Katerória

    Fürdőszoba felújítás - Árak, ötletek és gyorsabb kivitelezés

    A cikket több mint 887+ felhasználó tekintette meg
    A fürdőszoba olyan helyiség, amely a lehető legfunkcionálisabb kell, hogy legyen, de persze azt is szeretnénk, hogy jól nézzen ki, amit a sok szaniterre és berendezésre való tekintettel néha nehéz elérni. Ugyanakkor szem előtt kell tartani, hogy felújításkor nem csak a látható elemek cseréjéről van szó; sokkal fontosabb a láthatatlan csövek és vezetékek cseréje. A fürdőszoba teljes körű gyorsfelújítása olyan feladatokat foglal magában, mint a szaniterek, padló- és falburkolatok cseréje, villanyszerelés és világítás, valamint víz- és csatorna csatlakozások cseréje. A fürdőszoba-felújítás egyszerre biztosítja az elhasználódott csövek cseréjét és a modern fürdőszoba korszerű megjelenését.
    Szakcikk 887
    gyors furdoszoba felujitas
    Rendszerünkben van még 514 kivitelező a következő területre Fürdőszoba felújítás:

    1. Fürdőszoba felújítás költségbecslés

    A fürdőszoba felújítás általában igényes, összetett és egyáltalán nem olcsó feladat. A munka megkezdése előtt fel kell mérni, hogy mi mindent kell cserélni. Ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy minden vezeték, cső, csatlakozás állapotát fel kell mérni és az új elemek, rendszerek, például padlófűtés beépítésének lehetőségét is meg kell fontolni. A szakszerűen és jól megtervezett fürdőszobafelújítással pénzt takaríthat meg és a stresszes felújítástól is megkímélheti magát.

    Amikor ajánlatot kér a mesterektől, ügyeljen arra, hogy az tartalmazza-e a következő pontokat: csempe és a szaniterek bontása, törmelék eltávolítása, vízvezetékszerelés, kőművesmunkák, padló- és a fal hidegburkoláshoz való előkészületi munkák, majd a ragasztás, fugázás és a finom szerelési munkákat. Ha úgy dönt, hogy a kivitelezőn keresztül szerzi be az anyagot, akkor valamivel olcsóbb lesz, mert általában nagyker, azaz alacsonyabb áron tudnak vásárolni. A szükséges anyag ez esetben a kerámia csempe, építőanyag és vízvezeték-szereléshez szükséges csövek, lefolyók, csatlakozások, ragasztó, homok, beton, fugázóanyagok, szaniterek, zuhanykabin és/vagy fürdőkád, mosdók és egyebek.

    2. Milyen szakemberekre van szükség a fürdőszoba felújításhoz?

    Egy gyors fürdőszoba-felújítás az összes érintett vállalkozó koordinációját és szervezését igényli. Ezek általában a gépészeti és vízvezeték szerelő, a villanyszerelő és a keramikus. A gyorsabb befejezés és a költségmegtakarítás érdekében kulcsrakész projektek is lehetségesek, ahol egy vállalkozó vállalja a felelősséget az összes munkáért, és partnereivel együtt felújítja a fürdőszobát.
    Amikor árajánlatokat kér a vállalkozóktól, győződjen meg arról, hogy az legalább a következő tételeket tartalmazza: a berendezések leszerelése és a csempék eltávolítása, az anyagok eltávolítása, a durva vízvezeték-szerelés, a kőművesmunka, az aljzat előkészítése, a csempe és járólap ragasztása, fugázás és a befejező munkák. Ön alacsonyabb áfakulcsot fizet, ha az anyagokat is a vállalkozón keresztül veszi meg. A szükséges anyagok közé tartoznak a kerámialapok, építő- és a vízvezetékszereléshez szükséges anyagok (ragasztó, habarcs, beton, vízvezeték csövek és lefolyók), szaniter kerámiák, zuhanyfülke, fürdőkád, mosdók és egyéb anyagok.

    3. Modern fürdőszoba, tervezési ötletek és szerelvények

    Először is ki kell találni, hogyan lehet a fürdőszobát teljes egésszé tervezni. Nem tud elképzelni egy modern fürdőszobát? Egy építész vagy egy lakberendező segíthet az ötletterv kidolgozásában. Az interneten közzétett katalógusokból is kiválaszthatja a csempét és a szanitereket, és ha már van elképzelése arról mit és hogyan szeretne, akkor érdemes felkeresni egy kerámia bemutatótermet, és a valóságban is megnézni az anyagokat. A fürdőszoba tervezési folyamatát megkönnyítheti egy fürdőszoba tervező szoftver és a kerámia bemutatóteremben dolgozó tanácsadó, aki elkészíti a 3D látványtervet. A szerelvények és a csempe mérete a fürdőszoba méretétől függ. Tágas fürdőszobában más csempeformátumok jobbat mutatna, mint egy kis fürdőszobában.

    4. Vezetékcsere

    A beépített csövek helyzete és iránya nagymértékben meghatározza a szaniterek elhelyezését. Általában kiderül, hogy a legnagyobb akadály a függőleges csatornavezeték áthaladása, amelybe minden szennyvíz belefolyik. Ehhez a csőhöz a vécécsészének a lehető legközelebb kell lennie annak érdekében, hogy a csatlakozás a lehető legrövidebb és a dugulások esélye a lehető legkisebb legyen. A hosszú csatlakozás megzavarhatja annak a panelnek a szilárdságát és statikusságát, amelybe be van szerelve. A telepítéseket gyakran elrejti a gipszkarton is, amelyet szerelőfalaknak neveznek. Ebben az esetben a beavatkozások, karbantartások sokkal könnyebbek, mert nem szükséges hozzáférni az épület szerkezetéhez. A csöveknél a legfontosabb a lejtés és a vízelvezetés megfelelő kivitelezése.

    A padlófűtés a fürdőszobában ma már szinte standard. Választhat elektromos vagy vizes padlófűtést, de felújításkor elektromos padlófűtés beépítése javasolt. Ellenkező esetben a melegvizes padlófűtés beépítésénél a padlószintet emelni kell, és ehhez nem mindig adottak a feltételek.

    Padófűtés
    A padlófűtés ideális olyan fürdőszobákba, ahol meleg padlót szeretne

    5. Csempe eltávolítása

    A csempe eltávolítása a fürdőszobában valójában bontással, azaz töréssel és sok hulladékkal jár, ez elkerülhetetlen, ha a régi csempelapok rosszul tapadnak és üregesnek tűnnek, vagy már kopogtatáskor is meglazulnak. Miután minden el lett távolítva, a felületet ki kell egyenlíteni, ezáltal elkészül az új csempékhez szükséges alapfelület. A padlófűtés fölé helyezett padlólapok eltávolításakor nagyon óvatosan kell eljárni, hogy ne sérüljenek meg a fűtőcsövek.

    A csempe és a törmelék eltávolítását a legjobb, ha szakemberekre bízza, bár a bontási munkák házilag való elvégzésével némi pénzt takaríthat meg.

    6. Fürdőszoba csempe és mozaik burkolat

    A fürdőszobákat főként különböző formátumú csempékkel burkolják, ezért számos formátumban és kivitelben kaphatók. A csempefelületek minőségét tekintve nagyon hasonlítanak a mozaikokhoz, amelyek finomabb mintáikkal dinamikusabbá, színesebbé tehetik a fürdőszobát. Azonban ügyelni kell arra, hogy a tágas fürdőszobákban a sok mozaik ellenkező hatást válthat ki, és tolakodónak és össze nem illőnek tűnhet. A mozaik kisebb fürdőszobákba vagy nagyobb fürdőszobák kisebb felületeire alkalmas, és a hangulat feldobására, valamint a klasszikus csempék kiegészítésére szolgál.

    7. Kő és fa a fürdőszobában

    A klasszikusnak számító csempék és mozaikok mellett egyre gyakrabban használnak más anyagokat is a fürdőszobákban. A kőlapok egyre népszerűbbek. A fürdőszobában található kő klasszikusnak és elegánsnak tűnik, bár kissé hideg. A köveket általában azok a tulajdonosok választják, akik egyediségre és klasszikus megjelenésre vágynak. A kőlapok azonban nem olyan tartósak és ellenállóak, mint a kerámia csempék, és karbantartásuk is igényesebb.

    Modern fürdőszoba káddal
    Modern fürdőszoba régimódi káddal

    A fa a fürdőszobában szintén egy kicsit más és érdekes megoldás. A fürdőszobában található fát már nem kizárólag bútorok és különféle kiegészítők készítésére használják, hanem padló- és falburkolatokhoz is. A fürdőszobai fapadló kellemes érzést nyújt a mezítlábas járás során. Fontos, hogy olyan, rendkívül ellenálló fafajtát válasszon, amely ellenáll a hőmérséklet, a víz és a nedvesség változásainak. Egyes trópusi fafajták, például a hajóépítésben is használt teak, speciális védőbevonattal a legalkalmasabbak erre. Ezenkívül a fa karbantartása igényesebb. Javasoljuk továbbá, hogy a deszkázatot úgy helyezzék el, hogy az a padlótól meg legyen emelve, hogy az alján szellőzhessen.

    8. Fürdőszoba csempe nélkül

    Nincs sok ideje felújítani a fürdőszobát? Kíváncsi, hogyan néznek ki a modern fürdőszobák? A csempe nélküli fürdőszoba számos előnnyel jár a hagyományos fürdőszobákkal szemben. A modern és korszerű megjelenés mellett a csempe nélküli fürdőszoba felújítása sokkal gyorsabb, hiszen a régi burkolat eltávolítása után nem pazarol időt az aljzat előkészítésére, az új csempék ragasztására és szárítására, valamint a fugázásra. A felújítás néhány nap alatt elvégezhető. De még gyorsabb lehet, ha a régi csempét átlefesti és egy erre a célra kifejlesztett bevonattal kezeli, az ilyen felület fugamentes, így kevesebb szennyeződés tapad rá és az egész fürdőszobában sokkal könnyebb a takarítás. A későbbiekben a javítás is könnyebb lesz, hiszen nem kell kalapácsolni és újra csempézni, de a tartalék csempét sem kell tárolni.

    Fürdőszoba fa padló
    A modern fürdőszobákban fapadló található

    9. Mennyibe kerül egy fürdőszoba felújítás?

    Mennyibe kerül egy fürdőszoba felújítás? A fürdőszoba felújítás költsége a felújítás mértékétől, a beépített anyagok minőségétől és a fürdőszoba méretétől függ. Ez 800.000 Forinttól indulhat, és akár 2.500.000 Forintba is kerülhet. Az árak nem arányosak a helyiség méretével, így egy kisebb fürdőszoba négyzetméterenként többe kerülhet, mint egy nagyobb fürdőszoba.

    Szakcikk 887
    Szerző: Daibau Magazin

    Hasznos volt a cikk?


    Lakberendezési ötletek

    Magazin - Friss lakberendezési ötletek és szakértői tanácsok otthona kialakításához.

    Jó kivitelezőket keres a következő település területén Fürdőszoba felújítás?

    Rendszerünkben van még 514 kivitelező a következő területre Fürdőszoba felújítás:

    Díjmentes szolgáltatások
    Helyi kivitelezők
    Jutalék nélkül
    Rendszerünkben van még 514 kivitelező a következő területre Fürdőszoba felújítás
    9.5
    0

    WATT-HUNGÁRIA Kereskedelmi és Szolgáltató Kft


    9
    0

    SMDBAU kft


    9.6
    0

    Costas General Building Kft


    9.2
    0

    V&V GEKISZ KFT


    Használati feltételek I Adatvédelem I Tájékoztató a sütikről I Impresszum
    © 2023 Daibau.hu | Minden jog fenntartva!