Katerória
    A betonvasat általában a betonszerkezet megerősítésére használják. A beton képes ellenállni a nyomásnak, viszont a húzó és hajlító terhelésnek nem, ezért fontos, hogy acélbetétekkel, heggesztett acélhálóval erősítsük meg, ezáltal pedig létrehozzuk a vasbetont. A betont többféleképpen erősíthetjük meg, a legelterjedtebb mégis a már említett acélháló, melynek ára nem elhanyagolandó összeg. 
    Szakcikk 367
    udvar aszfaltozasa
    Rendszerünkben van még 358 kivitelező a következő területre Vas- és acélszerkezet gyártás:

    1. Betonacél háló

    A beton és a betonba ágyazott betonacél háló együttdolgozása a két anyag kö­zötti tapadás által lehetséges. Annak érdekében, hogy ez minél jobb és erősebb legyen, különféle megerősítési formákat, elemeket hoztak létre. Leggyakrabban sima betonacélrudakat, csavarható bordázott acélrudat, betonacél hálót és kettős párhuzamos betonacél armatúrát használnak.

    2. Sima betonacél rudak

    Az építőiparban a bordázott és a sima felülettel ellátott betonacél rudakat használják a leginkább. Az utóbbinak a betonozáskor van jelentős szerepe. Ezek a rudak lágy acélból készülnek, amely az építőiparban legnagyobb mennyiségben felhasználásra kerülő acélfajta. Számos különböző profil közül választhatunk igényeinknek megfelelően: Ø5-től Ø40-ig. Különböző acélrudak egymáshoz hegeszthetők, így létrehozhatjuk a szükséges vasalási formákat.

    3. Bordázott acélrudak

    Magyarországon a csavarható bordázott, nyílbordázott és csavarbordázott betonacél rudakat használják a leginkább, melyek keményebb acélból készülnek.  Az acélrudakat egy speciális hengerrel hengerelik a kalibráláshoz. A betonacél felületén kialakított bordák ugyanis megnövelik a vaselemek megtapadását a friss betonban, így képesek rendkívül tartós és szilárd, de mindenképpen homogén rendszerré összeállni, így megfelelő keménységű betonszerkezetet alakitható ki.

    4. Betonacél háló

    A betonacél vékony, hidegen alakított acélrudakból készül, amelyeket egymásra merőlegesen helyeznek el és hegesztenek.  A hideghengerlésnek nevezett gyártási eljárás javítja a vas minőségét. A betonacél háló bedolgozása egyszerű, általában azért használják, mert általa könnyebb egy-egy födémet vagy egy aljzatot bevasalni, és mivel a teljes hálót beledolgozzák a betonba, ezért szinte semmilyen deformáció nem jelentkezhet.

    Betonacél haló
    A beton húzóerőkkel szembeni ellenállása miatt horganyzott hálót építenek be 

    5. Kettős párhuzamos betonacél armatúra

    A kettős párhuzamos betonacél a nyomó-, hajlító- és húzóerőknek kitett szerkezet megerősítésére szolgál. Az armatúra két rúdból és egy négyzet alakú profil keresztelemből áll. Ritkábban használatos az építőiparban.

    6. Az acélhálónak is vannak gyenge pontjai

    A betonháló legnagyobb gyengesége, amely jelentősen lerövidítheti élettartamát, a korrózió. Emiatt szigorúan ügyelni kell arra, hogy a hálón, a betonvas elemeken sehol ne legyen rozsdanyom a beépítés során.

    7. Acélháló ára

    Mennyibe kerülnek a betonacél hálók? Az 5 mm vastagságú, heggesztett háló, melynek méretei 6000x2150 mm, 15x25 hálókiosztású lapokban kerül értékesítésre, 6000 Forintba kerül négyzetméterenként, habár az utóbbi időben, a világpiaci árak folyamatos változása miatt eltérő árakkal találkozhatunk.

    Szakcikk 367
    Szerző: Daibau Magazin

    Hasznos volt a cikk?


    Lakberendezési ötletek

    Magazin - Friss lakberendezési ötletek és szakértői tanácsok otthona kialakításához.

    Jó kivitelezőket keres a következő település területén Vas- és acélszerkezet gyártás?

    Rendszerünkben van még 358 kivitelező a következő területre Vas- és acélszerkezet gyártás:

    Díjmentes szolgáltatások
    Helyi kivitelezők
    Jutalék nélkül
    Rendszerünkben van még 358 kivitelező a következő területre Vas- és acélszerkezet gyártás
    10
    0

    ALABAMA SZER Ipari Kereskedelmi és Szolgáltató Kftársaság


    9.4
    0

    Metalhouse Kft.


    9.3
    0

    Majormetal kft


    9.5
    0

    Kakas Árpád e.v.


    Használati feltételek I Adatvédelem I Tájékoztató a sütikről I Impresszum
    © 2023 Daibau.hu | Minden jog fenntartva!