Katerória

    Tetőablak beépítés árak

    A cikket több mint 1059+ felhasználó tekintette meg
    A tetőablak ideális megoldás, ha a tetőteret új lakóhellyé szeretné varázsolni, vagy a meglévő körülményeket tervezi javítani. A tetőablakok sok fényt, meleget és friss levegőt biztosítanak a kialakítandó tér számára. A gyártók kínálatai között számos tetőablak fajta van. Megpróbáljuk bemutatni őket, és elmagyarázni, mit kell tudni a vásárláskor.
    Szakcikk 1059
    tetoablak erkelyablak
    Rendszerünkben van még 274 kivitelező a következő területre Tetőablak:

    1. Klasszikus tetőablak

    A legelterjedtebb tetőablak modell a középen rögzített oszloppal ellátott ablak. Ez az oszlop lehetővé teszi, hogy mindkét szárny külön-külön nyitható legyen, a tengelyük körül forogva. A kilincs egy ilyen ablak felső vagy alsó oldalára helyezhető. Ami az anyagot illeti, a klasszikus tetőablakok belülről jól látható impregnált fából készülnek, amely hozzájárul a belső tér kellemességéhez és természetességéhez; ezeket az ablakokat kívülről alumínium keret védi, ezért szinte mindig a vásárlók első számú választása közé tartoznak. Természetesen léteznek PVC és alumínium tetőablakok is, amelyek, ha nagyobb méretekről van szó, jobb választás lehetnek. A modern gyártási technológiának köszönhetően megjelentek olyan ablakok is, amelyeken a kilincs helyén szellőzőnyílások/csatornák vannak, hogy az ablak zárt állapotában is friss levegő keringhessen a helyiségben.

    A Gábor Tetőfedő Kft. szakemberének tanácsa

    1. Mi a tetőablakok beépítésének a folyamata?

    A tetőablakot először lemérjük, azután két gerendán felemeljük. Szépen, precízen kivágjuk a rést, majd beépítjük a szigetelést. Ezután felszereljük a keretet, majd behelyezzük a nyílászárót. Végül, de nem utolsó sorban, nagyon fontos a jó bádogos munka.

    2. Mire kell külön odafigyelni a tetőablakok beépítésénél?

    Nagyon fontos különös figyelmet fordítani a bádogos részre, mivel azt a legkönnyebb elrontani. A bádogot nem szabad szegezni, sehol sem szabad lyukasnak lennie. A nem megfelelően végzett bádogos munka akár évekkel lerövidítheti a tetőablak élettartalmát, valamint beázáshoz és további gondokhoz vezethet. Az említettek miatt nagyon fontos, hogy tapasztalt szakemberek végezzék a bádogos munkát. Cégünk, a Gábor Tetőfedő Kft., több mint 20 éves tapasztalattal rendelkezik bádogos- és ácsmunkák terén. Rengetegszer kerestek már meg minket más kivitelezők munkájának javítása céljából.

    3. Milyen fajta tetőablak a legpraktikusabb?

    Cégünk több évtizedes tapasztalata alapján a Velux tetőablak a legpraktikusabb. Ezeket az ablakokat az összes nélkülözhetetlen tartozékkal együtt árulják, így sem a kivitelező, sem a megrendelő nem veszít időt a további beszerzésekre. Emellett javításokra sincs szükség.

    Gábor Gábor úr, Gábor Tetőfedő Kft.

    1.1. Tetőtéri ablak árak

    Mennyibe is kerülnek a tetőablakok? Ezek az ablakok 150 és 300 euró/m2 között mozognak, így egy 80x160 cm-es ablakért körülbelül 80 ezer forintot kellene fizetni, míg a beépítési és utómunkálati munkákért további 30 ezer forintot kellen elkülönítenünk.

    2. Panoráma tetőtéri ablak

    A panorámaablakok ideális megoldást jelentenek a lakóterek számára. Méretük és beépítésük szabad kilátást, sok fényt és hőt biztosít a tetőtérben. Alapvetően ezek az ablakok nem sokban különböznek a szabványos ablakoktól. A panorámás tetőablakok előnye az alsó oldali nyitási lehetőség. Ezen ablakok modern változatai szellőző funkcióval is rendelkeznek, speciális szűrővel ellátott nyílásokkal/csatornákkal, amelyek megakadályozzák a rovarok és szennyeződések behatolását. A panorámaablakok 100 és 150 cm közötti magasságban kerülnek beépítésre, így könnyebben nyílnak, és élvezhetőbbé teszik a kilátást.

    3. Erkély ablak vagy tetőerkély

    A tetőtérben az erkély olyasvalami, amit mindenki szeretne. A tetőablakok speciális beépítési módszerei lehetővé teszik, hogy néhány lépésben kinyithassa a praktikus erkélyt, és kilépjen a friss levegőre. Híres tetőablakgyártók olyan erkélyablakot terveztek és készítettek el, amely két részre van osztva. Felső fele felfelé, alsó fele kifelé a szintén oldalról nyíló biztonsági kerítésre nyílik. Így pillanatok alatt egy igazi erkély tárul elénk. Az ilyen erkély mérete körülbelül 100x200 cm.

    Tetőablak erkélyablak
    Az erkélyablak a kilincs egy mozdulatával erkélylé alakul!

    3.1. Erkélyablak árak

    Egy ilyen tetőerkély ára körülbelül 70 ezer forint körül szokott lenni, a beépítésért pedig általában 8 ezer forintot szoktak elkérni.

    4. Méretre gyártott, egyedi tetőablak

    Abban az esetben, ha magas mellvédfal van a tetőtérben, és több fényt és meleget szeretne, lehetőség van a függőleges és a ferde ablakok egyszerű és funkcionális kombinálására. A függőleges ablakok nagyszerűek, mert közvetlen kilátást tesznek lehetővé, míg a ferde ablakok egész napfényt kapnak. Így sok üvegfelülettel rendelkező tetőt kaphat.

    egyedi-tetoablakok.jpg
    A panoráma ablakok kombinálásával üvegtetőt kapunk

    Tegyük fel, hogy 3 függőleges és 3 tetőtéri ablakot szeretnénk, melyek összmagassága 250 cm és szélessége 100 cm. Az ablak értéke 60 ezer forint körül lenne, a szerelés még 15-28 ezer forintba kerülne darabonként. Minden asztalos és tetőfedő munka többletköltséget jelentene. A 70-100 cm távolságra lévő tartóoszlopok közé tetőablakok is beépíthetők.

    Ha tetőablakok beépítése mellett döntött, vegye fel velünk a kapcsolatot a Daibau oldalon, ahol további tanácsokat találhat, valamint beszállítókat és gyártókat is felkereshet, akikkel együttműködést folytatunk, és akik megfelelő ajánlattal válaszolnak a kieresletekre.

    Szakcikk 1059
    Szerző: Daibau Magazin

    Hasznos volt a cikk?


    Lakberendezési ötletek

    Magazin - Friss lakberendezési ötletek és szakértői tanácsok otthona kialakításához.

    Jó kivitelezőket keres a következő település területén Tetőablak?

    Rendszerünkben van még 274 kivitelező a következő területre Tetőablak:

    Díjmentes szolgáltatások
    Helyi kivitelezők
    Jutalék nélkül
    Rendszerünkben van még 274 kivitelező a következő területre Tetőablak
    9.4
    0

    Timber Pro Kft.


    8.8
    0

    Hírös Tetőfedő Kft.


    8.9
    0

    Kandér és Társa Építő Kft.


    9.3
    0

    KERSSY Kereskedelmi és Szolgáltató Kft


    Használati feltételek I Adatvédelem I Tájékoztató a sütikről I Impresszum
    © 2023 Daibau.hu | Minden jog fenntartva!