadló
    10
    0

    PRODESER Kft.


    8.9
    0

    Speciál Padló Korlátolt Felelősségű Társaság


    10
    1

    HEMEX-ESTRICH Kft


    10
    3

    Zsákai János e.v.


    Használati feltételek I Adatvédelem I Tájékoztató a sütikről I Impresszum
    © 2023 Daibau.hu | Minden jog fenntartva!