Katerória

    Udvar, kert és háztáj kialakítása

    A cikket több mint 1084+ felhasználó tekintette meg
    Általában az udvar és a háztáj elrendezése az új épület befejezése után következik, habár az átrendezés később is történhet. Amikor befejeződik az építés, általában a hátra maradt hulladék, anyagok és törmelék miatt, valamint gépek által okozott károk miatt a látvány nem túl vonzó. Mindenesetben a beköltözés előtt ezt el kell takarítani, el kell rendezni. Az udvar elrendezésébe magunk is belefoghatunk, habár jobb ezt átengedni a szakembereknek.
    Szakcikk 1084
    kert rendezes
    Rendszerünkben van még 260 kivitelező a következő területre Kertépítés, füvesítés, kertgondozás:

    1. Kert és háztáj tervrajza

    Ha azt szeretnénk, hogy a házunk tája és kert rendezett hatást keltsen, nélkülözhetetlen hozzá a tervrajz és az elrendezési terv, nem szabad spontán végezni a rendezést. Ez főként a házak körüli területre vonatkozik, amelyet építészmérnök, illetve még jobb, ha kertépítészmérnök végez. Amíg a ház körüli területet felvázolják, elkészítik a füves részek, utak, ágyások, nagyobb ültetvények és hasonlók beosztását úgy, hogy egységes legyen.

    2. Az udvar és környezete rendezése

    A kertek és virágoskertek elrendezése sok időt és odafigyelést igényel, hogy minden megfeleljen az elképzeléseknek és elvárásoknak. Mindenképpen szükségesek a megfelelő szerszámok és felszerelés. A hortikultúrával és tájépítészettel foglalkozó szakemberek áttanulmányozzák a terepet és berendezik a meglévő kertet. Az ő munkájuk magába foglalja a kaszálást, öntözést, metszést, trágyázást és a zöld hulladék elszállítását.

    A Fenrir Kert Kft. szakemberének tanácsa
    1. Mi a Fenrir Kert Kft. fő tevékenysége?
    A Fenrir Kert Kft. fő tevékenysége a kertépítés, kertrendezés, kertgondozás, kerti tó építés, öntözőrendszer telepítés, veszélyes fák kivágása és végezetül újdonságként bekerült a tevékenységi körünkbe az épülettakarítás (épületek, irodák, üzlethelyiségek, közintézmények, magánházak).

    2. Milyen munkák kivitelezésével foglalkoznak a téli időszakban?
    A téli időszakban a lombhullás befejeződéséig a levelek összeszedèse, illetve a kert téliesítése a fő tevékenység. Gondolok itt a tavak, szökőkutak, vízszerelvények téliesítésére. A továbbiakban pedig a favágás, fakivágás teszi ki időnk nagy részét.

    3. Mit tanácsolna azoknak az olvasóinknak, akik a kertjüket szeretnék felújítani?
    A legjobb tanács az, hogy legyen határozott elképzelésük, amit megosztanak szakemberrel, aki megmondja, hogy az elképzelések és a megvalósítható dolgok hogyan tudnak találkozni. A tervek elkészítése után pedig jöhet egy profi kivitelező, aki megvalósítja a terveket. Egy jó tanács, mindig több tervezőtől és kivitelezőtől kérjenek tervet és árajánlatot, hogy legyen miből válogatni, ès az összehasonlítás miatt is.

    Nagy Ádám ügyvezető, Fenrir Kert Kft.

    3. Pázsit vetése

    Ha egészséges és dús angolpázsitot szeretnénk, ügyelnünk kell a vetés megfelelő elvégzésére. A vetést ősszel végezzük, amikor a hőmérséklet és a nedvesség ideális hozzá. A tavasz vetést legkésőbb májusig kell elvégezni, hogy a zsenge fű átvészelhesse a nyarat. A füvet nyáron is vethetjük, de ilyenkor problémát jelenthet a szárazság és a gyom. Vetés előtt a földet porhanyósítani kell, valamint el kell simítani. 40 m2-re körülbelül 1 kg mag szükséges. A magot minél egyenletesebben kell elszórni, azután gereblyével sekélyen bevinni a talajba és jól meg kell öntözni. Annak érdekében, hogy a föld porhanyós maradjon, amíg a mag ki nem kel, állandóan öntözni kell.

    4. Gyepszőnyeg telepítése

    Hogy ideális pázsitot nyerjünk, nem kell évekig várni. Fűszőnyeg, azaz faiskolában kinevelt pázsit  telepítésével, amelyet tekercsekben árulnak, igazi angolpázsitot kapunk Azonban, ez nem olyan egyszerű feladat. Ajánljuk, hogy ezt szakember végezze. Ő majd megfelelő módon előkészíti a talajt, felássa és biztosítja a vízelvezetést. A köveket és a gyökereket is el kell távolítani. A füvet lehet vetni is, de gyorsabban lehet kialakítani a pázsitot a fűszőnyeggel. Ez a pázsit kevesebb karbantartást igényel és ellenállóbb.A fűszőnyeggel egy nap alatt gyönyörű pázsitot kaphat.

    gyepszonyeg-telepitese.jpg
    Gyepszőnyeg telepítésével egy éjszaka alatt megváltoztathatja az udvar megjelenését.

    5. Fák metszése és kivágása

    Habár a fák metszése első látásra nem tűnik bonyolultnak, ez egy igen komoly szakmai jártasságot igénylő munka, és erre képzett szakember kell, hogy végezze. Nem mindegy. hogy milyen évszakban végezzük a metszést, a fa melyik részen végezzük a metszést, annak érdekében, hogy a fa egészséges maradjon, és, hogy szép és dús lomb alakuljon ki. A fák kivágása is szakértelmet igényel, mindamellett veszélyes is.

    6. Kerti ösvény kialakítása

    Az kertrendezés az utak, ösvények kialakítását is magába foglalja. Az utak felületét elő kell készíteni, ki kell jelölni, és meg kell erősíteni. Az előkészített útvonalra járólapokat teszünk vagy betont is önthetünk. Hogy milyen útburkolatot teszünk, attól függ, hogy gyalogos járda vagy közlekedési felület lesz-e. Mindenesetre, legjobb ezt is szakemberre bízni, mivel az udvar berendezésekor a vízelvezetést, a vizes és köves elemek, kerti bútor és hasonlók elhelyezését is tekintetbe kell venni.

    Amennyiben a kertrendezést tervez, forduljanak hozzánk. Oldalunkon még sok tanácsot találhatnak ezzel a témával kapcsolatban, de ajánlatadókkal és gyártókkal is összeköthetjük, akikkel együttműködünk, és akik megfelelő ajánlatot adnak. Kattintson az ajánlatkérésre!

    Szakcikk 1084
    Szerző: Daibau Magazin

    Hasznos volt a cikk?


    Lakberendezési ötletek

    Magazin - Friss lakberendezési ötletek és szakértői tanácsok otthona kialakításához.

    Jó kivitelezőket keres a következő település területén Kertépítés, füvesítés, kertgondozás?

    Rendszerünkben van még 260 kivitelező a következő területre Kertépítés, füvesítés, kertgondozás:

    Díjmentes szolgáltatások
    Helyi kivitelezők
    Jutalék nélkül
    Rendszerünkben van még 260 kivitelező a következő területre Kertépítés, füvesítés, kertgondozás
    9.2
    0

    Szóró-Fej Szolgáltató és Kereskedelmi Kft


    9.9
    0

    Zöldkert Stúdió Kft.


    10
    0

    DMO Build Kft


    8.7
    0

    Chicken-Factory sro


    Használati feltételek I Adatvédelem I Tájékoztató a sütikről I Impresszum
    © 2023 Daibau.hu | Minden jog fenntartva!